Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie

Pies dla osoby niepełnosprawnej

Polecane posty

Gość doradźcie

Witam. Jestem osobą niepełnosprawną, poruszam się na wózku. Chciałabym mieć psa. Jakiego mi doradzicie? Wiem, że labradory szkoli się dla osób na wózkach, ale mnie się one nie podobają i na pewno nie chcę labradora ani retrievera. Również psy groźne odpadają. Podobają mi się bardzo husky, ale myślę, że nie zapewniłabym takiemu psu wystarczającej ilości ruchu. Proszę właścicieli piesków o porady.

Gość haaaaaaaaaaaaa
jaminka sobie kup. takaś wybredna.

A dlaczego nie lubisz labradorów? Właśnie jeden leży obok mnie na kanapie i koniecznie chce położyć łeb na laptopie :) Myślę, że to rasa w sam raz. Husky potrzebują bardzo dużo ruchu i słyszałam też, że dość stanowczego właściciela.

Gość doradźcie
No nie jestem wybredna, ale po prostu akurat labradory mi się nie podobają. Poza tym chcę, żeby psu było ze mną dobrze, dlatego nie mogę wziąć husky choćbym chciała.

Gość haaaaaaaaaaaaa
oczywiscie ze najlepsze sa labradory i pod wzgledem charakteru i fizycznosci. ale ona chyba chce sie ladnie prezentowac z pit bullem :D

Gość doradźcie
Milvaa labradory to miłe psy, ale kompletnie nie moja bajka. No nie mogę się do nich przekonać, choć mój brat ma labradorka, i byłam nieraz w towarzystwie tego pieska.

Gość doradźcie
Nie chodzi mi o to, że chcę się ładnie prezentować. Chcę mieć psa, który będzie mnie kochał. Tylko tyle.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sama jestem niepelnosprawna ale mnie sie labradory i goldeny bardzo akurat podobaja.podobno te rasy najlepiej nadaja sie dla niepelnosprawnych.tak slyszalam

nie chce cie na sile namawiac zmuszac na labradora...=]

No jasne, że labki też potrzebują ruchu. My wróciliśmy godzinę temu z rowerku i dlatego teraz mój czarnuszek taki zmęczony leży :) Niewybiegane labki wyglądają trochę jak prosiaczki. Mój jest bardziej wysportowany niz ja hehe Autorko, jakiego psa byś nie wybrała, każdy Cię pokocha. Takie już są psy :) Tylko wykluczasz 2 najlepsze rasy ;) To może owczarek niemiecki? To bardzo kochane i posłuszne psy.

tak milva masz racje owczarki niemieckie sa madre posluszne i urocze!wiem bo znajoma ma!goldenke maja znajomi a goldena pieska ma inna znajoma mieszkajaca we Francji...fajne te 3 rasy!

moja mama również porusza siena wózku i sprawiłyśmy sobie właśnie labradora:) Ja się nim zajmuje a mamie dotrzyjmuje towarzystwa kiedy jestem w pracy lub na uczelni:)

Gość psiakość
Uważam że husky syberyjski byłby odpowiedni dla osoby niepełnosprawnej, husky są wierne, uwielbiają się bawić więc pozytywnie wpływają na nastrój. Husky to bardzo przyjacielskie pieski, bardzo przywiązują się do swoich właścicieli więc na pewno nie ucieknie. http://www.psy.elk.pl/rasypsow/145,opis-rasy-husky-syberyjski.htm

Gość szczesliwa_a
husky wymagaja ruchu, ruchu, ruchu!!! jak nie masz pojecia to sie nie wypowiadaj