Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikkapa

przestać czy brać dalej??

Polecane posty

Gość ikkapa

witam mam takie małe pytanie do dziewczyn bardziej doświadczonych. naszedł mnie teraz taki mały dylemat mianowicie: zdecydowałam sie na tabletki anty. moj organizm znosil je doskonale i mimo iz wziełam tylko dwa opakowania wsyztsko grało jak w zegarku... zadnych dolegliwosci. nic. i niestety zycie sie potoczyło tak, ze w chwili obecnej nie sa one mi juz potrzebne. i sie teraz tak zastanawiam, co lepsze dla mojego organizmu: odtsawienie po tych 2 opakowaniach czy moze jednak(dla uzyskania jakies stabiizacji w organizmie) zazywanie ich przez jeszcze jakis czas?? jak uwazacie? wiem wiem ..dziecinne pytanie ale sobie teraz tak siedze i mysle...

Gość sheep23
chyba lepiej jak bedziesz barc conajmniej przez pol roku:) ja bym tak zrobila

Gość ikkapa
eh... no własnie. mi sie tez tak wydaało, ze lepeij zebym tak czesto nie mieszała w tym organizmie ;/ dzieki

Gość jojjjjjjjjjjjjoo
a ja bym odstawiła - po co brać?? to jest świństwo i truje organizm!! jeśli niemasz wysokiej konieczności unikania ciaży to jak najszybciej przestań brać to świństwo!! niema reguły ile je brać a ile odstawiać - ja brałam 3 opakowania bo chciałam przestawić okres który miał być na ślubie i potem przestałam i było ok - także ja bym była za odstawiniem

Gość radzę odstawić
skoro nie masz partnera, nie masz takiej konieczności w celu regulacji hormonów....to po co masz unieaktywniać jajniki ? im dłużej bierzesz tabsy tym zmiany w cyklu są trwalsze.... brałam 7 lat i teraz mam tylko problemy, brałam je nie w celach leczniczych ale w celu antykoncepcji skoro nei masz stałego partnera i nie leczysz się to nie bierz hormonów

Gość radzę odstawić
no i jeszcze obrazowo: po co masz wydawać kasę na coś czego nie potrzebujesz ? po co masz rozregulowywać własna gospodarkę hormonalną po co obciążać wątrobę ? po co ryzykować przebarwieniami na skórze, obrzękami, celulitem i rozstępami ? nie potrzebujesz to nie bierz, zawsze gdy znajdziesz stałego partnera możesz zacząć znów brać tabsy

Gość właśnie uświadomiona
koleżance ginekolog poradził aby odstawiła jeśli nie potrzebuje i dała odetchnąć organizmowi