Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO

DOBRY ANTYWIRUS KTO ZNA PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO

Mam avasta jako antywirusa ale troche sie obawiam czy jest na pewno dobry. Może ktoś zna jakiś inny antywirus lepszy od niego. Byłabym wdzięczna za opinie jeżeli kogoś avast zawiódł lub, ze był lepszy od innych. I jeszcze jedno pytanie, czy mogę mieć zainstalowane 2 antywirusy? Dzięki za odpowiedzi

Gość nod

Gość nod
mozesz, ale moze ci system zwalniac

Gość taka_jakas
Kasperski

Gość a gdzie ty dzieucho
sie szlajasz ze takiego super antyvira szukasz co?? ;) z darmowych to jedynie avast.

Gość nod
i AVG jest zniezly slyszalams

Gość AVG 8.5

Gość a gdzie ty dzieucho
BitDefender cos tam darmowego wydał

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
dzięki za propozycje wszystkie a ja nigdzie po sieci sie nie szlajam ale filmy ostatnio ściągałam i zauważyłam że mi laptop wolniej chodzi a wcześniej było wszystko ok i jak skanuje przez avasta to nie ma niby żadnych wirusów ale nie wiem czy to możliwe. Troche sie boje dlatego pytam o inne. A moge mieć dwa?

Gość KAFETERYJNY BOT
Jak masz pamięć zawaloną to ma prawo wolniej chodzić.

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
za bardzo zawalonej pamięci to nie mam chyba. Mam muzykę i kilka filmów na laptopie ale nie mam przekroczonej pamięci ani nic na styk

Gość KAFETERYJNY BOT
To sprawdź czy nie za dużo programów się odpala przy starcie. Antywirusy też spowalniają. Lepiej zrobić defragmentację dysku i odinstalować zbędne aplikacje.

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
Przy starcie tylko gg mi sie odpala a poza tym nic, ale mam troche programów na dysku C jednak to są programy które informatyk mi zainstalował po kupnie laptopa czyli około pół roku temu wiec nie wiem czy moge je usunąć

Gość igulka 26.01
Ty to się jeszcze znasz nieco. Mój też chodzi wolno, mam avasta ale ciągle mi coś pisze że mam mało pamięci wirtualnej to już całkiem nie wiem o co chodzi. Na dysku też mam mało miejska Chyba 18% a boję się sama usuwać , że coś mi zniknie potrzebnego. Znacie jakiś program czyszczący co nie wyrzuci rzeczy potrzebnych?

Gość KAFETERYJNY BOT
Igulka - program nie będzie za Ciebie wiedział, co dla Ciebie jest ważne :O Jak macie filmy, muzykę - pozgrywajcie sobie na płyty. Niepotrzebne gry, programy - odinstalujcie przy pomocy programu do usuwania oprogramowania, bo on odinstaluje także wszystkie foldery, zapisane gry czy inne bzdury, których z poziomu Panelu Sterowania nie usuniecie. I zróbcie defragmentację dysku.

no avast, albo kaspersky...ale avast jest lepszy... A kaspersky wkurzający...:[

Gość gość
Nie instaluj dwóch :) Ich składniki współgrając mogą Ci zepsuć komputer Ja tak miałam i do dziś już nie bawie się w wielką ilość ich Tylko klasycznie jeden ;)

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
nie no bez przesady ja wiem co usunąć i to usnęłam, filmy zgrałam (kilka tylko zostało) Pamięć dysku C i D mam dobrą. Na jednym tylko 40 pare procent zajętej a na drugim ledwo 60 procent. Czyli laptop powinien chodzić mi w miarę sprawnie. Boje się, że mam wirusa a ten głupi avast mi go nie wykrywa dlatego prosze o rade. Nie mogę drugiego zainstalować bo mi sie z avastem gryzie i musze go najpierw odinstalować a jak mam to zrobić to chce wiedzieć przynajmniej jaki jest bardzo dobry a nie w ślepo ryzykować

Gość KAFETERYJNY BOT
Koleżanko, a w jaki sposób odinstalowałaś te programy? Przez panel sterowania, czy przy pomocy programu do tego typu czynności?

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
a jaki program jest do odinstalowania tych programów? Odinstalowałam je normalnie nie przez panel sterowania. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale te co były niepotrzebne to ich już nie ma. Nie znam się na informatyce za bardzo i na słownictwie z tym związanym ale jako takie pojęcie mam. A potrzebny mi jest jakis osobny jeszcze program do odinstalowania?

ja nawet nie mam pojecia takiego jak Ty:classic_cool: wiec ci nie pomoge synek sie tym zajmuje:P

Gość igulka 26.01
Bot ty się nie śmiej ja właśnie też nie wiem co jest ważne hihih. Boję się, że pousuwam i mi net znknie np albo ten cały windows

Gość znam się dobrze
wyjdziesz za mnie ? ;)

Gość KAFETERYJNY BOT
Chodzi o to, droga koleżanko, że jak masz jakiś program, jakąś aplikację, to poza tymi głównymi plikami program tworzy sobie jeszcze foldery, które przy odinstalowywaniu tych programów nie są usuwane, więc zaśmiecają system. Ja także nie jestem specem, ale wiem, że aby w 100% usunąć program i te foldery, które on sobie stworzył, to trzeba użyć programu do odinstalowywania aplikacji. Został mi polecony Rabo Uninstall. Ktoś wyżej polecał też CC Cleaner, także słyszałam, że jest dobry.

Gość KAFETERYJNY BOT
Igulka, ja się nie śmieję, tylko pytam. Też nie mam rozległej wiedzy na ten temat, ale co nieco wiem. W razie czego można zrobić reinstalke systemu, więc się nie bójcie. Ale lepiej mieć znajomego informatyka albo numer do jakiegoś dobrego, w razie czego ;)

Gość ZNAJĄCA SIĘ ŚREDNIO
a to ten Rabo to ja mam. Miałam go od początku po odebraniu laptopa od informatyka. Ja wiem, że samo odinstalowanie programu to jeszcze nic, zdaję sobie sprawę że są pliki. Tak więc jak juz pisałam jak coś usuwałam i odinstalowywałam to wszystko co związane z danym programem. Tylko nie wiem dlaczego wciąż laptop średnio chodzi myślę ze ma wirusa a avast go nie wykrywa.

Gość KAFETERYJNY BOT
A może zdefragmentuj go? Próbowałaś? To także jest istotne.