Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła-ona

Chłopak chce dziecka

Polecane posty

Gość zła-ona

Prosze poradzcie mi tylko tak obiektywnie i nie obrzucajcie odrazu błotem. Jestem z chłoipakiem prawie dwa lata jest on starszy odemnie o pare lat. Dzisiaj mi powiedzial tak w rozmowie, ze chcialby miec dziecko ale , ze ja jestem za mlodziutka i, ze on jeszcze poczeka.Ale widzialam, ze naprawde tego pragnie bo strasznie sie zaangazowal w rozmowe. Ja go bardzo kocham i chce z nim byc. I powiedzialam mu, ze za jakis ponad rok bedziemy mogli rozpoczac staranie. Bede wtedy miala nieco ponad 20 lat. I teraz moje pytanie tyczy sie tego, czy dobrze zrobilam?

Gość daj linka do profilu
jesli nie jestes teraz gotowa na dziecko i nie macie odpowiednij funduszy zeby zapewnic dziecku byt dobrze zrobilas.zreszta jestes jeszce mloda dziewczyna wszystko przed Toba jeszce zdazysz bawic sie w pieluchach

Gość jdbgjsdbjdsk
Są 3 pytania: Kochasz go? .... Masz za co utrzymać dziecko? .... Ty też tego chcesz? .... Jeżeli na te 3pytania odpowiesz TAK, TAK i TAK to dobrze zrobiłaś! :)

Gość jdbgjsdbjdsk
Urodziłam mając 22 i jestem najszczęsliwszą mamusią na świecie :)

Gość zła-ona
Kocham go , bardzo go kocham. Dziecka tez oczywiscie chce. Ale najpierw chce skonczyc szkole, on ma prace ale nie chce polegac tylko na jego pieniadzach wiec tez parca lub studia zaoczne.

Gość zła-ona
Mówiłam szczerze i chce ale dopiero wlasnie za jakis czas. Nie chce zeby to bylo tak, ze teraz zajde w ciaze bez perspektyw , na jego utrzymaniu ja nawet bez szkoly sredniej bym byla. Chce zeby to dziecko bylo owocemi milosci, zeby bylo chciane i kochane , a nie o tak zrobione. Dlatego chce jeszcze poczekac. Chce sie tez sama dobrze przygotowac bo nie ma co ukrywac dziecko to bardzo duzy obowiazek. Wiem, ze pomoc z jego strony orza rodziny jego i mojej bylyby ogromna ale to ja bede matka i to ja bede chciala budowac dziecku zycie i siwta a nie podrzucac od jednej babci do kolejnej. Wiadomo , ze nawet za te poltora roku bede korzystala z ich pomocy ale nie tak bardzo jakbym musiala teraz.

Gość zła-ona
Madusia ale jak myslisz niedlugo to iule u niego. Mój powiedzial , z on chce miec dziecko ale , ze ja jestem jeszcze za młoda i on oczywiście poczeka ile bede chciala i dodal " ale nie za długo" tak z żartem:P:)

Gość hooooplaaa
ciekawy temat

Gość ja miałam kiedyś chłopaka
który chciał mieć dziecko, ale nic z tego nie wyszło, ja nie chciałam wolałam studia najpierw skończyć i to nas poróżniło własnie. Ale mimo to nie żałuje.

Gość zła-ona
Też chce sie uczyc ale jestem zdania , ze skoro i tak chce sie wybrac na studia zaoczne to dziecko i tak bardzo nie bedzie mi z nimi prazeszkadzalo. No ja mam nadzieje , ze on te poltora roku wytrzyma , a ja wtedy bede pewnie, ze to wlasnie ten moment aby zaczac starania.

Gość chryzantema ggg
mam 27lat i bardzo chce juz dziecka ale moj chlopak nie :( co zrobic zeby on tz chcial?

Gość zła-ona
Mi sie zdaje, ze to zalezy od faceta czy chce czy nie. Mój ma 25 lat i jak dzisiaj mowil o tym jak to on bedzie kochal dziecko i mnie rozpieszczal jak bede w ciazy i to jego zaangazowanie w to to az mi sie lezka w oku zakrecila:) A twoj kiedys mowil czemu nie chce dziecka?

Powiem Ci szczerze: zrób jak mówi Ci serce. Jeżeli nie będziesz gotowa na ciążę za rok - trudno, to kwestia psychiki i każda jest gotowa w innym czasie. Jeżeli kochasz tego faceta, to go nie spławiaj. Jeżeli on kocha Ciebie, będzie chciał Twojego dobra i poczeka, aż będziesz gotowa. Jeżeli się nie kochacie - rozmyje się. Tylko nic nie rób wbrew sobie, ani nie okłamuj siebie, że to już może ten czas... Bo jeżeli oszukasz siebie będziesz żałować. Życzę Ci wszystkiego najlepszego :)

A ja ze swoim mężem chodziłam może 3 miesiące, gdy on mi powiedział, że się ze mną ożeni. Miał rację :) Wzięliśmy ślub po 4 latach chodzenia ze sobą :)