Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sexyangel

tabletki anty a włosy

Polecane posty

Witam, Jakiś miesiąc temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, brałam je ok. 2lat. Widzę że zaczynają się pojawiać teraz problemy z włosami i skórą głowy. Włosy wypadają a skóra swędzi czasami nawet bardzo. Czy któraś z Was miała podobnie po odstawieniu tabletek?? bo nie wiem czy to jest przyczyną czy może coś innego.. Napiszcie jak u Was było i jak sobie z tym poradziłyście..Słyszałam że po odstawieniu mogą wypadać włosy i trzeba odczekać miesiąc, dwa aż hormony powrócą do równowagi..już sama nie wiem co robić..

na swędzącą skórę stosuje clear do tego typu problemów ale kilku dniach od mycia znowu pojawia się swędzenie..

Gość ghjkl
ja akurat jestem w trakcie brania tabsów i od pewnego czasu strasznie wypadają wlosy,a u Ciebie jak było podczas brania pigułek?

mi zaczęły wypadać jak nie brałam i właśnie z tego powodu lekarz przepisał tabletki..w trakcie brania było różnie raz lepiej raz gorzej..wtedy ktoś mi powiedział że to na pewno przez tabletki..ale teraz je odstawiłam też na polecenie lekarza..na początku było dobrze..w ogóle nie wypadały a od 2 tyg pojawiło się to swędzenie i wypadanie i nie wiem czy to nie jest reakcja hormonów na odstawione tabletki..sama nie wiem co myśleć i co robić

za miesiąc mam ważną imprezę ale nawet nie wiem jak pójdę do fryzjera

Gość ghjkl
Zacznij brać jakieś tabletki wzmacniające włosy,ja teraz biore klorane,a brałam już różne,revalid,skrzypowitę,onozis itp

tabletek to brałam już mnóstwo inneov, skrzypovita, belissa, merz spezial, cynk..ale jeśli przyczyna leży w hormonach to takie tabletki na nic się zdadzą. Kiedyś dermatolog mi mówił że jak skóra swędzi i jest zaczerwieniona to hormony mają na to wpływ. Nie wiem co robić..już było tak dobrze i w ogóle nie wypadały a teraz wszystko znowu się zaczyna:( Pójdę do lekarza..niech coś zaradzi

niedawno schudłam też trochę a i tak jestem szczupła..więc może to też miało wpływ..tylko zazwyczaj jak hormony nawalają to też pojawia się trądzik. A u mnie nie ma ani 1 krostki więc nie wiem co o tym myśleć..

na wypadanie: olejek rycynowy wax amla mi wypadały włosy jak brałam tabsy. Wydaje mi się u Was hormony muszą sie uspokoić i wtedy bedzie dobrze :)

Gość ghjkl
Ja tabletki na wlosy biore od 15 miesięcy i dopiero teraz przyhamowało się trochę wypadanie,ale jeszcze nie jest dobrze.W między czasie rózne ampułki do wcierania i szampony tylko z apteki.Masz racje idz do lekarza konkretne badania i odpowiednie leczenie mogą dopiero pomóc

ja stosowałam wax w czasie branie tabletek..ale raz nałożyłam go na włosy a potem myślałam że się zapłacze jak zaczęłam tą odżywkę spłukiwać..włosy leciały niemiłosiernie..więc jakoś się zraziłam do tego preparatu.. olejku rycynowego nie stosowałam bo mam tłustą skórę głowy, dość często się przetłuszcza więc gdybym zaaplikowała tłusty olejek to pewnie narobiłabym więcej szkody. Amly nie znam Liczę że hormony się uspokoją bo tabletek nie chciałabym już brać..a najgorsze to że okresu nie mam:(

do wcierania też stosowałam różne preparaty: alpicort, crescina, z yves rocher phytum activ, teraz z la roche posey kerium i ten ostatni się sprawdzał ale stosowałam go jak włosy się prawie nie przetłuszczały skóra nie swędziała..teraz przestałam stosować ze względu na swędzenie.

Gość ghjkl
napisałas ze ostatnio schudłaś,może to problemy z tarczyca ,przy chorej tarczycy wlaśnie się chudnie i wypadają włosy

mi sie włosy przetłuszczają, a olejek rycynowy tak jakby narmalizował wydzielanie tłuszczu;) skóra była uspokojona i nie swędziała ;) waxu nie naklada sie na włosy! tylko na skóre głowy. Włosy muszą po nim bardziej wypadać bo on usuwa, słabe włosy i robi miejsce na nowe-zdrowe ;)

miałam robione badanie na tarczyce i wyszły ok..może to schudnięcie ma wpływ..