Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karrollcia

sucha skóra głowy, elementy łupieżu, co polecacie?

Polecane posty

Gość Karrollcia

cześć! od jakiegoś czasu zauważam, że skóra mojej głowy jest strasznie wysuszona. Skutkuje to niestety swędzeniem, a na domiar złego pojawił mi się łupież. Żaden szampon póki co nie pomaga (męczę się już 3 tygodnie i wypróbowałam już 6 szamponów). W ogóle nie ma efektów, nawet najmniejszej ulgi. Znacie coś co można by zastosować? Ile czasu potrzeba, ażeby poczuć jakąkolwiek zmianę?

Gość MagdalenaK.
na pewno na trwały i zdecydowany efekt trzeba będzie poczekać, ale tak czy siak po pierwszych kilku dniach stosowania powinnaś poczuć pewną ulgę. próbowałaś szamponów specjalistycznych, takich z apteki, np pharmacerisa? oni mają linię do skóry suchej, do wrażliwej... z własnego doświadczenia wiem że różnica między kosmetykami zwykłymi, a specjalistycznymi jest kolosalna..

Gość kikitka
ja sobie kupiłam ostatnio szampon z pharmaceris h właśnie - do włosów przetłuszczających się i używam od jakichś 4 dni. mam bardzo tłustą skórę, wręcz łojotokową i naprawdę ciężko mi znaleźć jakiś fajny szampon, a ten pharmaceris jak na razie jest ok. ma w składzie cynk, a to dobrze działa na problemy skórne. jest dość wydajny i dobrze się pieni. ja polecam.

Gość Karrollcia
wyguglałam sobie to i owo o tych szamponach. cena w sumie dość wysoka "jak na szampon", ale i tak wydałam na szampony dwa razy więcej w ostatni miesiąc... dzięki, wracając z pracy skoczę do apteki.