Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guguagugu

Pierwsza w zyciu wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość guguagugu

Jak wyglada?

Gość guguagugu
Prosze powiedzcie mi cos! Nikt tu nie byl u ginekologa? Czy od razu bede badana? Mam sie rozberac na fotelu czy w jakims osobnym pomieszczeniu? Golic sie czy nie?

Najpierw rozmowa (wywiad). Dopiero potem badanie. Zanim usiędziesz na fotelu, trzeba rozebrać się od pasa w dół. Nie wiem czy w osobnym pomieszczeniu, ale to bez większenia znaczenia. Nie musisz się golić.

Gość guguagugu
Dziex Agencie za odpowiedz. A jak wyglada takie badanie?

Gość Santinaaa
Przed wizytą sie ogol Jak pojdziesz to pierw spyta o date twojej ostatniej miesiaczki itd ile trwa a potem Cie zbada Rozbierasz sie za parawanem

Doktor wprowadzi ci do pochwy wziernik aby rozszerzyć ściany pochwy. Obejrzy szyjkę macicy. Być może pobierze wymaz śluzu.

Gość Santinaaa
Zrobi cytologie ;) to jest pewne ale nie masz sie czego bac i spyta czy mialas pierwszy raz :)

Gość Santinaaa
Z tego co wiem to czasem jak dziewica badaja przez odbyt ale jak i co niewiem juz ;P :) Ja bedac u ginekologa bylam dziewica ale nie badali mnei przez odbyt bo mialam wycinanego guza wiec zycie bylo bardziej wazniejsze

Florek byleś kiedys u ginekologa? :O Rozwalasz mnie chlopie. po co wypowiadasz sie an tematy, ktore znasz tylko z ksiazek????

Wizyta u ginekologa wyglada mniej wiecej tak: Najpierw lekarz spyta sie Ciebie miedzy innymi kiedy miałaś ostatnia miesiaczke, czy cos cię nie pokoi, itd... nie msuisz sie golić, chyba że tak się bedziesz lepiej czuć. Nastepnie poprosi cię, abyś sie rozebrała od pasa w dól, wiec lepiej załórz sobie cos dłuzsego, np tunikę, abyś sie nie czuła głupio idąc z gołą pupa an kozę. Kładziesz się i sie rozluźnij. Lekarz założy rękawiczki, wprowadzi palce do pochwy, mize przycisnac podbrzusze, ew zbada wziernikiem i pobierze śluz na cytologię. wizyta nie ejst taka straszna :) FLOREK skoro zegnałes juzs ei z nami, to odejdz już i nie wypowiadaj sie o tematach, które znasz TYLKO z teorii. Wiem,z e chcesz pomóc, doradzic,a le praktyka różni sie od terorii, a nie wierz tez w te bzdury, które zcytasz w internecie :o

U dziewic również przeprowadza się wziernikowanie pochwy. Te plotki o badaniu dziewic przez odbyt to bzdura. Niech ja się dowiem kto je rozpuszcza...

Gość zamiast golenia
lepiej sie UMYJ na chwile przed wyjsciem z domu!! nie ma to jak te paniusie z ogolona pipka a smierdzaca jak...

trudno jest się rozluźnić na pierwszej wizycie. Czy to boli? Czy ginekolog będzie komentował to, co zobaczy? Katastrofa.

Gość dsatsdfs
a co ma komentowac? Twoje wary?

Matko, Florek- pewnie takei bzdury pisze taka osoba, która nie wie takich rzeczy z doswiadczenia. strasznie mnei denerwujesz chłopie. JAk widze twoje tematy, to mam mdłości. Wiem, ze trudno sie rozluźniź na pierwszej wizycie, ale postaraj sie podczas badania nie "zaciskac sie" :) Badanie nie boli, ale lepiej na pierwszą wizyte idż do sprawdzonego i poleconego lekazra. Lekarz nie będzie komentował, chyba że powie np., ze masz nadżerke, albo cos,a le jakis takich starsznych komentarzy nie bedzie. :)

"Komentarz" to w tym przypadku złe słowo. Raczej opisze stan zdrowia twojego układu płciowego.

Komentarz jest to opis o charakterze tendencyjnym. Diagnoza lekarska ma natomiast charakter obiektywny.

Jeszcze chwilę i sie rozpłacze. Florek wyjdż do ludzi, idź na spacer, pooglądaj chmury :o

moja prababcia była pierwszy raz badana przez ginekologa zaraz przed śmiercia, miała ok 90 lat :) I pamietam, ze złosciła sie, ze urodziła 8 dzieci bez ginekologa, a tu pod koniec życia jej sie trafiła wizyta u tego lekarza ;)

Gość erotic woman
Lepiej sie nie gol na zero, nie wiadomo na jakiego lekarza trafisz, moja ginekolog byla w szoku jak zobaczyla ze tam bylam lysa do zera:D nasluchalam sie niezlego wywiadu na ten temat. YTak wiec lepiej nie szalec jak sie tam idzie...

Gość erotic woman
Agent, jestes facetem, a znasz sie na tych rzeczach jakbys sam tam byl u tego ginegologa:D Ale powiem Ci, ze to zalezy od blony, jesli nie da sie przez pochwe, to wtedy lekarz bada przez odbyt...

Gość dodam od siebie
powiedz ginekologowi, że to Twoja pierwsza wizyta ja powiedziałam lekarka przy badaniu tłumaczyła co bedzie robic

Gość pipikana
Jak byłam pierwszy raz u ginekologa, miałam wtedy 17 lat i byłam dziewicą( to było 5 lat temu) ginekolog badał mnie przez odbyt.

Gość odbyciak
No i co teraz powiesz Agencie wszechwiedzący królu? :D

Gość erotic woman
Ja tez bylam pierwszy raz u ginka bedac dziewica. lekarz obadala czy da sie zbadac dopochwowo, zobaczyla jaka mam blone, mialam taka ze dalo sie wlozyc najmniejszy wzierniczek, i dobrze, ze zbadala mnie przez pochwe, bo dowiedzalam sie, ze mam nadzerke.