Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halileczka

****PRZEPISY KULINARNE, DOMOWE PORADY I BABSKIE POGADUCHY*****

Polecane posty

Gość halileczka

hej kobietki, nie wiem czy jest już taki temat ale zapraszam wszystkie chętne do podzielenia się przepisami na różne potrawy,ciasta,przetwory i na wszytko co jest smaczne i się je , piszcie różne porady domowe i w ogóle o wszystkim co dotyczy domu,dzieci i naszej babskiej roboty :):):):):):):):) miło zapraszam :):):):):):):):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halileczka
no drogie Panie, zapraszam:):):):):):):):):):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halileczka
cisza nikt nawet nie zajrzał:(:(:(:(:(:(:(:(:( szkoda że nie ma chętnych :(:(:(:(:(:(:(::((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halileczka
:(:(:(:(::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sruuuuuuuuuuu
spadaj juz jest podobny topik moze rusz głwą i poszukaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kruleffna
jest juz taki temat takze szukaj bo w tym sukcesu nie wroze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale wy jestescie mili.......
poszukaj bo juz faktycznie jest taki temat... tak jak napisala wyzej kruleffna ten moze szybko upasc..... pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ma_jówka
Halileczka, a ja chętnie przyłączę się! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ma_jówka
Przepisami zawsze można podzielic się, poradami również, a i babskie pogaduchy to fajna sprawa! :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to i ja się przyłączę :) na początek proszę o jakiś przepis z serkiem macarpone oprócz tiamisu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i będzie - kopiuj wklej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mascarpone i tiramisu ma być oczywiście :) coś zjada mi literki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ma_jówka
Witaj Nec! Cholera, w wypiekach to ja mocna nie jestem! :( Może napiszę co dzisiaj mam na obiad. Młode ziemniaczki z koperkiem i mizeria z rzodkiewkami to standart. Natomiast mięsko jest mojego pomysłu. -karkówka (piękny duży kawał) -cebula (jak naaaajwięcej!) -czosnek (3-4 ząbki) -przyprawy (só,l pieprz, zioła prowansalskie, curry, liście laurowe, odrobina cukru i dla chętnych kminek) -olej -2 łyżki mąki Wieczorem dnia poprzedniego mięso wkładam do naczynia żaroodpornego, polewam olejem, posypuję przyprawami, całosc zakrywam czosnkiem i plastrami cebuli. Gar ląduje w lodówce. Rano wkładam mięcho do gorącego piekarnika i siedzi tam (pod przykryciem) jakieś 2 godziny. Co 20 minut polewam pieczeń wypływającym sosem oraz dolewam szklaneczkę zimnej, surowej wody. I dalej do pekarnika. Gdy pieczeń jest już miękka wlewam mąkę wymieszaną w szklance wody i ciągle mieszając zagotowuję na maleńkim ogniu. Zapach jaki wydostaje się z kuchni zawsze zniewala moją rodzinę i sąsiadów! Cebula rozpada się, i daje mięsku genialny smak i wielką delikatnosc! Mniam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nec Deser włoski Składniki; śmietana kremówka 500 ml ser mascarpone 1 kg swrek homogenizowany naturalny 250 g jogurt naturalny 500 ml truskawki 1 kg cukier waniliowy 2 op cukier puder- słodzisz tyle ile chcesz. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem waniliowymi schłodzić w lodówce.Ubić ser mascarpone, dodawać resztę składników i cukier. Połączyć z bitą śmietaną. Przełożyć wszystko do szklanej dużej miski i polać lekko zmiksowanym truskawkami. Deser ten ma postać kremu- coś jak lody. Porcja jest duża- dla bandy łakomczuchów! Ważne! na początku ubij mascarpone potem dokładaj resztę składników!!!!Nie odwrotnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×