Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adoru

jakie wina i ile

Polecane posty

Gość adoru

jakie wina podacie lub już podałyscie , w jakich ilosciach ? stawiałyscie na osobnym stoliczku czy na głównych stołach obok wódki?

U nas były tylko czerwone, chyba 10 butelek na 54 osoby (a tym kilkoro dzieci), podawane przez kelnerów do obiadu, później otwarte butelki były na stołach, kilka stało na stoliku przy zimnym bufecie.

U nas na 140 osoby bylo po 20 bialego i 20 czerwonego. Bylo w tym pol i wytrwane. Czerwone poszlo cale, z bialgeo zostala polowa. Zaznacze, ze mielismy duzo tez innych alkoholi oprocz wodki i np whiskey poszla tez cala - kilkanascie litrow, ale bylo troche znajomych ktorzy lubia whiskey, wiec z pewnoscia dlatego.

my zdecydowaliśmy się na białe, różowe i czerwone carlo rossi. kupiliśmy po 20 butelek z każdego koloru. wesele mamy na 70 osób. tyle, że u mnie część rodziny jest dość "winna" ;) tak normalnie to słyszałam, że kupuje się 1 butelkę na 7 osób.

Gość fanfa
martini biale i czerwone, na osobnym stole razem z piwem tak zeby na stolach nie wadzilo a kazdy kto chce sobie bierze. bylo po 3 butelki bialego i 3 czerwonego bo duzo osob tego nie pije. zazwyczaj wodke

Gość fanfa
i dodam ze poszla 1 butelka czerwonego i jedna bialego, ale my rozeznanie robilismy kto co zechce pic no i tak wyszlo ze prawie wszyscy wodke pili i chyba z dwie osoby piwo.

ja mialam 10 bialego i 10 czerwonego i polowa zostala na 100 gosci..nie potrzebnie tyle kupowalismy?