Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka87

Jak obliczyć tydzień ciąży?

Polecane posty

Gość Migotka87

Niby proste a jednak....gin obliczył mi, że to 4 tydz, a byłam u niego tydz temu więc wychodzi,że teraz jest 5, natomiast wszystkie kalkulatory pokazują mi że jestem w 7 tyg więc już zgłupiałam,proszę o pomoc...dodam, że ostatnia @ była 25.03.09

Gość mam-am
Witam wejdź sobie na stronkę http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html tam znajdziesz zakładkę oblicz termin porodu mi się sprawdziło i pokrywało z wynikami usg

Gość kwota zaległości nie ma
Liczą ciązę od daty ostatniej miesiączki, tak juz jest. A i ty i lekarz wiecie że w ciążę zaszłas prawdopodobnie około 2 tygodnie pózniej.

pewnie gin ci policzyl od dnia orientacyjnego zaplodnienia, a tak to skonczylas 6 tydzien, licza sie skonczone tyg ciazy, wiec jestes w 6.

Gość Migotka87
dzięki dziewczyny,chyba faktycznie podał wie płodu, bo zmierzył pęcherzyk i powiedział, że 4 tydz( teraz już 5) a więc jak ktoś mnie pyta w którym jstem tyg to mam mówić, że w 5 czy 7?

Gość Migotka87
już wszystko jasne jeszcze raz dziękuję to moja pierwsza ciąża i dlatego jestem taka niezorientowana:)

Gość róznie może być
Nigdy nie da się tak dokładnie obliczyć, zwłaszcza jak masz nieregularne cykle, albo owulację w innym terminie niż normalnie np. u mnie według daty ostatniej miesiączki powinnam być w 15 tyg. ale według daty objawów owulacji jestem w 12 tyg., a wielkość płodu wskazuje na 11 tydz. I bądź tu mądry :) Nawet nie wiem jak obliczyć termin porodu.

heh... ja miałam ostatnią miesiączkę 25.03.08. i urodziłam 16.12.2008 (troche nie na temat, ale zobaczyłam że mamy taka sama date ostatniej @, tylko ja rok wcześniej)

Gość Migotka87
No właśnie! bądź tu mądra! hehe...zdaję sobie sprawę, że w ciążę nie zaszłam w dniu ostatniej @ tylko później stąd takie obiczenia gina, ale jak już wspomniałam kalkulatory internetowe pokazują, że właśnie zaczął się 7 tydz ciąży i bądź tu mądry nie wiem co mam mówić rodzinie czy jestem w 5 czy w 7 heheh skomplikowana sprawa

Gość Migotka87
aneczka86 ja ja myślałam, że będę rodziła gdzieś w styczniu a tu popatrz grudzień:) pozdrawiam Cię

ja podobnie do ciebie okres miałam 24-03-09 do zapłodnienia sadzac po testach owulac i bolach jajnikow doszło 11-13 .04.09 wiec to moj niecały 4 tydzien ciazy no a liczac od ostatniej mies to juz 6 wczoraj robiłam test hcg wyszedł 1300 norna wypada 6-7 tydzien, ale znalazłam inne normy w necie i moj wynik przypada dokładnie na 4 tydzien.