Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sieska

opuchniety siusiak

Polecane posty

Gość sieska

od wczoraj moj roczny synek ma opuchniety siusiak. Wszystko bylo dobrze wieczorem dopiero zauwazylam . na poczatku byl zaczerwieniony a teraz nabrzmial i brzydko wyglada . siusia normalnie nie boli go kiedy chodzi ale gdy go myje i przykladam mu rumiankiem to dotyk go uraza . Do lekaza mamy na 14 . czym to moze byc spowodowane ? Jak mu pomoc ? poradzcie .

Gość angelina hera
a myłaś mu siusiaka codziennie ?

Gość sieska
kapie go codziennie wieczorem wiec higiene ma utrzymana :)

Gość mój miał kiedys podobnie
ale lekarz powiedział ze ABSOLUTNIE RUMIANKIEM !!!to wysusza ... a mój synek po prostu bawił sie w piaskownicy i zatarł sobie piachem -było leto i sikał tez na dworze ... Podawałam pół furaginu dość długo ale jednak skończyło sie antybiotykiem bo po paru dniach dziecko zaczeło płakac przy sikaniu ...

Gość sieska
to rumianek odstawie . moze i on w piachu sie czegos nabawil. Przesiaduje w niej prawie caly czas . Denerwuje sie troche.

Gość matko i ty czekasz do 14
z wizytą tak ???!!! To gdzie ty masz tego lekarza ?! w Honolulu????!!! Do tego czasu infekcja sie może rozwinąć jak ta lala!!!:O :O Jedz z dzieckiem do rodzinnego !!! I nie mów ze masz na 14 :O :O to nie są zarty ! Mój tez miał podobnie i skończyło sie długim leczeniem

Gość matko i ty czekasz do 14
yyy sorry ty masz na 14 godz czy na 14 maja ta wizyte ...

Gość sieska
w moim osrodku jest 2lekazy jeden do dupy a drugi wlasnie ten do ktorego ide jest od 14 . blya tez dobra pani doktor ale zmarla ... wiec duzego wyboru prywatnie dzwonilam wizyta byla by na 16 !!!! polska sluzbia zdrowia.

Gość sieska
godzina 14 :)

Gość napisz co ci lekarz powiedzial

mój synek miał tak raz i sie okazalo że to grzyb, dostał maść i już po pierwszym posmarowaniu zeszło, no ale smarowaliśmy mu jeszcze jakiś czas. no i do tego przemywaliśmy mu siusiaczka riwanolem. teraz jak ma jakieś podraznienia polewamy mu wodą borowa, ona tak nie wysusza. a jak większa infekcja - wtedy w grę wchodzi riwanol.

Gość sieska
poszlismy do lekarza rodzinnego a ten stwierdzil ze to stulejka i skierowala nas jeszcze tego samego dnia do przychodni chirurgii dzieciecej .pojechalismy , pani go zbadala placzu w nieboglosy bo jednak musialo go bolec i stwierdzila ze to wcale stulejka nie musi byc . jest jeszcze za maly zeby to stwierdzic napletek moze do 2-3 lat sam mu sie odkleic a tezaz po prostu infekcja jakas sie wdala. kontrole mamy w poniedzialek tak na wszelki wypadek . zalecenie jedyne bylo takie aby rywanolem okladac . juz nastepnego dnia wszystko bylo wporzadku. a jakie macie zdanie na temat naciagania napletka u dzieci? ja osobiscie tego nie robilam i lekarz powiedzial ze nie powinno sie. slyszalam rozne opinie .

moj syn rowniez mial opuchnietego siusiaka spuchl mu w niedziele gdy poszlam w poniedzialek do lekarza leciala mu ropa dostal bactrim to ejst syrop na zakazenie drog moczowych i musialam pzemywac mu siusiaka 2- 3 razy dziennei rivanolem i opuchlizna zeszla po 3 dniach

Gość sieska
wrocilsm dzis z kontroli i wszystko ok . jak skonczy 2 lata to mam sie zglosic (jesli nic sie nie bedzie dziac wczesniej) i zobacza jak ten jego siusiak . czy ta "stulejka" to faktycznie "stulejka". mam nadzieje ze okaze sie ze nie i zaden zabieg nie badzie konieczny:) a co do naciagania to jednak podczas kapieli bede mu delikatnie naciagac .

Gość marlena 36
Ja widziałam opuchnięte siusiaki jak się rozebrałam do naga na plaży w 8 miesiącu ciąży. Tylu spuchniętych siusiaków nie widziałam wcześniej.