Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milvaa

co wybrać? Kraków czy Wrocław?

Polecane posty

Myślę o tym, aby przeprowadzić się z pomorza do Krakowa lub Wrocławia. Przeglądam oferty pracy z obu tych miast, ale zastanawiam się, w którym z nich żyje się lepiej? Idealna sytuacja byłaby taka, gdybym otrzymała 2 propozycje: i z Kraka i z Wrocka. Które miasto wtedy wybrać? Co poradzilibyście? Może ktoś mieszkał i tu i tu?

Gość fajna dziunia
nie wiem Ja z Poznania :D

Ja nie polecam Wroclawia z racji takiej ze we Wroclawiu slabo płacą. Przecietnie zarabia sie 1400 zlotych na reke. I nie jest latwo z praca tak jak w Warszawie.

Gość do Wrockaaaaaaaa
Kraków jest według mnie troche fajniejszy ale to specyficzne, małopolskie miasto. Nie zaaklimatyzujesz ise tak szybko jak we Wrocku :)

tak właśnie zauważyłam że w Krakowie chyba byłoby ciężej, ale w końcu nic nie jest niemożliwe :) Oba miasta na pierwszy rzut oka podobają mi się chyba tak samo, więc raczej praca zdecyduje..

wydaje mi sie ze lepiej we wrocku, blizej do mieniec wiec i moze z praca nie jest najgorzej, to ejszcze chyab zalezy coc hcesz robic

Gość weronika_28
jasne że wrocław! Też niedawno stałam przed takim wyborem, jestem informatykiem i prace mogłam w sumie dostać i tu i tu. Wybrałam wrocław bo wg mnie jest ładniejszy i daje lepsze perspektywy rozwwoju. Mieszkam tutaj ponad rok i kocham to miasto. Karaków mi się nigdy nie podobał jak dla mnie jest to miasto dla snobów. Ani już ładne nie jest, ani nikt mi 4 tysiecy na rękę nie dał.

Gość przyznam szczerze
że miałabym dylemat bo to moje dwa ulubione polskie miasta.;)

za Wrockiem przemawia to (przynajmniej dla mnie) że miałabym bliżej do rodziców :) natomiast co do Krakowa, to nie chcę nikogo obrazić, ale ci ludzie są tacy jacyś specyficzni. Chyba czują się lepsi, dlatego że sa z Krakowa? ;)

tez wydaje mi sie ze w krakowie maja os obie wyzsze mniemanie :P

Gość e tam spędziłam kilka lat
w Krakowie i nie zauważyłam jakiegoś podziału na "my i oni" choć zapewne zdarzają sie i tacy "snobowaci". Gorzej jest np. w takiej Warszawie gdzie napływowi uważają się za bardziej warszawskich od Warszawiaków z dziada pradziada.:P

ale wydaje mi sie ze ci z krakowa czy nawet przyjezdi uwazaja sie za lepszych, mam kumpele ktora studiowala tam rok i przebolec nie moze bo przeciez krakow to krakow, a teraz mieszka ze mna w lodzi i to jest takie straszne :P licza sie ludzie anie miejsce :P

Hm...chyba Wrocław [rodowita Wrocławianka], tutaj można spotkać naprawdę interesujących ludzi...I w ogóle atmosfera jest przyjemna...XD