Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia70

Być z młodszym

Polecane posty

Gość matka tak matka
Gosia70--nie cieszyłabym sie na Twoim miejscu w takiej sytuacji gdy zabrałaś młodemu chłopakowi pewien etap jego zycia. On mial 17 lat,a Ty 33.Przeciez On w tym wieku powinien poznawac roznorodne dziewczyny w swoim wieku,powinien przechodzic chodzeie z dziewczynami,rozstawanie,po prostu poznawac kobiety.A Ty mu odebrałas to.On mogł sie Toba oczarowac,ale to Twoja wina,ze go kusiłas.Tobie zaimponowało to,ze taki 17 latek w Tobie sie zaduzył. Nie dosc,ze taka stra,to jeszce nie potrafiłąs sie zabezpieczyc przed ciaza,amoze jednak wiedziałąs co robisz i specjalnie zaszłas w ta ciaze. Czy zdajesz sobie sprawe,ze Twoj młokos pewnego dnia zechce zasmakowac innych kobiet,zacznie myslec jak nastolatek ktoremu odebrało sie pewien etap jego zycia... Nie mam nic przeciwko duzej roznicy wieku w zwiazkach,ale gdy jedna ze stron odbiera młodosc drugiej osobie to jest niesmaczne i egoistyczne. Gdyby ten twoj mezczyzna miał chociaz ponad 25 lat jak zaczelibyscie ze soba romansowac,ale 17 latek to jeszcze taki nieopierzony dzieciuch.W ogole co Cie w nim pociagało.Chyba tylko seks z przystojniaczkiem.Owszem,młodziez tez jest inteligentna,bo sama mam 19 letniego syna i wiem ,ze nawet w wieku 16 lat był juz bardzo inteligentny i meski z wygladu,ale jednak miał jeszcze pstro w głowie.tera ztez idzie na studia,jest odpowiedzialny etc.ale ma czasami takie odpały,ze mysle jakbym miała nie 19 latka w domu,a 14 latka.I tak kazdy młodzieniec ma.Zycie moze Wam sie ułozy OK.ale nei zakładałabym sie o to,bo wczesniej czy poxniej Twoj młody ruszy zdobywac swiat,bo nei przezył tego w odpowiednim momencie.

Gość matka tak matka
Gosia70--napisałasC"o do dojrzałości, to dzięki temu związkowi dojrzał szybciej." On powinien dojrzewac w takim trybie jak nastolatkowie dojrzewaja.Ty przyspieszyłąs mu to dojrzewanie i zobaczysz,ze to odbije sie na waszych relacjach iwczesniej czy poźniej. Ciekawa jestem czy Ty chciałabys takiego zycia dla swojego dziecka. Kobieta 17 letnia ktora wkracza w zwizek z duzo starszym partnerem ma innaczej niz mezczyzna,bo jednak to mezczyzna trzyma cała piecze nad zwiazkiem,opiekuje sie kobieta i zwizek młodszej ze starszym moze wyjsc tej młodszej na dobre,ale na odwrot,gdy tak młody chłopak musi juz wkroczyc w tak dorosłe zycie i byc opoka dla kobiety jest czyms naparwde nie na miejscu.Zrobiłas krzywde temu chłopcu.

Gość blelelelelelellele ech
"Kobieta 17 letnia ktora wkracza w zwizek z duzo starszym partnerem ma innaczej niz mezczyzna,bo jednak to mezczyzna trzyma cała piecze nad zwiazkiem,opiekuje sie kobieta i zwizek młodszej ze starszym moze wyjsc tej młodszej na dobre,ale na odwrot,gdy tak młody chłopak musi juz wkroczyc w tak dorosłe zycie i byc opoka dla kobiety jest czyms naparwde nie na miejscu.Zrobiłas krzywde temu chłopcu" Przesadzasz! Bez przesady, kobieto, piszesz z perspektywy matki, dlatego nie jestes obiektywna o ocenie. A ktoś pytał zainteresowanego o ta całą sprawę? Jak on sie z tym czuję? Wszyscy, łącznie z autorką, piszecie o nim w taki sposób, jakby wciąz miał 17 lat i pstro w głowie!!! A przeciez facet ma pewnie swój rozum.

Gość jano24
Prawie 24 letni facet ma swój rozum i na pewno gdyby nie chciał nie byłby na siłę z prawie 40 letnią kobietą. Może niektórzy ludzie widzą w sobie duszę a nie cielesną powłokę i kochaja za to jakim się jest a nie za wygląd, wiek... Jednak takie sytuacje w życiu się zdarzają i bulwersują tylko dlatego, że burzą nasze stereotypy.

Gość semkaa
jano24,tylko,ze ten dzisiaj majacy prawie 24 lata meczyzna został uwiedzony gdy miał 17 lat,wiec jeszcze był w trakcie rozwoju emocjalnego.Kobieta 33 letnia uwiodła go,oczarowała soba,seksem i młodzieniec wkopał sie w ten zwiazek,a teraz,coz,maja dziecko,jakas tam stabilizacje i mezczyzna jak na razie siedzi z tak duzo starsza,ale to do czasu....

Mój narzeczony jest ode mnie o 4 lata starszy, zaczynaliśmy ze sobą być gdy miałam 17 lat.. I spotykaliśmy się z problemami ze strony rodziny (bardziej mojej!). I myślę, że wtedy było to SŁUSZNE. Moi rodzice nie znali mnie do końca, nie wiedzieli, że już wtedy byłam rozsądna jak na swój wiek i do pieluch mi się nie spieszy (współżycie rozpoczęliśmy po 2 latach). Mój chłopak (wtedy) nie kazał mi szybciej dorastać, tak jak ty to zrobiłaś... Sama wiadomość o ciąży dla chłopaka w tym wieku może być traumatyczna, reakcja ze strony rodziny, nauczycieli.. Zabrałaś mu ten czas. I chciałabym tylko spytać: on ma jeszcze jakiś przyjaciół? Jak dogaduje się rodzicami?

Ma przyjaciół. A co do rodziców, to nie wiem czy pytasz o jego rodziców czy o moich?

Gość Ona32
No cóż...ciesze się bardzo że Wam się udało:)Byłam w związku z 13 lat starszym facetem i od czasu jak kilka lat młodszy chlopak okazał Mi swoje zainteresowanie uwierzyłam w Siebie i zaczęłam zwracać uwagę na młodszych:)ostatnio byłam z młodszym o 4 lata i muszę przyznac że różnica wogóle nie odczuwalna:)teraz zaczęłam coś kombinować z młodszym o 9 lat chlopakiem i muszę szczerze przyznać...boje się:(wmawiam sobie że to tylko na chwilę ale słyszałam że młodsi się szybko uzależniają od starszych kobiet,no i boję się spotkania z jego towarzystwem-czy znajdziemy wspólny temat???jestem 32 latką...nie wiem wyglądam już na swoje lata (no może 30;))jestem totalnie wyluzowana...bywam często na imprezkach...nie chcę się ustatkować-ani miec męża i dzieci-NARAZIE:)ale mimo wszystko nie wiem czy się angażować czy dać sobie spokój -okropnie boje się kompromitacji:))pozdrawiam i życzę jeszcze wielu szczęśliwych lat!!!:)

Gość znam to z autopsji
moja mama jest 16 lat starsza od taty, są 23 lata po ślubie. Teraz maja odpowiedni 63 i 47 lat i wci.ąż się bardzo kochają!

Gość cscscscsc
w mojej rodzinie był przypadek małzeństwo facet 25, kobieta 50- bardzo się kochali! ja Cię rozumiem bo kocham faceta...strasznie dużo starszego.. nie będę nawet mówić ile

Gość KAWKA36
Mam faceta mlodszego o11 lat ma 25 aja36 lat. Jestesmy razem6 lat i jest super!Planujemy dziecko i slub

Gość Pan doktor inżynier
A jakis czas temu byl tutaj temat 15 latki i 24 latka.... To mniejsza roznica wieku (8lat) niz miedzy 17 latkiem i 33 latka! To chore

Gość oskar lange
ostatnie badania dowodzą że kobieta w związku z młodszym mężczyzną(ponad 12 lat różnicy) jest NIEKORZYSTNY dla kobiety! odwrotna sytuacja natomiast jest jak najbardziej ok, zwłaszcza dla faceta, duużo młodsza małżonka przedłuża życie faceta, jednak kobieta starsza od partnera szybciej traci zdrowie...może dlatego,że tempo , które narzuca młody partner nie zawsze jest dla niej dobre, potrzebuje nie tylko ognistego seksu ale czułości i ciepła....etc...

Gość wrobelek44
Ja również zaczęłam romans z 16 lat młodszym facetem ( on ma 28 lat). Zawsze byłam zdania, że najlepsza różnica, to facet 3 lata starszy, jednak życie czasem decyduje za nas. Dobrze wyglądam, podobam się młodszym facetom, ale ta różnica nadal mnie przeraża. To co mnie mile zaskoczyło, to fakt, że od razu powiedział swojej rodzinie o mnie. Odwiedzam go w domu jego rodziców. Co będzie dalej? Nie wiem. Wiem, że nie zrezygnuję z człowieka, dlatego, że ktoś może na to źle patrzeć...

Mam pytanie ponieważ poznałem kobietę co ma 33 lata, męża i dziecko ja mam 24, spotykamy się od 7 miesięcy , ale ostatnio mam wahania nastrojów raz mi mówi że jest jej ze mną dobrze a raz że nie jestem jej własnością i że musimy to przystopować, próbowaliśmy to kilka razy zakończyć ale zawsze wracamy do siebie, teraz postanowiła trochę zdystansować to wszystko i zrobiła się dla mnie trochę obojętna, nie wiem skąd takie nagłe zmiany i tak częste czy ona się czegoś obawia???czy nie wie czego chce czy może się obawia uczucia???

Gość wergin
jesteś dla niej zabawką i odskocznią od codziennosci co to za kobieta która zdradza....chłopie olej i znajdz sobie normalną dziewczyne

no tak też próbuje to zrobić ale chyba się zakochałem i też nie wiem dlaczego mi mąci tak w głowie jak pies ogrodnika tzw.raz się nie odzywałem przez dzień i sama się odzywała bo mówi że jej ciężko było beze mnie i się martwiła

Gość wergin
chlopie nie przejmuj sie nią nie zasluguje na ciebie jestes mlody i znajdziesz sobie normalną laske w dupie sie jej poprzewracalo jezeli zdradza meza to i ciebie moze zdradzc to ....PATOLOGIA

Gość wrobelek44
Też tak uważam. Znajdź sobie taką, która będzie Twoja a nie dla każdego, z którym zechce się bzykać

oskar lange: Nasz związek nie składa się tylko z ognistego seksu, ale również z czułości i ciepła.

Gość kot13
wolę młodszych :D

Gość czy to prowo,,,
:O:O

gratuluje, widze ten zwiazek dobrze, FACET WIESZ ZE CIE KOCHA; STRSZY FACET WYKORZYSTUJE KOBIETE MLODSZY JEST JEST BARDZO ODDANY; JAK JA KOCHA; A WIDZE EZ CIE KOCHA

Gość Emmett Fitz-Hume
17 lat to sporo :O

Gość babsko pisze żezaszło w ciążę
dobre :D:D:D:D:D o ile to nie prowo

Gość kot13
witam mój podszyw:-)

Nie wiem, czy ktoś jeszcze wchodzi na ten temat. W każdym razie jesteśmy od niedawna małżeństwem. Mam teraz 42 lata, mój mąż 26, a nasz synek 7 (za kilka dni idzie do szkoły). Jesteśmy kochającą się rodziną i różnica wieku tu nie przeszkadza.

Gość Zuzanna Amelia & 24
Brzmi tak pieknie i idylsko ze az nie potrafie w to uwierzyc ale.... obojetne jak by nie bylo to i tak podziwiam Cie ze podjelas sie takiej proby.