Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na samochodach

kobieta kupuje auto... pomóżcie!

Polecane posty

bardzo Wam dziekuję :-) już przynajmniej będę wiedziała czego szukać :-) ale chętnie poczytam dalej ;-)

Gość pomyslowa
francuza to raczej nie. strasznie sie psuja:)

Ellinka ja widze, ze Ty siedzisz w temacie ostro ja się w ogóle na autach nie znam :-O tylko kolor mi cos mówi :-D

Gość pomyslowa
nie znam sie na samochodach a mialas ju zkiedys samochod??

no moze troszke siedze bo sporo przewertowalam netu w psozukiwaniu co mam zrobic ze swoim bylym nieszczesnym autem :o a teraz sama sobie cos wybieram, tylko ja mam wieksza kaske :D a nawet gdybym miala wiecej to chyba jednak zal byloby miw ydawac tyle na male auto :P

nie , nie miałam i nadal nie chcę go mieć, ale muszę, bo mam taką dziwną pracę, że w ciągu dnia musze się duzo przemieszczac

Gość pomyslowa
to nie przejmuj sie:)) jak juz bedziesz miala to bedziesz duzo wiedziec o nim:)) jak ja kupowalam swoj pierwszy samochod to patrzylam na koloro i wnetrze:))

:-D to dokładnie jak ja :-)

Gość dfasfvdsaf
1. Skrzynia biegów tylko ręczna. Automat pogarsza osiągi, zwiększa zużycie paliwa, oraz to także większe koszta w razie jakiejś awarii. 2. Diesel czy benzyna?? Diesel jest droższy ale wcale nie tańszy w eksploatacji. Silnik benzynowy to niższe koszty w razie napraw. Ceny oleju napędowego i benzyny podobne. A różnice w spalaniu wcale nie takie wielkie. Ja bym wolał benzyniaka. Ale jak zamierzasz dużo jeździć i robić dużo kilometrów to może i Diesel lepiej, ale jeśli nie planujesz robić bardzo dużo kilometrów to bież benzyniaka bo nie warto do Diesla dopłacać. 2. Żadnych aut Francuskich, kto miał do czynienia z nim ten wie o co chodzi. Japończyków też nie polecam. Japońce mają dosyć drogie części. Polecam auta naszych niestety zachodnich sąsiadów tych skurwysynów Niemców. Volkswagen Polo, Opel Corsa, polecam ci też włoskiego Fiata Punto, 500 jest fajna ale to bardzo małe auto jak Seicento czy Cienquecento. Jak bym miał kupować to bym wybrałbym Fiata Punto. Fiaty mają nie drogie części, są dobre, a przy tym o niebo ładniejsze od niemieckich pudełek.

Z automatów świetne są skrzynie dwusprzęgłowe, rewelacja! ale to tylko we w miarę nowych wozach, no i z tego co wiem są montowane jedynie w Seatach, Skodach, VW (jako skrzynia DSG), Audi (jako S-Tronic) i Mitsubishi (jako TC-SST).

dfasfvdsaf ---> właśnie automaty typu DSG nie zwiększają zużycia paliwa, a osiągi są lepsze niż w przypadku manualu (chyba, że kierowca jest baaardzo szybki ;) ) DSG zmienia biegi w ułamku sekundy!

najpierw musi mi się podobać :-D a potem będę się martwić pozostałymi sprawami ;-) Dziękuję za wskazówki, sa bardzo cenne, bo naprawdę pojęcia zielonego o samochodach nie mam

tzn. chodziło mi o to, że wprawiony kierowca będzie manualem żonglować mniej więcej tak szybko, jak automat DSG.

bardzo ładny, ale rzeczywiście malutki ;-)

zmykam już :-) dziękuję wszystkim bardzo serdecznie, Wasze rady na pewno mi się przydadzą :-_ Jak macie ochotę piszcie, poczytam jutro :-) pa

Gość pomyslowa
ja jednak jestem za japonczykami. owszem czesci sa drogie, ale bardzo rzadko sie psuja.

No ja chciałam coś małego :P ja + moja torebka :D

Gość Wątpiący
Od dwóch lat mam Mazdę 626 z 2000r ropniaka,rzeczywisty przebieg 220tys(był cofniety o 70tys),pali 6,5ljak spoko jadę(nawet z klimą),siadły mi ostatnio serwa zamków centralnych z prawej strony(wymieniłem sam,na szrocie po 180zł).Szczerze radzę,jak się nie jest przynajmniej dobrym amatorem od autek to samemu używka nie kupować,loteria jak diabli,swoją Madzię wypatrywałem prawie rok,sprowadzona z Belgii,nierejestrowana w kraju(to jest bezwzględnie absolutny warunek konieczny).A i tak w sumie to loteria.Chciał bym mieć nowe auto z silnikiem benzynowym min.4l ale to marzenia.

Gość Wątpiący
Typowe eksploatacyjne części zamienne(zamienniki) zaskakująco tanie do japończyków w porównaniu do np. niemieckich.

Gość snofó kórfa ódajom
ellinka sie nie wypowiadaj lepiej na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia... nowe automaty sa praktycznie nie do zdarcia - widocznie masz jakiegos starego rympla, od 10 lat kupuje samochody wylacznie z atumatyczna skrzynia biegow- nigdy ale to przeingdy nie bylo z tym problemu corka tez jedzi automatem i to zwykla astra

up

Gość gość
Dobra rada od kobiety: patrz nie tylko na wygląd. Samochody się psują . Trzeba brać pod uwagę cenę części. Prawie nikt na to nie zwraca uwagi a potem jest szok, że za byle jaką uszczelkę trzeba zapłacić dużo. Unikaj japońskich samochodów, bo części do nich są drogie. Lepiej może Fiata. Popatrz zresztą na ceny części np w internecie np w sklepie mada-czesci lub innym podobnym