Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlitujcie sie...boze

Urzad Skarbowy pomocy !

Polecane posty

otoz rozliczylam sie i wyszlo mi ze 530 zł musze oddac urzedowi :( jestem stiudentka i wiekszosc dochodow mialam z umow na zlecenie to ulotki to promocje....do tego mam rente. Jestem załamana.....do tego wysłalam pit po terminie...ile moga mi naliczyc odsetek???

nie stac mnei zeby od tak im kase dac a to trzeba zapłacic w ciagu miesiaca chyba :(

Gość etve v
tn. ze źle ci naliczyli vat z tych umów.....dlatego musisz 'oddac' przykro mi :O zadzwoń do US i zapytaj o rozłożenie na raty itd...tam tez pracuja ludzie, podpowoiedzą może co i jak

Gość podanie
napisz podanie zeby ci rozłorzyli na raty albo cos , bo masz trudno syt mat. a za złozenie pita po terminie tez grozi kara i tez pisz podanie

no niby ludzie pracuja...ale szczerze to oni maja innych gdzies aby kase sciagnac :( płakac mi sie chce

Gość podanie
o matko "rozłorzyli" :o tfu tfu oczywiscie "ż" rozłożyli poprawiam sie

ale co mam napisac jesli chodzi o to ze wysłalam pozniej uwzglednia mi ??? to jakis koszmar....

a unikne kary za złoenie za pozno???? ile wynosi taka kara...???

Gość etve v
"aby kase ciąnąć..." co ty gadasz???? hahaha przeciez to nie dla nich, nie do ich kieszeni ta twoja kasa :O co za ...

na rozliczenie mialas troche czasu wiec miej sama do siebie te pretensje ze za pozno wyslalas, a na podatek napisz podanie, jak masz niskie dochody to ci moze rozloza

Gość KAFETERYJNY BOT
Za niezłożenie w terminie ok. 5000 kary... Tak, tam też pracują ludzie. Moja koleżanka jak źle wypełniała PITa (rokrocznie!) to tylko ją informowali że jest źle wypełniony, ale nie ścigali żeby wysyłała korektę, tylko wypłacali pieniądze. Ja w zeszłym roku źle wypełniłam. Otrzymałam pismo że mam skorygować, należy to zrobić w ciągu 7 dni - odesłałam skorygowany po 2 czy 3 miesiącach. Kary mi nie wlepili. A że ta moja korekta znowu była niepoprawna, to znowu w lutym otrzymałam wezwanie do skorygowania zeznania, a korektę wysłałam z aktualnym PITem - 30 kwietnia, za pośrednictwem poczty. W tym roku musiałam dopłacić ponad 700 zł. W jaki sposób się rozliczasz - masz program, czy ręcznie?

Gość klaryssa77
ja kilka lat temu zapłaciłam kare 700 zł nie rozłożyli mi na raty : musiałam w ciągu 7 dni zapłacic

mniejsza..mozna podobno uniknac kary wyyrazajac tzw."czynny zal" jutro to zrobie a co do rozliczenia sie to owszem mialam duzo czasu ale z ostatniej pracy rozliczenie dostalam po 20 kwietnia i jakos czasu ocZywiscie nei było;/ mam nadzieje ze nie bede płaciła kary i ze rozłoza mi na raty bo tak to ciezko.

programem rozliczylam

Gość KAFETERYJNY BOT
Przelicz jeszcze raz. Kara 700 złotych? Za co kara?

Gość KAFETERYJNY BOT
A tak gwoli ścisłości - niedopłata musi być uregulowana w momencie składania oświadczenia. Chyba nawet na druku PIT jest to napisane, z tego co pamiętam...

policzylam jeszcze raz i jeszcze raz i za 1 sie pomyliłam wyszło mi teraz 2 nadpłaty

wiec teraz pozostaje mi wyslac to oswiadczenie ze wyrazam zal za to ze tak pozno wysłałam i wyjasnic czemu mam nadzieje ze nie zapłace kary

dziekuje kafeteryjny bocie :*:**:

Ja nie placilem zadnej kary, a z jednym PITem spoznilem sie ponad rok(nie bylo mnie akurat w miejscu zamieszkania i zupelnie wypadlo mi z glowy). Przyszlo tylko pisemko, zebym zlozyl w jakims tam terminie i jeszcze okazalo sie ze mam ponad 100 czy 200 zl do zwrotu :D.