Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwiaaa....

jak wyglada prezentacja maturalna...MATURA..

Polecane posty

Gość Oliwiaaa....

wchodzę, mówie dzień dobry i komisja mi mówi SLUCHAM ? :D mam pokazać jakiś dowód? help 💤

U mnie na dzień dobry było... \"dzień dobry\" :D Poprosili o pokazanie konspektu który miałam ze sobą- musieli sprawdzić czy to to samo co oddałam im wcześniej, poprosili żebym usiadła, pokazali zegar, przypomnieli że mam 15 min. na prezentację a później będą zadawać pytania. Pół minuty po czasie przypomnieliby mi żebym kończyła. Usiadłam, zaczęli odliczać czas, miałam zacząć mówić jak będę gotowa. Mój kolega czekał 3 min. zanim zaczął, z nerwów :D U mnie w szkole nie trzeba było dowodów pokazywać, z tego co wiem to jeden z nauczycieli co najmniej Cię zna.

Gość Oliwiaaa....
czyli blibliografię muszę mieć ze sobą? bo oddałam 2 kopie

Gość ja zdawałam mature 3 lata
temu i na początek "Dzień dobry" Potem sie przedstawiłam i powiedziałam jaki mam temat pracy no i poinformowali mnie ile mam czasu. To wszystko

Bibliografii nie tylko nie musisz, ale i nie możesz, wolno Ci wziąć tylko konspekt.

Gość wituś-sprytuś
tylko nie pierdnij

Gość Oliwiaaa....
jaki konspekt.....? chodzi ci o plan wypowiedzi ?

Gość ja zdawałam mature 3 lata
mozesz mieć tylko ramowy plan wypowiedzi. Chyba, że coś się zmieniło przez ten czas.

U mnie się nic nie przynosiło. Plan i bibliografię dawała komisja.Wchodziło się, mówiło dzień dobry, siadało i mówiło... A tak w ogóle to było okropne i cieszę się ze mam to za sobą;D

Gość Oliwiaaa....
dzięki :o ehhhh :( plan ramowy jest razem z bibliografią

Ja mialam prezentacje w piatek. Wywolali mnie, weszlam powiedzialam dziendobry, powiesilam plakat. Jedna z pan poprosila ,mnie o dowod, druga sprawdzila moj konspekt (na jednej kartce bibliografia i ramowy plan wypowiedzi) a także kartke z cytatami. Zapytalam gdzie mam usiasc, panie powiedzialy ze gdzie chce wiec usiadlam. Następnie zapytaly mnie czy jestem gotowa i zebym zaczela mowic jak bede gotowa:) Moja rada jest taka nie mow pracy z pamieci, ja sie mylilam, mowilam wlasnymi slowami, alle wiedzialam o czym mowie wiec z pytaniami sobie poradzilam i dostalam 20/20:)

Gość szczerynamaksa
Ja Ci powiem jak. A wiec wstajesz rano, idziesz sie umyc nastepnie polowa kanapki. Gdy wcisniesz do ust kromke na ktora tak naprawde nie masz ochoty lecisz na autobus badz wyjezdzasz z garazu swoim autkiem. Po dotarciu do szkoly na konkretna godzine ( oczywiscie trzeba byc wczesniej) caluski buzki. ewentualnie papierosek dla zaspokojenia samego siebie. Gdy nastepuje Twoja kolej zostajesz wywolana po czym wchodzisz do sali mowisz dzien dobry i stajesz cala w nerwach. Komisja pyta sie Ciebie czy jestes gotowa powiadamiajac Cie wczesniej o tym ile masz czasu itd. Aha pytaja sie Ciebie czy wolisz stac czy tez siedziec. Nastepnie prezentujesz to co wczesniej przygotowalas i gdy skonczysz dostaniesz 3 pytania na ktore tzrba odpowiedziec, przynajmniej starac sie cos mowic ( nawte jak sie nie zna odpowiedzi). Gdzy zostaniesz przesluchana wychodzisz z sali i czekasz az cala grupe przeegzaminuja po czym wchodza wszyscy i zostaja odczytane wyniki niektor z krotkim komentarzem. Potem to juy podskoki radosci albo placyŁ)

Gość Oliwiaaa....
haha dzięki wielkie :)

Bibliografię też dostawaliście? U mnie w szkole można było wziąć ze sobą tylko konspekt (tak, ten plan), nic więcej oprócz materiałów pomocniczych wymienionych w bibliografii, samej bibliografii też nie- choćby dlatego to było uzasadnione, że miałam np. pytanie "która z pozycji z bib. przedmiotu najbardziej ci pomogła" i musiałam pokazać choćby to że wiem kto co napisał i z czego korzystałam. Cytatów też nie wolno nam było mieć, mogły być ewentualnie wpasowane w plan, ale chyba w szkole mówili Ci co możesz zabrać? A, i nie pozwalali nam wejść z torebką. Jeśli komisja siedzi to usiądź również, nie będziesz się czuła jak pod tablicą.

Gość Oliwiaaa....
bibliografię i plan ramowy mieliśmy na jednej kartce i oddaliśmy w dwóch kopiach i mamy jedną dostać podczas wypowiedzi. cholera jasna tak się stresuje nie wiem co mam zrobić :(

Gość metanal
teraz bibliografia jest na jednej kartce z planem ramowym. ja mam takiego stresa, że ja jebię. mam dopiero pół prezentacji, a ta już w piątek. chyba zejdę na zawał.

Gość Oliwiaaa....
METANAL ja już we wtorek :(

Gość dhfjashvMEN
nic nie bierzesz to co mialas dac to dalas nauczycielce czyli bibliografie i konspekt ktora bedzie miala komisja podczas Twojej wypowiedzi , teraz masz miec wszytko w glowie ...

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281