Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamuska malego 2latka

Czym karmicie swoje 2letnie dzieci ??

Polecane posty

Nie wpisalam w temacie "dieta dla 2latka" bo nie chodzi mi tutaj jak powinna wygladac idealna dieta bo mniej wiecej wiem ... ale co Wy dajecie do jedzenia swoim pociechom ? bo dzieci nie zawsze lubia to co akurat jest zdrowe i nie zawsze sie ma pieniadze na obiadki w sloiczkach i rozne tego typu potrawki... Postanowilam dodac ten temat gdy dzisiaj robilam sniadanie dla siebie i dziecka ... otoz moje dziecko bardzo lubi ketchup nie daje mu go duzo ale posmarowalam mu kanapeczke odrobina (kiedys czytalam ze ketchup jest zdrowszy od samych pomidorow tylko czy kazdy? bo nie stac mnie na taki specjalny dla dzieci, kupuje ten z lepszych firm ale normalny dla doroslych) czy dajecie swoim dzieciom parowki ? (nie jedynki 1zl za 1szt tylko normalne 10 zl za kg) czy dajecie im soki te co Wy pijecie, z cukrem ? jak pijecie czarna herbate (slaba) to dajecie napic sie ze swojej szklanki? mam czesto wyrzuty sumienia ze zle karmie swoje dziecko ale nie mam tyle pieniedzy bo wszystko co drozsze to lepsze jakosciowo .. sama tez bym sie chciala lepiej odzywiac

Gość o kurka wodna
a co to za problem ? . Warzywa nie są drogie , kasze, soczewica, owoce ,

Gość a ja nie jestem narzekajaca
hej ech wkrotce startuje sezon z pomidorami wiec mozes sama porobic keczupy ale tak najprosciej moje pociechy dostaja od czasu do czasu jakas parowke zamiast danonko uwielbiaja jog nat z domowym sokiem i np owocami nie daje sokow kartonowych jak juz to woda albo herbatki nie daje tez norm herbaty proponuje dawac roibosa-bez teeeeeiny , zdrowa herbata o ciekawym smaku sporo warzyw i owocow zawsze mozesz przygotowac wiecej jedzonka dla dziecka i pomrozic przyprawy-imbir, rozmaryn, wszelkie zielsko... lepiej nauczyc dziecko pic wode niz soki

warzywka ok. tylko ze moje dziecko ma raczej spory apetyt i samymi warzywami sie raczej nie najje..

alez nie same nie same:) pelnia funkcje kolorowego jak dla dziecko i zdrowego w pojeciu mam dodatku:)

dzieci lubia to co dostaja od rodzicow...wiec sporo zalezy tu od ciebie ono i na keczup i na inne pierdoly znajdzie jeszcze w swoim zyciu czas :)

moje dziecko je to co dorośli przynajmniej w większości przypadków

o juz mam kiedys od znajomej dostalam 2 ksiazki cecylka knedelek proste genijalne czasami i smaczne czesto dla calej rodziny przepisy dla dziecka znalazlam strone w necie nie logowalam sie jeszcze moze na alllegro sa gdzies te ksiazeczki piekne kolorowe ciekawe foto i proste przepisy i tanie polecam http://cecylkaknedelek.pl/

Gość o tak cecylka
jest genijalna.polecam

Gość ale wy sie lubiecie
pierdzielic z tymi dziecmi. a jak my bylysmy male to nasze mamy tez tak wokol nas skakaly? dajcie dziecku jesc to, co wy jecie, nie umrze na pewno. matko, ale wy macie problemy...

Gość iojejijejeie
no jasne najlepiej od noworodka dawac schabowy kretynko a o alergiach slyszalas?o problemach jelitowych nastolatkow...nasze mamy i nasze baBCIE tak nie dblay a to oznaczy ze my nie mozemy? babcie nie uzywaly tez podkladow, laptopow..wiec po co ty uzywasz..po cholere to sie nazywa postep cywilizacyjny

Gość o kurka wodna
a dlaczego się nie naje warzywami?? Fasolę są bardzo sycące :) poza tym mięsko z warzywami czy z kaszą , zdrowo i pożywnie :D banany są sycące kompot zamiast soków słodzonych jeśli już wybitnie nie chce wody . Zresztą przykład idzie z góry , jak mama je niezdowo to dziecko też prędzej czy później będzie .

je wszystko to co my. pije soki, ale wybieram tylko naturalne nieslodzone. herbaty nie pije, bo nie lubi. parowki tez podaje. czasem jak nie nie gotuje akurat obiadu, kupuje sloiczek dla dwulatkow.

Gość ewicia87
Hej ja mam synka w wieku 13 miesięcy.Dostaje dwa razy dziennie mleko(rano i wieczorem) na obiadek jes to co my.Je każde mięso,każdą zupę(nawet naleśniki,soki pije takie jak my z kartonu i nic mu nie jest badania ma wszystkie w porządku nic mu nie szkodzi a ma dopiero 13 miesięcy a 2,5 latek powinien już tymbardziej wszystko jeść co rodzice oprócz fast foodu.

Gość Czerstwy Czesiek
Nie dlugo bedzie temat co powinien jesc 5 latek albo 10 latek, 2 letnie dziecko powinno juz jesc to co rodzice, oczywiscie nie mam na mysli jakiegos smieciowego jedzenia, tylko wartosciowe domowe posilki.