Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani ząbek

mam 23 lata i drugi raz w zyciu bylam u dentysty

Polecane posty

Gość pani ząbek

gdy pani stomatolog ujrzała wnętrze mej paszczy troszku sie przerazila, dwa ząbki mi zabląbowała a dwa trzeba usunąc :( zabieg mam zaplanowany na przyszly tydzien , tak bardzo sie boje ze nie spie po nocach :( przeraza mnie o ze te moje ząbki do usunięcia mają jedynie ciemną kruchą otoczke, zastanawiam sie za co ona go chwyci :( pocieszcie mnie jakos przed tym okropnym zabiegiem bo ja juz prawie mdleje z przerazenia :(

Gość Jesteś dla niej tylko kolegą
znieczulenie dostaniesz, nie bedzie nic bolało, moze troche po wyrwaniu, ale do bólu chyba przywykłaś doprowadzając zęby do takiego stanu.

Gość lsidzmdcujsa
a znaieczulenia Ci nie da? bez znieczulenia to współczuję. i pocieszam :)

Gość ale to naprawdę zalezy
ech tez tak miałam-bałam się dentysty jak nie wiem co. Nie boję się leczenia ale wyrywanie to moja pieta achillesa. Więc poszłam do chirurga i cyk cyk i po sprawie. Ale prawie mdlałam ze strachu na fotelu-jak trafisz na dobrego dentystę idź bez obaw

Gość pani ząbek
bylam teraz u takiej pani stomatolog , bałam sie na początku tego blombowania ale jakos milo sie tam czulam w tym gabinecie :) no ale wyrwanie to juz koszmar będzie :( boje sie przede wszystkim widoku krwi, pozatym zauwazyam ze (bo mam tylko miazge w srodku i jedną scianke ) robi mi sie stan zapalny i chyba dziąso probuje zarosnąc mi tego zęba :( bo z jednej strony mam w polowie tego zepsutego czegos dziąslo wiec chyba musi mi go przeciąc?

plombowanie nie blombowanie...!

Gość jkhsgfiuywrghbvfiuhvgiueryurhg
naprawdę nic nie będziesz czuła jeślic chodzi o ból tylko śmierdzi takie nacinanie a fuj

Gość pani ząbek
tak przepraszam , chodzilo o plombowanie to z przerazenia :(

Gość jkhsgfiuywrghbvfiuhvgiueryurhg
ja chodziłam i przeżywałam z tydzień czasu nie warto było-nic nie bolało a miałam do wyrwania ząb nr 7 i 6

Gość pani ząbek
ale czy ona sobie poradzi z tym niby zębem :( boje sie ze nie będzie miala go za co chwycic :( i ze mi go tak zostawi

Gość pani ząbek
ja mam dwie szóstki do wyrwania :(

troszkę przetnie i pogrzebie takim szpikulcem, a potem jeszcze raz żeby sprawdzic czy nic nie zostało, mąż mi opowiadał ( miał podobne podejscie do dentysty jak ty- przerażenie w oczach na samą mysl o wyrywaniu. Ale strach mu minął).

Gość pani ząbek
ale co z tym stanem zapalnym ? nie wiem czy moze mi go usuną?

Gość nie martw sieeeeee
wlasnie wrocilam od dentusty.... 10 lat nie bylam balam sie maksymalnie i mialam sytuacje jak ty i do tegozzebrala mi sie mega ropa... no i tez sie balam za co ona go zlapie.... plakalam ze strachu... dala mi znieczulenie poczulam male pikniecie i juz jestem po wyrywaniu nie czułam NIC!!!!!! byla super za tydzien znow ide:D

Gość ryba_kako
bo przede wszystkim nie mozna sie bac, mialem podobna sytuacje ale po odwiedzeniu dentysty caly strach mija, ja bylem w GAlerii Usmiechu w Krakowie, mistrzowskie miejsce