Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vi

Który język wybrać?

Polecane posty

Cheryxx, ale ja nigdzie nie napisałam że włoski jest prosty (patrz- pierwszy post). Napisałam że jest ładny (w brzmieniu) a po nim łatwiej jest z innymi językami. Chodziło mi o naukę innych.

Gość Vi
No wybacz.. nie zrozumiałeś mnie dobrze..poza tym języka ucze się po to żeby znać jakiś język chociaż w 69 % czy 88 % ;) Cóż..teraz kompletnie nic nie wiem..hiszpański albo włoski.. :/ któryś z tych?! Jaka jest różnica między nimi, proze o porady i wskazówki..

Gość i mówię to jako kobieta
A ja jestem zdania, że nasz język jest najpiękniejszy i żaden japoński mu nie dorówna! 😠:P

Gość tylko portugalski
gramatyka podobna do hiszpanskiego, a wymowa ladniejsza bo nie taka sepleniaca. w sumie moze jeszcze francuski, bo chyba go nikt nie wymienial

Gość cherryxx
Zrozumialam cie dobrze i widze, ze dalej kalkulujesz, wymyslasz jakies smieszne procenty, twierdzisz, ze dany jezyk ma trudne slowka, wiec nie bedziesz sie go uczyl itp. Aby uczyc sie systematycznie jezyka trzeba miec jakas motywacje, bo inaczej slomiany zapal szybko mija Musisz sie zastanowic jakim jezykiem naprawde chcialbys sie poslugiwac, brzmienie jakiego ci najbardziej odpowiada, do ktorego jezyka cie po prostu ciagnie. Wtedy nauka bedzie szla latwo i sprawnie.

Gość Vi
Hmm..francuski nie..wolałbym żeby ktoś mi wytłumaczył różnice między hiszpanskim , wloskim i port. ;) to sa jezyki ktore zamierzam sie uczyc..ale zeby sie ktorego z nich uczyc to musze ktorys wybrac..i prosilbym o przyklady.. ;)

Gość hiszp i port
to jak polski i slowacki np, tyle ze w portuglaskim jest lepsza wymowa duzu "sz" itd jak w polskim

Gość cherryxx
Jezyki romanskie maja niemalze identyczna gramatyke, wiec roznic jest malo.

Gość tylko portugalski
jak zamierzac wyjechac do kraju, ktorego jezyka sie nauczysz, to moze porozpatruj to raczje pod tym katem. jakie perspektywy daja te kraje. a jesli chodzi o slowa to wszedzie sie znajda i latwe, i trudne:o

Gość cherryxx
jak zamierzac wyjechac do kraju, ktorego jezyka sie nauczysz, to moze porozpatruj to raczje pod tym katem. jakie perspektywy daja te kraje. Dokladnie, chlopak jest troche niepowazny:O

Gość zuzka ma
ja ucze sie portugalskiego i plusem jest ze jest duzo slowek z laciny i podobnych do ang, ale minus to skomplikowana gramatyka i pelno jakichs odmian jak we francuskim. Latwiejsza niz francuski wymowa, ale moim zdaniem niemiecki jest o wiele latwiejszy. Odmiany sa proste, czasy tez i nie za duzo, jedyny problem to moze rodzajniki, ale we wszystkich jezykach sa...no i wymowa latwiejsza, jak zalapiesz kilka zasad to wszystko tak samo, wyjatki tylko wyrazy zniemczone

Gość cherryxx
Zuzka, jak ktos nienawidzi danego jezyka, to staje on sie trudny i nie do przebrniecia. Ja uwielbiam jezyki romanskie, wiec sa one dla mnie zjadliwe, ale niemiecki to jakis horror.

Gość Vi
Mówiłem już ze niemiecki nie..:] albo portugalski, albo włoski albo hiszpański..chociaż wacham się bardziej między włoskim a hiszpanskim i to bedzie ostateczny wybor!

Gość cherryxx
waHam:O

Gość Vi
Mój błąd..jutro dam odpowiedź o tym którego języka zamierzam się uczyć! A na razie idę spać i dzięki za pomoc. ;)

Gość zuzka ma
do cheryxx: wiem o tym:) Ja bardzo chce sie nauczyc francuskiego, ale przy tych odmianach wymiekam! A tak poza tym z kazdym nowym jezykiem jest latwiej, zawsze sa jakies podobienstwa...:)

Gość Vi
Hej..przepraszam że tak długo nie pisałem, wybrałem że moim językiem będzie japoński ;) Ale mam inną nie pokojącą mnie sprawę..bo znalazłem piosenk(wszystko przetłumaczone) tylko mam kłopot z przetłumaczeniem tych zdań, w słownikach szukałem ale nic sensownego nie ma :] We fight, make up, fight again I'll push you Pull you High touch! It is too early to give up! We can go much further! No, przepraszam że tak nagle o tym mówię, i że was męcze, ale naprawde mi na tych zdaniach zalerzy..bardzo proszę was o pomoc ;)