Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciągle kaszląca

Co mi dolega ?

Polecane posty

Gość ciągle kaszląca

Witam 🖐️ Od dłuższego czasu mam straszny, suchy, napadowy kaszel. Męczy całe dnie, ale najgorzej chyba jest w nocy. Jak dopadnie, to aż łzy lecą ciurkiem po twarzy. Byłam u lekarki rodzinnej, ale ona stwierdziła, że mam zaczerwienione gardło i jak wyleczę gardło to kaszel minie. NIE MINĄŁ 😠 Powiem więcej było coraz gorzej. Prywatnie zrobiłam RTG płuc, wszystko ok, zmian nie stwierdzno. A kaszlisko jak było - tak jest i ma się całkiem dobrze, w przeciwieństwie do mnie :p Zdesperowana ponownie odwiedziłam rodzinną i siłą "wydarłam" skierowanie do pulmonologa. I tu niby wszystko ok. Spirometria w normie, ale pani doktor skierowała mnie na badania krwi na jakieś przeciwciała. Mam takie wyniki /wczoraj odebrałam/: P-ciała p/B pertusis IgG 35,12 U/ml P-ciała p/Mycoplasma pneumoniae IgG 17,4 RU/ml Proszę pomóżcie, bo już nie mam siły. NIC nie pomaga,a ja się duszę :o

Gość bezduszna Jaga
Nie znam się :p

Gość nie znam się na tym niestety
Może masz na cos alergię?? kaszel tez może być tego objawem

Gość ciągle kaszląca
Nikt nie wie ?

Gość LaserJet
Trochę mało tych wyników badań masz :( by ocenić :o

Gość Czy dziewczyny
Przy zatkanym nosie się kaszla, albo jeżeli coś z zatokami jest nie w porządku. Czasami wydzielina z zatok podrażnia tylną ściankę gardła splywając po niej i wtedy też są napady kaszlu takie, że nie ma jak ich przerwać. Nie jestem lekarzem, ale to, co piszę możesz natychmiast sprawdzić, czy to nie to. Bardzo mocna pociągnij nosem (tak, żeby aż warkot był), potem wypluj, albo połknij to, co wciągnęłaś (i tak to łykasz nie wiedząc o tym). Jeżeli po takim czymś z kaszl;em będzie lepiej, to znaczy, że to o to chodzi.

Gość ciądle kaszląca
Ale ja nie mam kataru. Swobodnie przez cały czas oddycham :D

Gość nie mam pojecia co to
nie znam się na takich wynikach, chyba idziesz z nimi do lekarza??? ja miałam taki kaszel przy zapaleniu tchawicy , pomógł antybiotyk i wziewna leki na rozkurczenie oskrzeli

Gość nie mam pojecia co to
nie masz norm na wynikach? to badania na przeciwciała w kierunku krztuśca i bakteryjnego zapalenia płuc ale przyczyną może też być alergia

Gość jakie leki bierzesz

Gość ciągle kaszląca
Nie biorę żadnych leków, bo wizytę u pulmonologa mam dopiero we wtorek 😠 :(

Gość ciągle kaszląca
tia... na bank "grupa" jelitowa :p

Gość ciągle kaszląca
Znalazłam mój stary temat. Napiszę co mi było, bo to może być ważne dla tych których męczy kaszel, a lekarz rodzinny nie potrafi zdiagnozować. DIAGNOZA: KOKLUSZ- lub inaczej KRZTUSIEC ( 3 tygodnie antybiotyk co 8 godzin, potem tydzień wziwny antybiotyk ) I jestem jak młoda bogini :classic_cool: