Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga85*

Zdrowe włosy

Polecane posty

Gość kinga85*

Dziewczyny, poradźcie, co robicie żeby mieć piękne, gęste, zdrowe włosy po zimie? Co stosujecie? Czy wystarczą zwykłe odżywki, czy może jeszcze coś, ja słyszałam o nafcie kosmetycznej ale nie wiem bo po posmarowaniu włosów naftą kosmetyczną nie można ich domyć i wyglądają jakby były tłuste. W tv reklamują także różne preparaty doustne, witaminy czy co, ja mam bardzo zniszczone włosy po zimie a do tego cienkie, chciałabym z nimi coś zrobić ale nie wiem co? A Wy co robicie? Pozdrawiam ;)

Gość witaj a więc tak
Ja włoski zapuszczam więc mnie mocno zalezy aby były i długie i ładne ;) Po pierwsze obciąć - tyle ile konieczne, nie ma nic gorszego niz długie i zniszczone włosy:/ Ja z bólem serca sporo obciełam w marcu - pewnie tak z 5 cm, a teraz 1 cm podciełam. Nafte kiedyś używałam razem z olejkiem rycynowym - nie miałam problemu z myciem, ale teraz nie bardzo chce mi się tym bawić i poza uzywaniem szamponu i odżywki plus serum na końcówki nic nie robie. Pamiętaj o myciu włosów w miare chlodnej wodzie, do tego masaż glowy najlepiej codziennie :) Ja włoski myje co drugi dzień, nie uzywam suszarki ani prostownicy. No i łykam Vitapil codziennie.

Gość Mala_09
nafta? co Ty bardzo latwo sie zmywa bez zadnego problemu :) bierz jakies tabletki ze skrzypem polnym ale 3 miesiace musisz brac zeby byl efekt bo w sumie to co sie dostarczy od wewnatrz ma wiekszy wplyw niz to co na zewnatrz. ja na wlosy uzywam jedwabiu fajne sa w dotyku. no i zeby sie poprawily to rezygnacja z suszarek prostownic itd. i podcinanie koncowek

Gość witaj a więc tak
No ja nie raz czytałam że dziewczyny miały problem ze zmyciem nafty, nie wiem czemu. Ja nie miałam nigdy problemu z tym na szczęscie, choc fakt że dwa razy trzeba było nałozyć szampon aby się zmyło. Ja dodam jeszcze że calą zime co miesiąc obcinałam włosy po ok 1 cm plus zwykle miałam warkocza aby ich nie niszczyć. Po zimie zciełam własnie te 5 cm.

Gość ktytyczne oko
ja jestem maniaczką włosów ;) używałam już chyba wsyzstkich możliwych praparatów;) najwazniejsze żeby nie łączyć ze sobą np. jedwabiu do włosów z naturalnymi odżywkami. trzeba sie zdecydować albo na jedno albo na drugie. Ważne też żeby dobrać odpowiedni szampon np. ci co używaja jedwabiu muszą uzywać silnych szamponów z detergentami. Należy też patrzeć na sklad, wszystkie odżywki w ktorych jest alkohol w rezultacie wyszuszają włosy ;) ja proponuje olejki i hinduskie zioła ;)

Gość basia 80
polecam ampułki SEBORADIN do stosowania razem z szamponem SEBORADIN CZARNA RZODKIEW. fajna kuracja, stosunkowo niedroga. 31 zł ampułki i ok 20 szampon

Gość ja na przykład
miałam problem ze zmyciem nafty :O myłam chyba 5 razy a i tak włosy wyglądały na tłuste w efekcie czego prawie całą naftę wyrzuciłam

Gość kinga85*
Dziękuję Wam serdecznie za odpowiedzi i porady, muszę się właśnie wybrać do fryzjera i podciąć końcówki :) i ta czarna rzepa też dobra, trochę przyciemni włoski i kolor będzie ładniejszy, dziękuję, pozdrawiam :)

Ekologiczne, naturalnie kosmetyki.. do wlasow polecam olejki tak tak olejki np. kokosowy, przecudowny produkt, zastosowanie wszechstronne firma KTC ma taki fajny produkt Ponizej link do sklepu netowego, w ktorym robię zakupy: www.zdrowekosmetyki.pl