Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angioletto

Zwolnienie lekarskie z GP-ciaza

Polecane posty

witam.mam pytanie do osob ktore maja jakies doswiadczenia w tym temacie.najbardziej w tym momencie chodzi mi o to jak zdobyc take zwolnienie i jak jest ono platne.dziekuje za pomoc :) do przeciwnikow: nie interesuja mnie wasze opinie. szukam konkretnych odpowiedzi.

ja bylam na zwolnieniu lekarskim miesiac jak bylam w ciazy pracowalam w pracy nie caly rok mi nic mi nie zaplacili ale pracowalam tylko po 2 h dziennie a zwolnienie normalnie dostalam od lekarza

witaj Ewa :) a co powiedzialas lekarzowi w GP???? bez problemu wystawil zwolnienie na miesiac???

mialam juz spory brzuszek jak poszlam do lekarza , powiedzialam ze bola mnie plecy -kregoslup , dostalam zwolnienie bez problemu nawet sie pytala na ile chce na wiecej nie chcialam bo zaraz przechodzilam na maternity

mi do maternity brakuje kilka tygodni-dokladnie 7. wiec dobrze byloby gdybym dostala na tyle zwolnienie. Mam rwe kulszowa i juz nie moge w pracy dzwigac.najzwyczajniej nie daje juz rady. ciekawa jestem czy potem maternity policza mi od normalnej wyplaty czy 90% od tego sick pay???

ja mialam Maternity Allowance z job centre wiec dostawal przez caly czas tak samo , nie wiem jak wyliczaja jak masz z pracy macierzynski ale chyba zwolnienie nie powinno az tak wplynac na wyliczenie bo biora pod uwage pensje ale tylko gdybam nie mecz sie idz na pewno dostaniesz zwolnienie , odpczniesz ja tez mialam rwe kulszowa co zostalo mi do teraz niestety lepiej dbaj o siebie

Gość co za meksyk
Ja tez mialam rwe kulszowa i juz nie wyrabialam w pracy, zwolnienie dostalam bez problemu. Na zwolnieniu bylam ponad 2 miesiace, potem poszlam na urlop macierzynski. Za zwolnienia mialam placone 100%.

Do pomaranczki :) bardzo chcialabym zeby u mnie tez tak gladko poszlo :) ale dziekuje za odpowiedz,dobrze wiedziec ze juz ktos dostal przez te dolegliwosc zwolnienie. wlasnie znalazlam swoja umowe z pracodawca.pisze tak: IF THE EMPLOYEE IS ABSENT THROUGH SICKNESS OR INJURY YHE EMPLOYEE WILL RECEIVE ANY STATUTORY SICK PAY HE IS ENTILED TO.ANY OTHER PAYMENT WILL BE AT THE DISCRETION OF THE EMPLOYER( ONLY IF EMPLOYEE IS NO ABSENT IN THE FIRST 3 MONTHS OF EMPLOYMENT.IF THAT-NO MORE PAYEMNT WILL BE MADE OVER AND ABOVE STATUTORY SICK PAY). nie wiem czy dobrze to zrozumialam,ale wydaje mi sie ze jesli pracuje powyzej 3 miesiecy(a ja juz ponad 2 lata) to dostane statutory sick pay i cos od nich? no jestem ciekawa jak zareaguje moja szefowa na to.ona wie ze ja sie na zwolnienie szykuje,ale czy jest w stanie mi tyle zaplacic??? pracuje na pol etatu(500 £ miesiecznie) wiec niby nie majatek. zobaczymy...