Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

jak poradziłyście sobie z opieką nad noworodkiem??

Polecane posty

coraz częściej zastanawiam się czy ja będę potrafiła zająć się własnym dzieckiem?? nie mam doświadczenia w opiece nad takimi maluszkami. Do porodu zostały mi 3 msc, boję się że nie będę wiedziała co i jak. Chciałabym kupic sobie jakąś fajną książkę z poradami dotyczącymi niemowalaków. Mozecie polecić coś dobrego?? chociaż teoria a praktyka to zupełnie co innego:)

Gość ja pierdykam
normalnie oczywiscie tez bylam w stresie, ale naczytalam sie mnostwo artykulow, ksiazek, porad... gazety typu "moje dziecko" trzymalam jeszcze dlugo potem, by moc tam zajrzec i przypomniec sobie conieco, gdy najdzie taka potrzeba najgorszy byl pierwszy miesiac, pozniej polecialo "z gorki" ;-) bedzie dobrze, powodzenia!

wiem że po czasie takie pytania wydają się głupie ale zanim człowiek tego nie przeżyje to nie cfaniakuje:D

Gość ja pierdykam
rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo sama to przezylam ale najlepiej na tym wyjdziecie (Ty i dziecko), jesli "wezmiesz sprawy na spokojnie", nie ma co panikowac nie Ty pierwsza i nie ostatnia ;-)

Gość dobra ksiązka to
" język niemowląt" tracy hogg - warto poczytać - a nie martw sie dasz rade większość rzeczy przychodzi intuicyjnie :)

słyszalam o tej książce że jest wręcz rewelacyjna:) nie mam innego wyjścia muszę sobie poradzić. Najgorsze jest to że w zasadzie będę sama, mój mąż wyjeżdża nie ma go po 2-3 tyg i przyjeżdża na tydzień. Po poprodzie pobędzie z nami 2 tygodnie i musi wracać do pracy. I najbardziej boję sie tego momentu jak zostanę sama

A ja właśnie dzisiaj wróciłam z moją córcią ze szpitala! I musze sobie radzic nie tylko z nia ale takze z sześciolatkiem i rozbrykanym dwulatkiem (prawie). I jakoś poleciało chociaz przyznam szczerze że wykąpała malńka teściowa bo mi sie strasznie trzesły ręce! Ale jutro juz moja kolej. Pozdrawiam i trzymam kciuki i wiem ze sobie poradzisz!

demolka1988@tlen.pl to mój email do Letnia noc- jesteś w troszke lepszej sytuacji bo już doświadczenia masz:)

normalnie ja mam 15 lat młodzego brata, tak, że opiekę nad niemowlęciem miałam w małym paluszku ;) nie rozumiem, jak można prosić teściową o wykąpanie dziecka jaki to problem? ja w szpitalu od razu kąpałam sama wielka mi filozofia

Gość do karola1988
widze ze masz taki rocznik co ja:) powiem ci tak rodzilam 3 miesiace temu tak strasznie sie obawialam ze sobie nie poradze z takim dzieciatkiem ale to chyba kazda z nas tak ma i uwierz ze jak synek sie urodzil to potrafilam wszystko zrobic nawt pielegniarka przy kapieli mi nie pomagala bo sama chcialam umyc to juz samo jakos tak przychodzi:)wiec sie nie martw dasz rade pozdrawiam

pierwsze kompanie i karmienie bliźniaków zajeło nam 1,5 godziny hihih, potem samam to robiłam w 40 minut... instynkt ...

troszkę mnie uspokoiłyście:) w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia mam takie obawy przed nieznanym. Pomaga wam ktoś przy waszych pociechach czy jeteście zdane tylko na siebie??