Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onn....

Komunia

Polecane posty

Gość Onn....

Witam. Jestem chrzestnym i ile daje się na komunie chrześniakowi (Warszawa) Ile wy byście dały ??

Gość ja bym dała 200zł
nie więcej!!!!!

Gość ładny mi motylek ...
Planuję 500 zł - ale niewiem czy to za mało :o

Gość bo tak mam
800 zł

Gość ja kupiłam aparat cyfrowy
za 350 zł do tego mały bukiecik kwiatów

Gość ja bym dała 200zł
chyba żartujesz!!!! Ja na ślub dostawałam 200zł od rodziny!!!!!!!

Gość nie przesadzajcie z tymi prez
entami na komunię :o mojedziecko w tymroku ma i po prostu jestem zażenowana propozycjami. Przecież takie dziecko nie zna realnej wartości pieniądza, a sdla kogo to ma być prezent dla dziecka czy dla jego rodziców, czy cchecie sie pokazać ze macie gest? lepiej wymyślić coś oryginalnego , niekoniecznie strasznie drogiego

Gość Onn....
Do ja bym dała 200zł A ile dostałaś od chrzestnych ??

Gość parkingowy Zenek
Jestem chrzestnym. Chciałbym kupić coś dziewczynce w granicach 500-800 zł , ale niewiem co ? Dodam, że prawie zupełnie nie znam dziecka , bo dzieli nas ponad 400 km. Poza tym - to dziecko kumpla, więc sami rozumiecie, że zbyt częstego kontaktu nie ma. Niechciałbym dać kasy POMÓŻCIE

Gość aunas...
mój mąż dał 2 lata temu chrześniakowi 700 i krzywo na niego patrzyli nie którzy rodzice by chcieli żeby komunia im się zwróciła a dziecko zazwyczaj nic z tego nie ma :( no ale na szczęście nie wszyscy

Gość bo tak mam
stac mnie !!!!!!!!

traktujecie rodziców wyprawiających komunię jak jakiś wampirów jak czytam ile dawać a ile nie i jak to strasznie szkoda kasy kurwa żesz mać- nie chcesz - nie przychodź jedno z drugim! powiedz, że nie chcesz i z głowy przyjdź do kościoła jak czujesz potrzebę bo jesteś chrzestnym- kup medalik i idź do domu! sama wyprawiam w tym roku komunię- i nie liczę przed nią ile to syn dostanie kasy- znam jego marzenia i bynajmniej nie zamierzam sobie za przyjęcie zwracać- jak trzeba będzie to dołożę mu i od siebie- to jedyna okazja w życiu dziecka by raz miało coś o czym normalnie mogłoby zapomnieć

Gość Onn....
Do ike. Jak byś nie miał kasy to byś tak nie pisał. Nie każdego stać aby wywalić np 500 zł ja jestem chrzestnym i planuję dać 400 zł i tak to duży wydatek dla mnie.

Gość Złota rybka w sieci
Kupiłam łańcuszek z Matką Boską Do tego pamiątkę I Komunii 200 zł

a rodzica ktoś pyta czy stać go na przyjęcie? nie masz 100- daj sto albo kup fajny prezent- ale przestańcie się użalać na forum jakie to straszne że trzeba kupić prezent! jeśli komunia ma być dla kogoś horrorem niech ją sobie odpuści

Gość matulka-1
a tak naprawde to dziecko moze liczyc tylko i wyłacznie na własnych rodzicow!!!!!!!!!

Gość zosina
ja jestem chrzestna chłopca, kupiłam prezent za 300 i 200 w kopertę, jestem blisko z nim związana, ale uważam, że 500 zł to dużo, gdybym jechała tak daleko jak autor to nie wiem, może 400 bym dała a co dziewczynce kupić, no nie wiem, może złoty łańcuszek z medalikiem

musztarda a myślisz , że ktoś uczy dziecko "będziesz miał komunię to będziesz miał furę kasy" ?? to ci którzy są zapraszani na komunię obgadują rodziców dziecka jak się da wiesz co to jest kupić wszystko dziecku na komunię i zrobić małe przyjęcie? ( mówię o normalnych sytuacjach- nie weseliskach komunijnych) zdajesz sobie sprawę z tego ile to pieniędzy osobiście wolę, żeby do mojego dziecka przyszło parę osób- ale z chęcią a nie z miną " o kurwa znów wydatek"

musztarda:D o czym ty mówisz??? przecież to jawnie widać na co chwilkę zakładanych topikach " ile na komunię " wiesz ja może swojej rodziny jestem pewna- bo nikogo dalszego nawet nie zapraszam ale jak czytam tego typu topiki...... to dziwię się, że ci ludzie chcieli być chrzestnymi i że na te niechciane komunie idą a oczywiście na samych komuniach będą robić zdjęcia i nieszczerze się uśmiechać

i wiesz co powiem ci parę lat temu były szwagier wyprawiał komunię- od początku chcieliśmy iść, odkładaliśmy pieniądze, upatrzyliśmy dla małej cudny łańcuszek i naprawdę się cieszyliśmy i byliśmy dumni , że bratanica będzie miała tą komunię- niestety brat brata nie zaprosił:P mój mały marzy o telewizorze na ścianę- małym za 800 zł - wychodzi , że każdy zrzuci się po niecałe 100 zł :P

no właśnie musztarda- tak naprawdę nikt kokosów nie oczekuje dla rodzica najważniejsza jest sama komunia w kościele i jak przeżywa to dziecko chyba głównie na takich topikach wypowiadają się ludzie, którzy sami nigdy komunii nie wyprawiali- albo sami liczyli na górę pieniędzy i wkurza mnie jak robią z rodziców na forum sępy

Gość do ike
"to jedyna okazja w życiu dziecka by raz miało coś o czym normalnie mogłoby zapomnieć" jedyna okazja? Podobno Twoje dziecko po raz pierwszy przyjmie Pana Jezusa do serca...... tego frazesu oczywiście tez naucz swoje dziecko - niech pamięta 🖐️

pomarańczo i ślub to tylko sakrament więc po co pompa? i chrzest tak samo dobrze otrzymywać prezenty- trudniej dawać ;)

Gość Onn...
odświerzam