Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się..

Bakterie w moczu. Antybiotyk.

Polecane posty

Gość Boję się..

Jestem w 28 tc. Badanie moczu wykazało, że mam \"bardzo obfitą florę bakteryjną\", ale lekarz nie stwierdził u mnie stanu zapalnego. Mimo to, przepisał mi antybiotyk zawierający Cefalaxyne (Keflex) i dodatkowo pastę do picia Fitolizyne. Na obu ulotkach pisze, że nie powinny być stosowane w ciąży chyba, ze na wyraźne zlecenie lekarza. Boję się zażywać te leki. Nie chcę zaszkodzić maleństwu. Czy któraś z was zażywała je będąc w ciąży?

Gość Boję się..
nikt nie miał tego problemu?

Gość marion4
jesli nie masz nieprzyjemnych dolegliwosci, to wroc do lekarza i popros o zrobienie posiewu z antybiogramem. Mozliwe, ze nie masz zadnych specyficznych patogenow i kuracja antybiotykowa jest zbedna.

jesteś \"już\" w 28 tc więc to zaawansowana ciąża. teraz maleństwo już w zasadzie tylko rośnie. leki w których na ulotkach jest napisane że nie są wskazane dla ciężarnych, w zasadzie nie są wskazane w pierwszych tygodniach ciąży, kiedy to rozwijają się wszystkie układy. jeśli lekarz ci zalecił to bierz te leki, bo jeśli dojdzie do stanu zapalnego ( gdy nie będziesz brała leków) to i tak będzie cię czekala kuracja antybiotykowa, a do tego gorączka i inne nieprzyjemne dolegliwości.