Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupiłam komputer

problem z komputerem, linux

Polecane posty

Gość kupiłam komputer

Kupiłam sobie nowy komputer. Ot nic specjalnego. Nie znam się na komputerach ale mniej więcej to procesor jest AMD dwurdzeniowy 2,7GHz, RAM jest 2GB, dysk 250GB, karta graficzna zintegrowana. Komputer głównie do korzystania z internetu, słuchania muzyki, oglądania filmów, pogrania w gry typu pasjans, kierki czy saper, oraz od czasu do czasu coś napisać i wydrukować. Sprzedawca w sklepie namówił mnie na Linuksa zamiast Windowsa, twierdząc że Ubuntu świetnie nada się do takich zastosowań. Płytkę z Linuksem Ubuntu dostałam za darmo, zawsze to prawie 300 zł w kieszeni zostało. I tu zaczyna się problem. Mam ten komputer od wczoraj i nic na nim nie mogę zrobić! Nie wiem zupełnie jak co się robi w Linuksie. Wszystko jest inne, jakieś dziwne. Ludzie są gdzieś jakieś strony gdzie można uzyskać pomoc??? Jakieś poradniki, fora??? Znacie takie strony może??? Dajcie linki.

Gość ehh móżyny
polecam Ci ściągnąć soibie starego dobrego Windowsa XP z SP2 i wywal linuxa bo linux to syf :o a zwlaszcza jak z tymnigdy nie miałaś do czynienia to już wogole daj sobie spokój i zmien system jak pisałem na Windowsa XP SP2 :D :classic_cool: jak działa ci net wejdz na www.mininova.org dział software albo wpisz tam w wyszukiwarce :D aaa i zaisntaluj sobie program uTorrent :) zeby moc sciagnac pozdrox

Gość ehh móżyny
dodam jeszcze ze miałem 3 razy linuxa zainstalowanego z ciekawosci , ubuntu mandriva i jakeigos tam jeszcze i zawsze jeszcze tego samego dnia co go zainstalowałem, kasowałem ten chłam i wracaqłem do Windowsa :D po co sobie komplkować życie jakims pingwinem :classic_cool:

Gość kupiłam komputer
ehh móżyny polecam Ci ściągnąć soibie starego dobrego Windowsa XP z SP2 i wywal linuxa bo linux to syf a zwlaszcza jak z tymnigdy nie miałaś do czynienia to już wogole daj sobie spokój i zmien system jak pisałem na Windowsa XP SP2 jak działa ci net wejdz nawww.mininova.org dział software albo wpisz tam w wyszukiwarce aaa i zaisntaluj sobie program uTorrent zeby moc sciagnac pozdrox Polecam ci ściągnąć majtki złodziejko pierdolona a nie proponować ściąganie Windowsa. Syf masz zamiast mózgu kretynko.

Gość kupiłam komputer
ehh móżyny dodam jeszcze ze miałem 3 razy linuxa zainstalowanego z ciekawosci , ubuntu mandriva i jakeigos tam jeszcze i zawsze jeszcze tego samego dnia co go zainstalowałem, kasowałem ten chłam i wracaqłem do Windowsa po co sobie komplkować życie jakims pingwinem że jesteś debil i nie umiesz obsługiwać Linuxa to twoja sprawa, ja nie umiem ale chcę się go nauczyć tak więc wypierdalaj złodzieju jebany

Gość on25.5
w czym problem ? przecież jest przegląarka internetowa a nawet dwie i office

Gość ehh móżyny
to męcz się idiotko z ubuntem :D lol tak to jest jak sie słucha sprzedawcy w sklepie. . . jestem pewien ze przeplacilas za tego złoma którego kupilas o kilka stów... ale co sie dziwic jak durne babsko zabierze sie za kupno komputera.. czeba byłol wziasc ze soba jakiegos chlopaka co sie zna na takich sprawach a nie :P

Gość ehh móżyny to fachowiec
od dymania owiec :classic_cool:

Gość ehh móżyny
linux jest tak w obsludze pojebany ze szkoda czasu na ten syf :o poz atym sporo prograqmow z ktorych korzttam nie dziala na tym badziewiu a nie ma zadnej alternatywy dla tych aplikacji na pingwina wiec nie korzystam z tego szasju that's all "D

Gość kupiłam komputer
Przeglądarka jest. Tylko nie mam netu. Mam Neostradę i nie wiem jak się połączyć. Piszę teraz ze starego komputera z oryginalnym Windowsem 98. Nie da się też oglądać filmów i słuchać muzyki, chyba brak kodeków...

Gość kupiłam komputer
ehh móżyny linux jest tak w obsludze poj**any ze szkoda czasu na ten syf poz atym sporo prograqmow z ktorych korzttam nie dziala na tym badziewiu a nie ma zadnej alternatywy dla tych aplikacji na pingwina wiec nie korzystam z tego szasju that's all "D Wypierdalaj złodzieju, nikt ci się nie pyta o zdanie.

Gość ehh móżyny
no widzisz jakie gówno wybrakowane kupiłaś :P i jeszcze się rzucasz kurvva idiotko :P do sklepu reklamowac to badziewie zapierdalaj z buta al eto juz :D :classic_cool:

troche kultury autorko zachowujesz sie jak durna 16latka z tipsami i fajka w ustach tak bluzniac.... za kazda pomoc sie dziekuje, nawet jesli ci nie pasuje, a nie objezdza kogos kto dal alternatywe :O

Gość on25.5
fora internetowe można sobie wyszukać w google. Środowisko linuksowe (użytkowników )jest dość mało przyjazne bo ludzie ciągle odsyłają do google. Dobre jest forum mandrivy po polsku . System jak system . Zamisast gg - Kadu. Zamiast Ms office - Open office, zamiast winampa Amarok lub Mplayer. Należy pobrać kodeki aby móc oglądać filmy na DVD jak i divix. Odtwarzacz filmów to Kaffeine.

Gość ehh móżyny
sluchaj laska tak sie sklada ze mam oryginalnego winodwsa ktorego dostalam do laptopa jak go kupowlaam... a tobie zaproopnowalam zebys sobie sciagnela jak ci szkoda bylo 250 zeta na zakup oryginalengo systemu i wzielas badziewie w postaci linuxa

Gość on25.5
przestrzegam przed aktualizacjiami do kde 4.xx bo jest badziwne strasznie.

Gość kupiłam komputer
karygodne zachowanie troche kultury autorko zachowujesz sie jak durna 16latka z tipsami i fajka w ustach tak bluzniac.... za kazda pomoc sie dziekuje, nawet jesli ci nie pasuje, a nie objezdza kogos kto dal alternatywe Ja przepraszam, bo nie zrozumiałam, ZA JAKĄ POMOC MAM DZIĘKOWAĆ???? Za proponowanie kradzieży mam podziękować??? Przepraszam ale nie podziękuję złodziejowi za namawianie mnie żebym też kradła. A złodziejstwa wszelkiego nienawidzę...

Gość on25.5
chciałbym zauważyć że są tu również moje wypowiedzi i są one na temat. Polecam środowisko graficzne KDE 3.5x i stosowny program zmieniający wygląd jak ktoś lubi takie okna jak w windowsach. Jest program który nazywa się dekorator i do niego : http://kde-look.org/index.php?xcontentmode=21 tu dekoracje typowe dla kde: http://kde-look.org/index.php?xcontentmode=20 :classic_cool: