Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek555

GRZYBICA a LUBRYKANT

Polecane posty

Gość kwiatek555

Czy w trakcie leczenia na grzybicę (2kapsułki doustne ORUNGAL co 7 dni) i przyjmowania globulek CICATRIDINA co drugi dzień mogę zastosować jakiś lubrykant , który nie pogłębiał by dolegliwości grzybiczych i nie był przyczyna kolejnych infekcji?? Jeśli tak to jakie?? Czego skutkiem podczas grzybicy może byc bolesny stosunek??

Gość dakota-dakota
Ale po co ten lubrykant? Podczas grzybicy i innych zapaleń kategorycznie NIE WOLNO WSPÓŁŻYĆ!

Gość dakota-dakota
Bolesny stosunek podczas grzybicy jest spowodowany... grzybicą. To takie abstrakcyjne, że nie można połączyć ze sobą faktów? Stan zapalny powoduje silne podrażnienie pochwy, zaczerwienienie i przekrwienie, dlatego współżycie boli! Wszelkie mikrouszkodzenia podczas seksu (a te się zawsze zdarzają) mogą pogłębiać stan zapalny. Możesz tez zarazić grzybica partnera - on nie będzie mieć objawów (mężczyźni ich nie mają), ale będzie Cię zarażał za każdym razem. Poczekaj do końca leczenia, po co ryzykować.

Gość Lubrykanty na bazie wody KY
nie poglebia grzybicy natomiast wspolzycie moze sprawic ze leczenie grzybicy bedzie nieskuteczne przez caly ten czas kiedy bedziesz wspolzyla niewazne czy z guma czy bez

Gość kwiatek555
hmm, jak to nie można w ogóle współżyć, swego czasu moja ginekolog mi tego zabraniała a podczas ostatniej wizyty sama powiedziała, że prosiła by jedynie, by stosunki nie były zbyt intensywne i że obrzęku już nie ma, wiec rozumiem , że i bólu również nie powinno być, teraz leczy jedynie wydzielinę-upławy

Gość dakota-dakota
Wylecz się do końca i wtedy wróć do współżycia. Miałaś robiony wymaz i mykogram? Dopiero, kiedy do końca się wyleczysz i badania to potwierdzą, będziesz mieć pewność, że jesteś zdrowa. Czy partner też brał jakieś leki na grzybicę? Powinien na wszelki wypadek. Inaczej za chwilę może Cię znowu zarazić i czeka Cię nowe leczenie. Grzybica to paskudztwo, mi na bite 4 miesiące wybiła wszelkie przyjemności z głowy :( Już się wydawało, że jest okej, a tu za dwa-trzy dni od nowa...

Gość kwiatek555
miałam pobrany posiew i nie wykazał on żadnych złych bakterii czy grzybów. Partner nie brał żadnych leków na grzybicę. Od momentu, gdy zaczynałam odczuwać dolegliwości (jakieś pół roku temu), kochaliśmy się może ze dwa razy i to z prezerwatywą, więc już sama nie wiem... ale dziękuję bardzo za odpowiedź i za pomoc