Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dinka1988

Problem z włosami

Polecane posty

Gość Dinka1988

Witam drogie forumowiczki. Mam pewien problem z włosami, a mianowicie włosy mi się strasznie zbijają w strąki, widać każde pasmo, wiszą jak sznurki, są średniej długości, od razu mówię, że myję je prawidłowo i dobrymi szamponami l'oreal elseve farbuję raz na dwa miesiące i prostuję, ale to w sumie co drugi dzień i tylko kilka razy przejeżdzam prostownicą. Włosy od nasady są ok, ale od brody w dół, masakra, nawet po umyciu tak w 2 godziny później włosy wiszą mi niesamowicie. Czy któraś z was ma podobny problem? Znacie jakieś dobre sposoby na to? Na końce nakładam jedwab, włosy nie są jakoś bardzo obciążone więc nie wiem czemu tak się dzieje. Pozdrawiam.

Gość kotka222
zamien szaampony loreala i jedwab na naturlane ziolowe kosmetyki, np z skrzypu, z rzepy np. firmy joanny loreale strasznie obiciazaja wlosy

Gość Dinka1988
Akurat mam na półce jeden z Joanny więc jutro przetestuję, pytałam się fryzjerki to powiedziała, że to wina farby do włosów, i że trzeba by podciąć włosy bo są przesuszone, choć mi się nie wydaje, żeby to było od tego. Dziękuje za wszystkie porady.

Gość kotka222
ja zawsze bo zioolowych szamponach mam ladnijsze wlosy niz po takich z silikonami

Gość basia 80
proponuję szampon seboradin z czarną rzodkwią. a nasuchewłosy to radziłabym iść na kompres do fryzjera. nakłada taką maskę, wsadzacie pod tą maszynę nagrzewajaca na jakieś 10-15 min i spłukuje- REWELACJA!!! jarobię zawsze jasnepasemka, mojewłosy wyglądałystrasznie, już sama nie wiedziałam co robić. poszlam do fryzjerki, zrobiła bardzo rzadziutkiepasemka, takie refleksy, na reszte głowy dała kolorans, potem kompres... jestem tydzień po wizycie i mam włosy jak wpodstawówce- błyszczace, gładkie, takie zdrowe. sądzę, że jak sie farbujeto powinno się raz na miesiąc isć na taki kompres... a jago miałam pierwszy razw życiu!!!

Gość Dinka1988
Włosy farbuję nie za często i zawsze robię to sama, używam różne farby najczęściej Londę, u fryzjera nigdy nie farbowałam włosów, może to błąd właśnie.. A ile kosztuje taki kompres? Drogi jest??