Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to-sem-ja

Sukienka

Polecane posty

Gość to-sem-ja

Mam zamiar niedługo rozpocząć poszukiwania sukienki, jak sądzicie jaki fason byłby najlepszy dla niskiej (159cm wzrostu), szczuplej dziewczyny?? Moje wymiary 89-62-89. Za wszelkie sugestie dziękuję

Gość redads
Jestem niższa o 2 cm i tez sie zastanawiam jaka suknia bedzie dla mnie dobra chcialabym aby mnie troche wydluzyla bym wydawala sie wyzsza. Mysle ze bedzie pasowal fason cos w podobie do moedlu 926 czy 932 nie znam sie na modzie ale mysle ze zgine w zbyt obszernej sukni a te sa takie hmm srednie http://www.modaslubna.pl/salon/kolekcja.html

Gość okularnica....
mi panie w salonach mówiły, ze wyszczuplająco 'działaja' takie sukienki - koszulki; proste, lekkie, zwiewne z lejących materiałów. Ale to trzeba pochodzić, pomierzyc i zobaczyć na własne oczy w czym nam dobrze.

Gość bolerko
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64717500cffafcc1.html może taki styl , podwyższany stan i francuzkie szwy wydłużają sylwetkę , ale też wyszczuplają , ja też jestem nie wysoka 165 cm ale nie za szczupła , dlatego wybrałam ten fason intuicyjnie , póżniej przeczytałam gdzieś w kryteriach doboru sukien że dokonałam dobrego wyboru , ( mam nadzieję)

Gość a można wiedzieć
taki, który będzie się Tobie podobał i w którym będziesz się czuła dobrze chyba masz jakiś gust i styl ....swój :(

Gość bolerko
redads , wyskakuje mi ze strona nie istnieje

Gość redads
Oczywiscie podalam numery sukienek ktore podobaja mi sie mniej wiecej i mysle ze moglyby mnie troche wydluzyc, w takich gustuje ;) bardziej chodzi mi o to ze jesli suknia ma być rozłozysta to zeby zaczynala sie ponizej bioder a nie wyzej. Hmm

Gość a można wiedzieć
sokoro idziecie tradycją to jak facet może ci w tym doradzać :(

Gość to-sem-ja
Facet mi nie doradza :)

Gość redads
to-sem-ja podobaja mi sie te sukienki zwlaszcza ta w drugim linku. Mniej wiecej o takie cos mi chodzi, chyba sobie kupie wielkie szpilki jesli mi takie sukienki jednak nie beda pasowac ;)

Gość perelka1
To znalazłam Niska Panna Młoda Szczupłe, ale niezbyt wysokie panie, będą sprawiały wrażenie wyższych, jeżeli wybiorą suknię z podwyższonym stanem. Dodatkowo należy pamiętać, aby kreacja była gładka, w stonowanych kolorach, z małą ilością detali. Dobry wygląd panie mogą uzyskać także dzięki obszernym sukniom z falbanami, pod warunkiem, że uszyte będą ze zwiewnych materiałów. Moze taka http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/ index.php?m=ass&s=qoipd1wv0mxfdj40s7jdudjbelecsr4k&id_ass=91 098 a jezleli z falbanami to moze ta http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/ index.php?m=ass&s=qoipd1wv0mxfdj40s7jdudjbelecsr4k&id_ass=91 368

Gość czarna koala
weźcie pod uwagę że na tych wysokich obcasach musicie przetrwać całą noc. z tańcami włącznie. jak ktoś nie nawykł to współczuję. i nie ma co marzyć że najpierw wysokie, a potem zmienicie na niższe, bo kiecka ślubna ma określoną długość i przy zmianie butów z wyższych na niższe będzie wam sie ciągnąć po zeimi i sie zabijecie nie daj Bog. natomiast zamiana w druga stronę, z nizszych na wyzsze, da wrażenie przykrótkiej sukienki. dlatego doradzam - niewazne jakie buty, byle były wygodne. I tak ich nie będzie widac praktycznie :) a co do sukienek - nie ma reguły. Ja też sie naczytąłam co do jakiej sylwetki itd. I co? i mam zupełnie inną kieckę, w której - nie chwaląc się - wyglądam o niebo lepiej niż w tych teoretycznie mi polecanych. MIERZYĆ różne, to jedyne wyjście :)