Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna363636

komunia ,co kupic???

Polecane posty

gdzie ty pracujesz i co robisz pisząc "tak SE zapamiętałam"?? chyba masz w obowiązkach bycie na każde wezwanie szafa w celu wiadomym zresztą będąc tak ograniczonym, uważając że skoro mnie stać to kupię świadczy o tobie fatalnie poczytaj sobie o ludziach którzy na prawdę mają pieniądze, a nie są takimi nowobogackimi jak ty, jak wychowywali i co dawali swoim dzieciom, większość z nich miała to na co sama zapracowała bo tylko to uczy dzieci samodzielności i, odpowiedzialności i szacunku do pieniędzy i pracy to u nas chore, że na komunie takim smarkaczom kupuje się prezenty idące w tysiące a na śluby często z kopert wyjmuje się po 200, 300 złotych :O nienormalne to wszystko jest

i nie wymyślaj ze ci 1-szo klasista tak powiedział hahaha bo to własnie twoje podejcie i twoje wymysły kur hahaha a widzisz nawet z tego co wymysliłas to wynika ze duzo dajewychowanie rodziców!

Gość bosanoga
jestem pewna że 8latka prędzej zajrzy do studzienki kanalizacyjnej niż do biblii

to ze ty tak robisz w pracy nie znaczy ze inni tez tak robia.pozdrawiam mądrych inaczej.pisze szybko bo zaraz wychodze i SE TAK WYSZŁO (do chinki)

Gość a ty chinka gdzie pracujesz
ze piszesz ''na prawdę'' ? :D:D:D:D jak chcesz komus wytykac błędy, to bądź pewna, ze sama ich nie robisz ;)(

CHINKA jestes głupia ,inaczej nie mozna napisać.No ale jak brakuje argumentów to sie wymysla od dawania d....y zgadzam sie tez z bosa noga ze większosc 8-latków zajrzy szybciej do studzienki (hahahah), laptopa, będzie umiało obsługiwac kom. niz zajrzy do bibli. ale to wszystko wychowanie rodziców

Gość zgadzam sie z przedmowczynia
Chinka ma racje.....jak to jest ze na komunie tacy jesteście chojni a na wesele dajecie DOROSŁYM ludziom ktorym naprawde by sie kasa przydała po 200 zł...jak to jest???moze ktos mi wytlumaczy tą durnote????? co to dziecko zrobi z taką kasą?????

"a ty chinka gdzie pracujesz"- dobre ja naprawde nie rozumiem po co ta zjadliwosc. nie uważam ze trzeba rozpieszczac na maxa. z samochodem na 18 to był podkret na tą zjadliwosc. ( a kto wie moze naprawde jej kupie ) ale nie uwazam ze akurat laptop nie przyda jej sie do nauki.

mareczku, czy ja z tobą rozmawiam?? wydaje mi się że nie popracowaliście trochę, macie parę zer na koncie i już myślicie że jesteście mądrzy? argumenty przedstawiłam niżej, umiesz czytać ze zrozumieniem czy masz od tego ludzi, którzy tłumaczą ci z polskiego na twój? :D po tym co piszecie widać właśnie jaki jest wasz poziom do pieniędzy, skoro mnie stać to się postawię- niech ludzie widzą że też nawet żeby pojeździć rowerem trzeba mieć kartę ale dziecko to już każdy idiota może sobie zrobić :O

ale jestescie puste jak tak piszecie-do zgadzam sie z przedmówczynia. przepraszam ale to stwierdzenie samo sie narzuca. jak kogos stac dac dziecku laptopa na komunie to pewnie i z 1000zł lub 2tys włozy do koperty na wesele.jak kogos nie stac daje mniej.!!!!

Miesiac temu byłam na ślubie kuzynki i do koperty włozyłam5tys. i jeszce dostali młodzi ode mnie bransoletki z data slubu. nie chce mi sie pisac z zazdrosnicami.a ja lubie robic prezenty, drogie i tańsze ,stac mnie i bede takie robiła.

Chinka piszesz na forum wiec kazdy ci moze odpisac.Ciebie tez nikt nie zapraszał do dyskusjii.:-)

Gość jbszjhbwas
chrzestna363636--czyżbyć poprzez prezenty zaskrabiała sobie przychylność rodziny,znajomych.

Gość jbszjhbwas
Obdarowując kogos prezentem musimy mieć na uwdze zamożnośc obdarowanego.NIe mozemy sprawic komus prezentu z ktorego będzie sie cieszył,ale takze i smucił,bo nie bedzie go stac na rownie drogi prezent w ramach rewanżu.

Gość orajuraju
chrzestna 363636 = mitomanka Skoro jesteś taka bogata i aszastasz pieniędzmi na prawo i lewo, rzuć mi parę tysiączków kochana, bo mi na mieszkanie brakuje.... Ale ludzie są śmieszni...

Gość zgadzam sie z przedmowczynia
marek pusty jestes ty!!! skoro upierasz ssie ze prezenty ktore obecnie daje sie na komuni to normalka to nie dyskutuje z toba...dla mnie ejstes idiotą!!!Jesli ktos nie rozumie czym jest komunia to po cholere z nim dyskutowac?? i jeszcze bedzie mowil ze jestem pusta....wez sie chlopie popatrz na siebie!!

jeżeli juz chcesz kupowac drogie prezenty to moze zamiast bezmyślnie kupowac laptop - kup cos co rozwinie zainteresowania tego dziecka? Czy ona ma w ogóle jakieś zainteresowania?

nie uwazam aby chrzestna kupując laptopa szastała pieniedzmi.Szastałaby gdyby dała nieznajomej z forum kase bo ta jest zazdrosna. I wcale nie jestem bogaty zyje od wypłaty do wypłaty,na internet to prawie kazdego stac teraz. laptopa bym nie kupił bo mnie nie stac.jakby mnie było stac to bym kupił dzieciom.a laptop na pewno przyda sie w nauce.(łancuszek zas nie a tylko mów -patrzcie jestem kasiasta bo mam złoto-to wg waszego rozumowania)

nikt nie bedzi mi mówił co mam kupowac a co nie.! Moja chrzesnica ma zainteresowania.I laptop+ internet na pewno pomoze jej te zainteresowania rozwijac. a jesli nawet bedziejej teraz słuzył bardziej do zabawy to na pewno pózniej przyda sie jej do nauki. to nie wasz interes. chcesz kupuj słownik, chcesz kupuj łańcuszki, chcesz kupuj biblie itp. Kupiłam laptopa i najwazniejsze ze mała sie cieszyła.Moze jakby jedna z druga poznały ją i zobaczyły ze nie ma przewrócone w głowie, jest uprzejma i chetna do pomocy a nie"rozwrzeszcony bachor" to by zmieniła zdani. JEJKU po co to wasze biadoleni i mogłas kupito czy tamto. chcecie kupujcie co innego ja kupiłam laptopa i uwazam ze jest ok. i nie szastam pieniedzmi, kase mam a i nie raz pomogłam komuś z rodziny komu brakowało.zegnam miłych snów

Ja z moim narzeczonym na komunie jego bratanicy kupilismy aparat cyfrowy, mieszkamy i pracujmemy w Angli i te 50funtów to nie jest dużo, to jest tak jak by w Polsce można było kupić aparat za 50zl, a dziecko ma radość. Ja jak miałam komunie też bardzo chciałam dostać swój aparat, bo jak jezdziłam na kolonie, obozy , wycieczki szkolne, to nie mialam jak uwiecznić tego i teraz mam bardzo mało takich zdjęć, jedynie od koleżanek po pare sztuk i to nie ze wszystkich wyjazdów. A tak mała będzie miała uwiecznione ważne wydarzenia. Pozdrawiam

Gość łukasz z kołobrzega hehe
hhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaa alez pierdzielice, PRZEZYCIE DUCHOWE Heheheheheh a najlepszy przykład daje ksiadz z naszej parafii co ma dwójke dzieci, na tak prawdziwy katolik, taaaa i jak tu uczyc dzieci ze komunia to ma byc PRZEZYCIE DUCHOWE ja laptpa bym nie kupił ale z prostego powodu -bo mnie nie stać jak kogos stać niech kupuje. ale na mp4 to mnie stac i to kupie chrzesniakowi. a ja idac do komuni to chciałbym miec taka ciotke, nie powiem.

EMTI nie chwal sie bo cie zaraz zlinczują. Ja uwazam ze aparat to tez extra prezent dla dzieciaków. są tańsze i drozsze.mozna wybrac taki na jaki dana osobe stac.

A niech zlinczuja:) To jest kafeteria i tutaj już tak jest, co by się nie napisalo to jest nie tak:P Ale ja tam lubie tu pisać hehe:D

Gość też chrzestna
Ja mojej chrześnicy też daje laptopa i wcale nie uważam, że to coś złego. Mała bardzo chciała taki prezent, aż jej się oczy świeciły jak zobaczyła mojego lapka. Czytając wasze wpisy mam wrażenie, że żyjemy w średniowieczu. Twierdzenie, że powinna znaleźć sobie jakieś hobby zamiast siedzieć przy kompie to czysty bełkot. Mała chodzi na angielski, na tańce, basen, do biblioteki. Ma dużo zajęć i nawet jak spędzi godzinkę dziennie przy kompie pod kontrolą rodziców to nic złego. Nauczy się go przynajmniej używać i nie będzie się go bała używać. Poza tym nie słyszeliście, że dzięki kompowi można się też rozwijać: język, multimedia itd

Gość mustafa2
przepraszam a na co 7-8 latkowi laptop?

Gość też chrzestna
2 klasa - 9 lat! Obecne dzieciaki to nie to samo co kilkanaście lat temu. Są inteligentne, rozgadane i zdziwiłbyś się co potrafią zrobić z kompem. Moja chrześnica zwróciła ostatnio uwagę nauczycielce, że nie policzyła jej wszytkich odpowiedzi na sprawdzianie i powinna dostać wyższą ocenę. Dziecko z drugiej klasy!

Gość laptop na co a na co
biblia 8-latkowi? Założę się że sami jako dorośli jej nie przeczytaliście.

Gość pytam sie po co
skoro wiekszosc pyta sie po co 8-latkowi laptop to ja sie spytam po co 8-latkowi kolejny medalik ktory i tak zalozy moze z raz a moze i nawet i nie... Po co 8-latkowi kolejna biblia do ktorej i tak nigdy nie zajrzy... Skoro kogos stac to prosze bardzo laptop napewno sie dziecku przyda, napewno bardziej niz jakas tandetna paniatka komunijna, a do komputerka tego jakis fajny program edukacyjny... prezent z ktorego i dziecko i rodzice powinni byc zadowoleni...

Gość 1500 złotych
"prezent z ktorego i dziecko i rodzice powinni byc zadowoleni..." i ta wypowiedz podsumowuje wszytsko!!!hehhehe o to w tym wszytskim chodzi zeby rodzicom było dobrze!