Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akacja17

Francuski - pomocy!! Prośba do osob znających francuski

Polecane posty

Gość Akacja17

Nie było mnie na kilki ostatnich lekcjach francuskiego,a mam do napisania następującą rzecz: mam mapkę i mam opisać jak dojść z punktu nr 1 do punktu nr 10.....trzeba używać imperatifu (polecenia typu skręć w lewo ,idź prosto ulicą jakąś tamś itepe) Bardzo prosze o pomoc...nie cierpię tego języka ,ale niestety mam go w szkole...i kompletnie sobie z nim nie radzę.. Oto mapka potrzebna do opisu: http://img219.imageshack.us/my.php?image=parisp.jpg

Gość Akacja17
pomocy...

Ale z którego punktu do którego? Bo na mapce nie jest zaznaczone, więc możesz napisać jak idziesz np. z bulwaru Saint- Michel na bulwar Saint- Germain.

Może tak: tu es sous la Louvre e tu u prends la rue de Tivoli. Pusi, tu vas a droite et tu prends la rue Dauphine. Alle tout droit, ily'a la la rue de Anciemme Comedie. Apres le cafferour, a droit, tu prens la rue de Rodeon. A finir de cette rue ily'a le Palais de Luxembourg ou tu allez. Tyle wymyślę na bieżąco, gramatyki nie sprawdzałam i nie odpowiadam, na pewno sens jest zachowany i wypowiedź poprawna :) Akcenty chyba sama wiesz gdzie dać.

Gość Akacja17
jak wam dzisaj idzie? Ja się na razie trzymam z dietką :) Zaraz idę na orbitrek ,a później skakanka pójdzie w ruch :)

Gość Akacja17
sorry złą wiadmość wpisałam.... historynka dzięki za dobre chęci ,ale to miał być jakis dłuższy opis :(

Gość frelka18
Jestes zwyklym leniem wyslugujacym sie innymi. Na vitalii zalozyla ten sam topik i jakis jelen za nia to zrobil:O