Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarama44

mam pytanie do kobiet, które przytyły bardzo dużo w ciąży

Polecane posty

Gość tarama44
mam za swoje i tyle..

Gość popieram autorkę
jeżeli ktoś twierdzi, że w ciąży należy się obzerac to... po prostu brak słów ! Słodycze nie maja zadnych wartości odzywczych nawet dla zdrowej osoby, a co dopiero dla cięzarnej. i nie wolno jeśc wszystkiego, wiele produktów jest niewskazanych np. zywność wysokoprzetworzona, alergizująca, pozbawiona witamin, obciążająca nerki i watrobę ( sól, fosforany, nadmiar tłuszczu i weglowodanów). tak samo jak leżenie plackiem i unikanie ruchu w ciąży

Gość monikkkk
mie przejmuj sie ja nie jestem w ciazy mam 175 i waze 72 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jkawa
Według mnie ciążą to żadna wymówka do tego by zacząć jeść ile się chce nie do końca zdrowych i odżywczych rzeczy. Oczywiście często je się więcej ale w głównej mierzy to mają być zdrowe pokarmy, takie które nie pozwolą nam dodatkowo przytyć i wpłyną dobrze na rozwój dziecka.

Gość babuszka..............
ja w ciazy przytylam 22kg, a donosilam tylko do 36 tygodnia, takze mogloby byc wiecej. mam 174 cm wzrostu, 3 miesiace po porodzie wazylam juz 65kg, teraz rok po porodzie waze 61kg. moja waga wyjsciowa to bylo 62kg, czyli wrocilam. nie mam rozstepow ani nic. pozwalam sobie zjesc duzo, bo mialam apetyt i tyle, diet w ciazy nie stosowalam, po ciazy juz tak.

Gość babuszka..............
ciagnelo mnie do slodyczy typu batoniki bardzo i wiem, ze za duzo sobie pozwalam, ale nie umialam sie oprzec. mialam wielki - ogromny brzuch i biust, pupa i nogi prawie nie przytyly...

Gość Tammta
Ja przed ciaza miałam mala niedowage wiic sobie nie zalowalam :P i przytylam 20kg :D niestety rok po porodzie jestem 2 kg do tylu w stosunku do wagi sprzed ciazy :( buuuu Karm potem piersia to szybciutko waga pojdzie w dół.

Witajcie!!!!!!!!!!Powiem Wam że z własnego doświadczenia wiem że w ciaży można jeśc wszystko na co sie ma ochotę ja nawet alkohol piłam oczywiscie w minimalnych dawkach i paliłam papierosy do szóstego miesiąca ....bo nie wiedziałm że jestem w ciazy ....wiem że brzmi to okrutnie ...ale moje dziecko (a jestem matką trójki dzieci ) jest najzdrowsze i nie ma żadnych z nim problemów a z tamtymi ograniczałm się do wszystkiego co mogłam i po porodzie było róznie .......ale z wiekiem już jest ok .Podobno jak rzuca sie nagle wszystko w ciazy ze wzgledu na dobro dziecka to organizm się buntuje oczyszcza i wszystkie zwiazki przenikają do płodu powodujać różne choroby ..wiem to szczególnie po moim pierwszym dziecku ....ale jest ok.Co do tycia to powiem Wam szczerze że ja chudłam w ciazy nawet do 20kg i nie było nic złego w tym jak mówił lekarz za to po porodzie wracałam do swojej wagi czyli tyłam i niech mi nikt nie mówi że jak sie karmi to się chudnie!!!!!!!!!!!!1 to zależy od organizmu ja im więcej karmiłam tym większy miałam apetyt aż w końcu sama musiał się ograniczać :) karmiłam przez 3 lata ale już jest ok mam to wszystko za sobą pozdrawiam Was serdecznie i nie przejmujcie się za dużo sobą patrzcie na zdrowie dzieciątka :) a jak jesteście piekne i młode to kiedys będziecie wyglądać tak jak przed porodem ....kwestia genów rodzinnych....:) spójrz na swoja mamę i popatrz jak będziesz wygladać w jej wieku :)

ja jadłam wszystko na co miałam ochotę i przytyłam w ciąży 18 kilo, przy wadze startowej 48 kilo. pół roku po porodzie wróciłam do wagi startowej. nie ćwiczyłam

ja przytylam ponad 20 kg teraz od porodu minelo 1,5 roku waze 4 kg mniej niz przed ciaza. i wcale sie nie odchudzalam samo jakos ze mnie zeszlo

Gość niedawno mowili w tvn
o kobietach w ciazy kltore sie odchudzaja jest nawet na to nazwa tylko juz nie pamietam jaka :P ja jestem teraz w 27tc i przytylam 6kg mimo, ze jem nawet caly chleb dziennie :P z szynka, serem pomidorem , ogorkiem itp pozwalam sobie na slodycze i owoce. Ostatnio wchodzac na wage bardzo sie balam ze przytyje niewiadomo ile a tu tulko 6kg :) mimo strasznego obzarstwa. Moj maz mi nawet na to zwracal uwage . Odchudzanie w ciazy i niejedzenie tego na co sie ma ochote jest moim zdnaiem duzym bledem i przez takie praktyki dziecko moze ur sie za wczesnie lub byc chore. W tym reportazu w tv tak mowili i lekarz tam wypowiadajacy sie bardzo skrytykowal takie matki.

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość K a j m a n k a
Ja jestem w 24 tyg ciąży i waże 67,7 kg a wcześniej ważyłam 55,5 kg. Lekarz mówi, że to dużo. Przed ciążą wyglądałam bardzo szczupło i nie miałam żadnej tędencji do tycia. ;/;/ Wiem, że to boli jak sie tyle przytyje. Teraz mam rozstępy na piersiach i celulit na nogach chociaż aż tak go nie widać. Na razie nie widać. Bóg jeden wie co dalej będzie. Boję się, że przytyje tyle co siostra. Powinno tyć się 20% swojej początkowej wagi. Więc Jeżeli ważyłam 55,5 kg to powinnam przez cała ciążę przytyć 11 kg. To jest nierealne. ;/;/

Gość Makiado
Co innego odchudzanie się = ograniczanie jedzenia i jego kaloryczności, a co innego zdrowa, racjonalna dieta, jaką zaprezentowała autorka. Tak trzymaj i nie daj sobie wmówić, że masz się obżerać ciastkami, bo 'to dobre dla dziecka' :D

Gość nardia
ja przytyłam aż 36 kg... nie wiem ile z tego to było wody w organizmie... byłam cała spuchnięta... syn miał wage 3500g i 57 cm dlugosci pół roku po porodzie zrzuciłam 34 :)

Ja przytylam 20kg jeszcze mi 7 zostało do stracenia, tylko mnie ta obwisla skora wkurza trzeba się za nią zabrać

Gość gość
Witam ja na początku ważyłam 55.5kg,a przy porodzie już 76 kg. Więc przytyłam jakieś 20kg i zabrakło mi 0,5 kg po porodzie aby wrócić do swojej wagi. Teraz jest tak samo przy drugiej ciąży.

Gość gość
Ktos tam na.poczatku napisal, ze waga traci znaczenie jak maly sie urodzi. Kolejna matka polka zapuszczone babsko!

Gość gość
A ja wazylam na granicy niedowagi, przytylam 18 kg i mi lekarz mowil, ze to nic, po prostu nadrabiam braki. W ciazy bardzo smakowalo mi mieso, nie moglam patrzec na owoce, produkty mleczne, z warzyw jedynie marchewka z groszkiem, z owocow jedynie pomarancze i to rzadko. Moj ulubiony sok marchwiowy przestal mi smakowac. Wyniki badan w ciazy mialam idealne, lekarz sie smial, ze jak bym w ciazy nie byla, dziecko urodzilam duze-4200 i 60 cm, a sama jestem niska, mam 156. Po ciazy schudlam do 48 kg (przed ciaza46) i... zaczely sie problemy z zanikajacym okresem, hormony. dopiero teeraz, jak waze 52 organizm dziala i mam regularne miesiaczki, wiec chyba organizm wie, co robi. Wygladam kobieco, mam wielki biust ( z D w ciazy skoczyl do G, teraz mam F), w koncu nie wygladam jak dziewczynkaa, bo nawet tylka nareszciie nabralam. Wchodze normalnie w rozm. 36.

Gość gość
bo taka jest prawda- jezeli przed ciaza była niedowaga to kobieta tyje wiecej niz standardowe 9-11 kg, jezeli nadwaga to mniej za to nie rozumiem autorki tematu-najpierw nazeka ze duzo wazy, pozniej panikuje bo schudla 3 kg...(3 kg to rownie dobrze moze byc odwodnienie + duza kupa czyli nic) przy czym podkresla ze sie racjonalnie odzywia, to po chuj zmienila nawyki zywieniowe? trzeba bylo dalej obzerac sie batonikami i udawac ze wszystko jest ok... a nie pisac ze chce sie schudnac a jak sie chudnie to nagle sie martwic co do jedzenia wszystkiego w ciazy- nie ejstem zwolenniczka, rozna mamy przemiane materii-jedna sie bedzie obzerac przytyje niewiele, inna bedzie sobie pozwalac na male slabosci i rpzytyje duzo- na pewno trzeba dostosowac do swoich potrzeb i mozliwosci no i wybierac mądrze, bo jak ktos je ogolnie zdrowo do tego batonik to spoko, ale jak ktos wpieprza bochenek chleba z zoltym serem to nie ma co udawac ze jest to normalne-bo nie jest...

Gość gość
dziewczyno uwazaj na siebie lepiej... Ja bym sie bala tak odchudzac ...:/ Nie majac pojecia, tylko tak sie odchudzac zeby schudnac... To nie jest najwazniejsze ! Najwazniejsze zeby zdrowo sie odzywiala a figura sama z siebie bedzie szczupla! Osobiscie niewiele przytylam w ciazy ale to dlatego ze zamawialaam catering dietetyczny www.fitandeat.pl od brzezinskich z opcja fitmama do tej pory od nich zamawiam i zdrowo sie odzywiam Mysle ze jak ktos nie wie jak sie odzywiac to powinien skorzystac z takiego cateringu Tylko najlepiej profesjonalnego, wg mnie najlepszy fitandeat, dlatego go polecam, zreszta jest pyszny.

Gość gość
Ja tam jadlam na co mialam ochote i o jakiej porze przytylam 18kg a teraz waze mniej niz przed ciaza. Wcale sie waga nie martwilam. Dziecko zdrowe ponad 3,5kg.