Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlaaaaaaaaaaaa

dlaczego tak wielu polakow pracuje w Uk ?

Polecane posty

Gość zlaaaaaaaaaaaa

i czesto jako "fizole"? jak myslicie co powoduje ze wyjechali

Gość nie wroce..
a ci co wrocili i chca pracowac za 100-0zl sa skreslani tylko dlatego ze byli w uK..pojebany ten kraj!

Gość Czerstwy Czesiek
Bo jak pracujesz jak to powiedziales jako "fizol" w polsce to jedyne czego mozesz sie dorobic to zajebistego garba, w uk nawet fizola stac na przyzwoite zycie. No ale wedlug myslenia wielu ludzi sprzataczce czy robotnikowi w polsce nie nalezy sie godne zycie bo sie nie uczyli, no jasne wszyscy powinni byc prezesami...

Gość nnnnnnnnnn25
większa kasa?? kto mi da 1300 funtów na miesiąc za pracę za biurkiem za 4 dni w tyg? a co do pytania dlaczego w ogóle tu przejechałam? powodem był mój obecny mąż, którego poznałam na jego i moich wakacjach, 3 tyg spędzone razem spowodowały ze jestem tu już 4 lata

Gość figofagojjjj
bo polska to chory kraj, ktory nie dba o swoich obywateli i tylko czeka jak im kasiory ukrasc przez rozne podatki i niezlicozne oplaty i skladki! a jak masz problem to radz sobie sam maja cie w dupie!!!! bo sie politykusy musza nachapac! wiec ja wole nawet robote fizyczna tutaj odwalac niz sie meczyc w polandi gdzie zeby do czegos dojsc to trzeba miec wtyki wszedzie i lizac d...szefowi! brawo dla odwazncyh, ktorzy tu przyjechali i nie wstydza sie pracowac ponizej swoich kwalifikacji aby miec godne zycie! i nie sluchajcie innych polaczkow wyzywajacyhc nas od nieudacznikow! bo sami grzeja tylko u mamusi na garnuszku albo zapitalaja za marne grosze i ze slosci krytykuja tych co sie wyrwali

Gość mammaaamia
Ja skonczylam w Polsce studia nauczycielskie i zeby zapewnic sobie i mojemu synkowi godne zycie musialam zasuwac od 8 rano do 19-tej... W dzien mialam zajecia w szkole, po poludniu udzielalam korepetycji. To wszystko po to,zeby stac mnie bylo na wynajecie 2-pokojowego mieszkania, wyjazd na wakacje raz w roku, wiec zadne ekskluzywne zycie. Synek do 16-tej byl w zlobku, pozniej do wieczora u niani. Obcy ludzie widzieli go wiecej niz ja. Decyzji o wyjezdzie do Anglii nie zaluje ani przez chwile! Moje dziecko wie i czuje w koncu,ze ma mame, pracujac 30 godz. w tygodniu jestem w stanie utrzymac nasza dwojke na przyzwoitym poziomie.Nie pracuje fizycznie, doksztalcam sie, ale nawet gdybym miala pracowac ponizej swoich kwalifikacji, nie widze w tym nic zlego... Przykro mi,ale kiedy ogladam polskie wiadomosci, wstydze sie czasami za naszych politykow... Do kraju wracac nie zamierzam jak wiekszosc moich znajomych.