Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurela 89

Jakie kosmetyki dla noworodka

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie Mam pytanie jakiej firmy kosmetyki możecie polecić lub odradzić dla noworodka Sporo jest tych firm, a ja nie mam pojęcia co wybrać:) Tak samo jeśli chodzi o butelki, smoczki itp. Proszę o jakieś rady

Mnie na przykład uczuliła oliwka J&J,a już jestem dorosła. Co dopiero takiego małego szkraba, dlatego na pewno nie kupię tych kosmetyków dla dziecka. Kupię Bubchen, bo uwielbiam ich zapach :)

ja dla mojego dziecka na pewno kupie kosmetyki firmy Penaten- przede wszystkim maja pozytywna opinie instytutu matki i dziecka, czego j&j nie posiadaja, po drugie mozna kupic ogromne i przy tym wydajne opakowania- starczaja na dluzej, no i po trzecie pieknie pachna, ale to chyba jak wiekszosc kosmetykow dla dzieci :)

ja powiem tak - jak najmniej kosmetyków! i co ważne wszystkie tej samej linii, bo jak coś będzie uczulało to latwiej zobaczyć. ja od urodzenia małego stosuję mydełko Bambino, oliwkę Bambino, do pupy makę ziemniaczaną i maść nagietkową. przez pewien czas stosowałam maść bepanthen jak pupcia odpażona była. i nic więcej, żadnych płynów do kąpieli, żadnych szamponów, \"cudów niewidów\".

co do butelek to ja mam najzwyklejszego Canpola, ze smoczkiem silikonoeym. maly nie jest wybredny i od razu ładnie załapał. choć ja używam sporadycznie bo tak to piersia karmię. smoczek mam nuk silikonowy. też zero problemów z uchwyceniem. pasuje mu bardzo!