Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostałam pracę dojazd 450 km

Potrzebuję rady i trzeźwego spojrzenia na sytuację

Polecane posty

Od jakiegoś czasu prowadzę firme jednoosobową. Idzie raczej kiepsko. Dostałam propozycję pracy oddalonej od mojego domu o 450km :-O Praca pewna tylko na 3 lata i dojazd 2-3x w miesiącu. żeby tam dojechać musiałabym wyjechać pociągiem od siebie o północy i byłabym tam rano, praca 8h, powrót kolejne godziny i w domu byłabym pewnie nasteponego dnia, albo nad ranem. Zarobki 2000

dzieki za rady i zainteresowanie :-O tez już nikomu nigdy tutaj nie pomogę :-O

to zależy od Ciebie.. czy jesteś na to gotowa .. czy to Ci sie opłaca.. sama sie zastanów.. czy chce Ci sie jeżdzić?

Gość kiksaa
za dojazdy ci zwróca??? bo jak tak to bierz ta robote...co to jest 2-3 razy w miesiacu....

200-300 na dojazdy wrzucę w koszty w swojej firmie, bo praca jest pod kątem mojej firmy. Ale właśnie nie wiem czy dam radę tyle jeździć, ale z drugiej strony to tylko 2-3 dni w miesiącu... naprawdę sama nie wiem :-( nie sa to szałowe pieniądze, ale w mojej sytuacji byłoby bardzo pomocne.

Gość taka sobie ona
2000 netto czy brutto? rozumiem że pracujesz w domu a do firmy jeździsz 2-3 razy w miesiącu? a jak dużo czasu będziesz musiała poświęcić na prace w domu? wrócą ci koszty dojazdu?

Gość taka sobie ona
ja wziełabym tę prace. mnie na stażu płacą ok. 600 zł dokładnie jeszcze nie wiem....

2000 netto. Firme mam u siebie w domu :-) a tam pracowałabym na zlecenie, praca pewna na 3 lata i muszę jeździć, żadne L4 nie wchodzą w grę i dlatego się boję, przeciez różnie w życiu bywa i jednak trochę mnie porzerazają te 3 lata, a co jak wcześniej dostanę lepszą propozycję, rozwojową u siebie, na miejscu? W domu nie musiałabym pracować, bo praca polega na pracy z ludźmi, może jedynie jakies którkie przygotowanie (ale to zrobię w pociągu, 7-8 h). A dojazd jak już pisałam wrzuce sobie w koszty, więc dla mnie raczej na korzyść

Gość radziłabym ci brać
sama piszesz, że w twojej firmie nienajlepiej idzie więc 2 tys na rękę to zawsze coś. Wydaje mi się ze 2-3 x w miesiącu to nie takie znowu obciążenie a może przy okazji złapiesz inne kontakty biznesowe. Nie wiem jaka jest twoja syt osobista czy masz np małe dziecko ale i tak gra jest warta świeczki.

Gość go for it
moze byc ciezko, pewnie bedziesz odczuwac mocno zmeczenie i zniechecenie. ale moze warto? ja bym brala

Gość Bie
Napisz cos wiecej o tej pracy: jakie sa plusy i jakie minusy bo ciezko ocenic sytuacje po tym co napisalas.

plusy są takie, że będę miała zajęcie i kase za to, że będę się realizowała zawodowo, że zdobędę dodatkowe doświadczenie. Minusy to strach czy dam radę z dojazdami i energią ;-)

przeznaczyłabym na to piątek bo jak wrócę o 4 czy 5 rano to raczej nie wyobrażam sobie kolejnego dnia w pracy. Na co dzień pracuję, prowadze swoją firmę, ale pracuję po 2-5h trochę mi mało, no i kasa niewystarczająca. Dzieci nie mam, jestem sama, więc właściwie NIC mnie nie ogranicza

Ja bym brała..co to jest 2-3x w msc? Dasz radę a 2.000 piechotą nie chodzi:)

dzięki za rady :-) macie rację 2-3x w mies. to nie duzo, a jak się pojawią problemy to wtedy będę się martwić :-) Dzięki! Miłego popołudnia!