Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantazja wiśniowa

dziewczyny z bbb suchą cerą

Polecane posty

Gość fantazja wiśniowa

a więc zaczynam już rozpaczac bo mam tak suchą skóre na twarzy (dokładniej na policzkach) że muszę sie smarowac 4-5 razy dziennie, zaznaczam że nigdy nie miałam problemów z nią, żadnych pryszczy w czasie dojrzewania, normalnie nic, od 2 mieś sie to juz utrzymuje i pytam jakich kosmetyków używacie do oczyszczania i jakiego kremu NAWLIŻAJĄCEGO ale nie natłuszczający bo wtedy mi pory zatyka i jest następny problem

Gość fantazja wiśniowa
żadna nie pomoże??? dodam jeszcze że mam prawie 20 lat

Gość ja mam 20 lat i również
bardzo suchą i wrażliwą cerę. Nic mi nie pomagało aż przeczytałam o piance do mycia twarzy Rival de loop z Rossmana i o kremie dermosan. Pianka jest bardzo delikatna i nie wysusza, kosztuje ok 8zl a krem dermosan kupisz w aptece za 7zł. Wystarczy że na noc posmaruje twarz dermosanem a rano leciutki krem i nie mam już problemu z suchą skórą ;)

Gość fantazja wiśniowa
bardzo cie dziękuje :)

Gość wild__berry
Polecam tobie kupienie żelu hialuronowego, który w połączeniu z jakimś olejkiem lepiej nawilża skórę niż najlepszy krem.

Gość fantazja wiśniowa
troche sie obawiam tych kremów ale spróbuje, będę smarowac sie nim tylko na noc jeszcze raz dzięki

Gość ja mam 20 lat i również
nie obawiaj się tego, że tłusty :) Ja mam skłonności do zapychania i nieraz przez tłuste kremy wyskakiwały mi pryszcze ale po nim nie mam takiego problemu :)

Gość fantazja wiśniowa
z lirene delikatny krem nawilżająco-ochronny na dzień

Gość fantazja wiśniowa
czasami ziaja oliwkowa ale właśnie po nim miałam pozatykame pory i go odstawiłam, teraz tylko sporadycznie jak już naprawde mi sie skóra zaczyna łuszczyc :(

Gość gthy6
garnier z mikroolejkami (czerwony) a ta pianka co tkos polecal to nie ej st fajna, zle sie myje i nie domywa skory

Gość Śliwka_82_
ja mam wlasnie taka cere. sucha, sciagnieta, piekaca, luszcaca sie. mam 27lat i przez ta suchosc wlasnie juz robia mi sie zmarszczki (efekt nadmiernego wysuszenia) - moj topik byl kilka dni temu. dziewczyny radzily nawilzac od srodka olejami dobrej jakosci tzn spozywac min 2 lyzki olejow dziennie. kupilam wiec liwe z oliwek extra virgin i jakos tam ja sobie konsumuje po lyzeczce. zobaczymy jakie beda efekty. dodatkowo kupilam belisse hydro. sukces to nawilzyc od srodka, bo same kremy nic nie dadza - wiem, bo przetestowalam ich tyle, no i efekt taki ze zaczely mi sie robic przedwczesnie zmarszki.

Gość Śliwka_82_
dodam, ze mi sie skora tez zmienila tak nagle, jakis rok temu. wczesniej mialam raczej normalna. a tu moj topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4071739 mozesz poczytac to co tam pisaly dziewczyny o olejach wlasnie.

Gość fantazja wiśniowa
już sama nie wiem, tą pianke chyba kupie bo jest tania a opinie nie są złe, zastanowie sie jeszcze nad pianką z lirene, co do kremu to napradwe nie wiem, wypijam już codziennie 1,5 l wody niegazowanej ale to chyba za mało

przy bbb suchej cerze powinno się stosować kremy półtłuste lub tłuste a nie typowo nawilżające, więc skoro używasz lirene nawilżającego to on za mało ci natłuszcza dlatego musisz sie smarować kilka razy dziennie

Gość fantazja wiśniowa
może ktoś sie jeszcze wypowie i doradzi coś, tak przy okazji czy znacie jakieś maseczki nawilżające czy odzywcze :) pozdr

Gość ja też mam taką cerę
ale odkąd odkryłam Nutric 5 % La Roche Posay to problem suchości i przedwczesnych zmarszczek zniknął na zawsze. Polecam, w aptece dostaniecie próbkę. Sucha cera potrzebuje lipidów, a nie wody.

Gość fantazja wiśniowa
witam ,byłam wczoraj jeszcze w aptece po ten dermosan półtłusty i posmarowałam sie nim wieczorem przed pójściem spac a rano niestety policzki całe zeschnięte i łuszczące sie :( może powinnam kupic jednak ten tłusty. narazie będe go używac ale odstawie mój żel do mycia twary który niedawno kupiłam (a go jeszcze nie miałam) może to on tak wususza, dam znac jak sie coś zmieni a jak nie to zakupie propozycje "NUTRITIC 5%" jeszcze poczekam bo jest troche drogi