Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vi

Który język wybrać?

Polecane posty

Gość Vi

Hej..jestem tu by się spytać który język mam wybrać? Wolę żeby był a) ładny i przyjemny dla ucha tak jak japoński b)żeby był tak łatwy jak angielski, ale też żeby gramatyka nie była skomplikowana i miał krótkie wyrazy które można w bardzo łatwy sposób zapamiętać c) Żeby był europejski oO Bardzo lubię japoński, jest miły, ładny, przepiękny nawet..no ale to nie na moje oczekiwania :/ Wole się nauczyć jakiegoś łatwiejszego języka..byle nie ruski oO Proszę o pomoc, ponieważ chcę się tego języka nauczyć i kiedyś wyjechać za granicę to tego własnie danego kraju! Pozdrawiam

Gość Vi
Wybacz no ale..ja nie jestem ani dziewczyną ani tym kimś za kogo mnie masz..(czyt. pełnoletnia osoba, a nawet osoba poniżej 17 r. życia :P ) Który język byście mi proponowali?

hiszpański - gramatyka ponoć do polskiej podobna i pięknie brzmi :D

Może hiszpański albo włoski? Nie wiem jak z włoskim, przyznaję, ale w hiszpańskim wymowa i gramatyka jest łatwa, przyjemny, dość popularny... Życzę powodzenia :)

Gość najbardziej włoski

\"b)żeby był tak łatwy jak angielski\" angielski:O:O:O??

Gość Vi
No fakt hiszpański jest ładny, no ale też mam z nim problemy bo już próbowalem się go uczyć, gdyby się znalazla osoba która mi by pomagala w języku hiszpańskim a głównie w gramatyce to będe wdzieczny. GG- 4620629 ;)

Gość nederlands
perfekt język :)

Gość dfghjk
Spierdalaj!!! Tyle mam ci do powiedzenia ty dziwko bez szkoły! Jesteś intelektualnym dnem! Jakim trzeba być prymitywem żeby nie wiedzieć że język rosyjski i ruski to inne języki.

No nie słyszałam o czymś takim. Zadałam proste pytanie co masz do ruskiego? Nie do rosyjskiego Jesli istnieje taka różnica :D

Gość norweski albo szwedzki
nie wiem jak z grmatyka ale wow brzmia swietnie ;)

Gość Vi
Niecki, holenderski nie wchodzą w rachubę..mają za długie słowa, a poza tym są brzydkie..co do hiszpańskiego to fakt jest ładny, no ale nie aż tak ładny jak japoński..a mi właśnie chodzi o to żeby znaleść jakiś piękny język tak jak japoński, gdy tylko słucham japońskiej muzyki to myślę że czuje się jak poeta ponieważ dla mnie ten język to język romansu, miłości, i poetyki pięknej azji ;) tak mi się kojarzy..a hiszpański to nic fajnego nie ma poza tym że fajnie brzmi i nie ma skomplikowanej gramatyki..kurcze, juz sam nie wiem co robić :/

Gość Vi
Lol..ruski jest pisany cyrlicą.. i właśnie dlatego nie chce się go uczyć bo nie lubie cyrlicy..poza tym prosze o kulturę ! I poza tym nie jestem dziewczyną!! :]

Gość viradaa
moim zdaniem tez hiszpanski, bo pomysl w ilu krajach Ci sie przyda, Hiszpania+prawie cala ameryk pol(procz brazylii). Mi najbardziej sie podoba jednak niemiecki:) No ale wiem ze duzo ludzi nie lubi. Niemiecki nie jest taki trudy i jest bardzo logiczny! Pozdr

Gość Vi
Nie..japoński to mój ulubiony język, ale nie jestem w stane się go nauczyć bo zbyt trudny..chiński łatwiejszy no ale bardzo brzyyydka wymowa..wole już jakieś europejskie bo jest 69 % szansy ze coś skumam z niego.. niż z anglika co wychodzi na 52 % :]

Gość nederlands
no to turecki :)

Gość cherryxx
ZADEN jezyk nie latwy jesli chcemy sie go nauczyc biegle. Jesli ktos mysli, ze przerobi cala gramatyke, nauczyc sie paru tysiecy slow i zna jezyk, to pozostawie to bez komentarza:O

co z tego że cyrylicą? Dla chcąceg nic trudnego. Jeśli znasz język polski to z rosyjskim nie będzie wiekszych problemów mieć. Jak ktos wspomniał niemiecki jest bardzo "logiczny"

Gość Vi
Nie.. niemiecki ma dłuuugie wyrazy..i brzydko brzmi według mnie :/ sam mam kanał RTL2 niemiecki i wiem jak to jest.

Gość nederlands
serbski. całkiem łatwy ponoc...

To może faktycznie włoski- po pierwsze, melodyjna wymowa, strasznie przyjemnie tego słuchać, po drugie- łatwiej idzie (z tego co nie tylko słyszałam, ale i widziałam) nauka innych języków. Co do japońskiego- można się zakochać na zabój i jeśli będziesz chciała, nauczysz się i tego. Ale jeśli akurat w tym kraju, którego języka będziesz się uczyć, chcesz mieszkać, to może najpierw poszukaj warunków dla siebie... Kraj, w którym będziesz się czuła jak w domu, będzie miał po jakimś czasie piękny- bo miło kojarzący Ci się język.

Gość Vi
Ile razy mam mówić że jetem CHŁO-PA-KIEM!!!!!?? Tu to masz racje...ale sam już nie wiem co robić albo hiszpański albo japoński..włoski dla mnie ma trudniejszą gramatykę i skomplikowane słowa :/

Ruskaja_Djewuszka- popieram. Przynajmniej treść, niekoniecznie formę. Co z tego że cyrylicą? Rosyjski to piękny język, cyrylica wbrew pozorom łatwa do opanowania... A polskie firmy, z tego co wiem, chcą się otwierać właśnie na naszych bliskich sąsiadów.

Gość cherryxx
Historynka, wloski jest na tym samym poziomie trudnosci, co wszystkie inne romanskie Owszem, jest przyjemny, ale wcale nie latwiejszy od innych(poza wymowa).

Vi, przeprasza, za dużo na ślubnym forum siedziałam, za dużo kobiet... A tak na marginesie- mężczyznom zupełnie inaczej idzie nauka języka, nie wiem co Ci doradzić...

Gość cherryxx
Vi, nie wroze ci sukcesu jesli jedyna motywacja do nauki sa dla ciebie proste slowa:O Stracisz zapal po miesiacu nauki...