Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leica

Przebarwienia

Polecane posty

ytr, cos poza lakonicznie rzuconym haslem : kosmetyki antyalergiczne? ;) Każdy poleca to, co uwaza, ze dziewczynie pomoże...

ja też mam różne dziwne przebarwienia na twarzy, grudki. Polecam bezzabiegowy sposób - MAKIJAŻ!! ja nakładam to w następujący sposób: krem rozświetlająco-nawilżający -> korektor rozświetlający na wszystkie niedoskonałości typu cienie pod oczami, przebarwienia skóry -> korektor antybakteryjny na krosty -> fluid rozświetlający -> puder matujący -> delikatny puder rozświetlający w kulkach :) do tego aby nie skupiać wszystkich oczu na moja tapete podkręcam rzęsy zalotką, podkreślam je tuszem podkręcającym aby oczy nabrały kształtu i były wyraziste, wtedy najpierw każdy patrzy się na twoje niesamowite spojrzenie a nie na niedoskonałości i tapete (niestety z daleka niewidoczna, z bliska taka warstwa jest lekko widoczna, ale w moim przypadku nigdy nikt nie zwrócił uwagi na moją twarz - tapeta to tapeta - każda kobieta ma jej trochę na twarzy)

Jak to robisz? Jezu, ile czasu Ci to zajmuje? Oraz, jak to uzyskujesz? U mnie jest problem juz ze zmieszaniem fluidu z kremem na dzien (robia mi sie grudki). A co dopiero z taka iloscia kosmetykow? I nie robi Ci sie wiecej wykwitow pod ta maska? Podziwiam Cie:)

Gość thuriz
a ja uważam, że nie ma nic gorszego niż robienie sobie takiej tapety. Po pierwsze to nie wygląda zbyt estetycznie, a po drugie, pod tyloma warstwami trudno skórze oddychać, a przy tzw. cerze z problemami jest to szczególnie ważne.

No trochę czasu muszę na to poświęcić, ale efekt jest tego wart. Długo szukałam kremu i fluidu które w połączeniu nie brylowałyby się. I w końcu wypróbowałam krem nawilżająco-rozświetlający na dzień z Avon Solutions oraz Fluid rozświetlająco-antystresowy z Avon. Wszystkie kosmetyki jakich używam są z Avon\'u, jedynie puder matujący mam z Evelline z serii Scarlet. Taki makijaż nakładam tylko do pracy i jak wychodzę gdzies do ludzi ;) na miasto, do restauracji. W domu lub podczas pracy na działce (co zajmuje prawie 60% mojego czasu) nie nakładam na twarz nawet kremu. Skóra oddycha, nabiera koloru. Czasami jednak musze chociaż fluid nałożyć, gdyż grudki które mi się tworza na skórze, robią się tylko wtedy gdy zbyt długo nie nakładam na twarz kremów ani fluidu.

Gość deemar
sexy, ale tu chodzi o to, żeby się tego świństwa z twarzy pozbyć, a nie tylko maskować ;/

Po części też żeby zamaskować :) Dzięki Flexy :)

Gość szach
Dziewczyny, a jak jest z solarium, pomaga na pryszcze?

Ja się na solarium nie wywznaję. Nie lubie u siebie. Nie lubię u swojej lepszej połowy. Generalnie mówię solarium zdecydowane NIE ;)

Gość fik
A zwykłemu słońcu też? Czy opalenizna ogólnie jest be?

Opalenizna cacy ale naturalna :)

Gość szach
A czy na pierwszy rzut oka to jest jakaś różnica?

Niestety, jesli sie przesadza z solarium jest kolosalna roznica. I tez uwazam, ze nie jest to ladne. Ale na pryszcze dziala leczniczo- glownie w zimie. Przy schorzeniach skory (w tym tradzik) czesto solarium jest zalecane. Ale to tez kwestia indywidualna i decyzje powinien podjac dermatolog.

Gość natex
Nie masz racji. Solarium jest dobre w maskowaniu trądziku. Do czasu kiedy chodzisz, skóra nabiera ładnego koloru, a pryszcze się wysuszają. Dlatego masz wrażenie, że jest lepiej. Ale jak tylko skończysz chodzić, trądzik wraca ze zdwojoną siłą.

Gość leica
Od solarium to ja się trzymam z daleka. Od słońca często też. Wiem że blizn się nie powinno opalać.

a nie lepiej zainwestować w wizyte u dermatologa estetycznego i zrobic zabieg Cosmelanem bądź Only Touch Peel? maskowanie to taki półśrodek, a jeśli masz już jakieś przebarwienia, to z czasem będzie ich coraz więcej i coraz trudniej będzie się ich pozbyć.

Gość natex
A ile kosztuje taki zabieg?

Gość leica
Ale ja stosuję Face okey na te przebarwienia - tylko chciałam coś na już bo na randkę szłam :) A suplement działa dłużej i dopiero po kilku tygodniach widać efekty.

Gość szach
:) A jak randka, przynajmniej się udała?

Skoro nic nie pisze, pewnie nie było źle (hi hi) ;)

Gość thuriz
a ja uważam, że wizyty na solarium (oczywiście raz na jakiś czas, np. raz na dwa tygodnie po 5 - 7 minut) bardzo dobrze wpływają na cerę. Taka częstotliwość nie zmienia koloru skóry, ale sprawia, że ma zdrowszy wygląd no i odrobinkę wysusza naskórek.

Tak, tu chyba wiekszosc nie ma zastrzezen do solarium w malych dawkach- pisalysmy o przesadzaniu i pomaranczowo-brazowym odcieniu skory ;)

Ale mnie na przykład pandoktor przestrzegał przed opalaniem blizn. Nie pozwolił wcale ich opalać.

Gość leica
Udała się randka :)

Gość szach
thuriz, dopóki chodzisz, a jak przestaniesz?

Gość leica
To zawsze pozostanie słoneczko ;)

Gość szach
leica, zimą nie ma słoneczka, wiem z własnego przykładu, że jak się przestanie chodzić na solarium, problemy z cerą powracają

Wydaje mi sie, ze nic sie nie powinno thruiz stac, bo wizyty 7 min. raz na dwa tyg. maja raczej psychologiczny wplyw , niewielki na tradzik i przebarwienia...

Gość natex
Jak to psychologiczny?