Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapomnialam o tabletkach

zapomnialam o tabletkach

Polecane posty

biore tabletki juz pare miesiecy w tym cyklu pod koniec drugiego tygodnia brania tabletek wyjechalam na weekend nie bralam tabletek 3 dni bo zapomnialam o je wziac z domu jak wrocilam odrazu wzielam w niedziele wieczorem w poniedzialek i wczoraj wzielam abletki a wczoraj wieczorem dostalam okresem i co teraz mam zrobic? brac je czy nie? cholera;/ pomozcie

Gość bierz dalej
ale zabezpieczaj sie dodatkowo dopiero po 7 dniowej przerwie przy tym opakowaniu mozesz znow sie noromalnie kochac

wiem bed sie zabiezpieczac ale chodzi mi o to czy mam dalej brac te tabletki? do konca opakowania zostalo 5 tabletek brac i je i pozniej zrobic przerwe? czy jak?

Gość ajajajajaj
No to żeś dała ciała. Przeczytaj ulotkę i skontaktuj się z lekarzem. Jak sie jednej zapomni to już się robi mały problem ale trzech??!!!

Gość samasobie
co masz w ulotce? u mnie (w yaz) w pominięciu tabl. w 3 tygodniu (bo na niego chyba się już załapałaś) są 2 opcje: brać do końca i rozpocząć następne opakowanie bez robienia przerwy, albo zaraz zrobić przerwę i po niej następne opakowanie. i to dotyczy pominięcia 1 tabletki. pominięcie więcej niż 1 wymaga kontaktu z lekarzem. przeczytaj ulotkę na spokojnie, poszukaj odpowiedzi, zadzwoń do gina :)

Gość bierz dalej
no skancz te opakowanie noromalnie

Gość samasobie
dzwoń do lekarza! i jakby na figle zeszło to zabezpieczaj się dodatkowo.

i pozniej przerwe?;/ czy bez? chyba bez nie?

Gość samasobie
przede wszystkim dowiaduj się u lekarza i w ulotce! nawet nie wiemy, co bierzesz. 3 dni to duża przerwa, musisz się dodatkowo zabezpieczać.

poczatek 3 tygodnia.. kurde a tu okres a ja zdazylam juz wziac 3 tabletki po tej przerwie 3dniowej zostalo 5 do konca opakowania brac? czy przerwa? ehhh czy kiedy

nie moge teraz pojsc do lekrza nie mam czasu dopiero w przyszlym tygodniu

Gość alesan
tabletki są dla osób odpowiedzialnych...

bylam zajeta wyjazdem, jak sie pakowalam to pamietalam o nich ale cos mi odwrocilo uwage;/ juz za pozno teraz tylko nie wiem co zrobic

Gość bierz dalej
ja bralam novynete. zapomnialm wziac 2 tabletek pod rzad dostalam okres ale dalej bralam tabletki. Potem zrobilam przerwe znow dostalam okres i zaczelam nastepne opakowanie. Pamietajcie ze to nie jest okres tylko krwawienie z odstawienia.