Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AMW

Brat mnie prześladuje i dręczy...

Polecane posty

Gość AMW

mam 17 lat a On 14... jestem adoptowana, a wkrotce po adoptowaniu mnie mama zaszla w ciaze i niemal od poczatku On mnie nienawidzil. nie wiem dlaczego.... juz od malego mnie bil, kopal... teraz raczej probuje zastraszac, tzn. wyśmiewa mnie jak cos np. robie w kuchni to jest natretny , lubi stac obok i mnie przedrzeźniać lub stroic ze mnie okrutne zarty. A kiedy zamykam sie w swoim pokoju wali pięscia w drzwi, przeraza mnie to :( szczypie mnie tez az do krwi i czasem ciagnie za wlosy... Mam dośc tego,zwlaszcza ze nie daje mu powdoow do tego, staralam sie zawsze zblizyc do niego ale to nic nie daje :( Nasi rodzice duzo pracuja i czesto jestesmy sami w domu, a wtedy on zaczyna swoje popisy. Mowilam o tym mamie, ale twierdzi ze przesadzam i ze bojki miedzy rodzenstwem sa normalne :o ale to nie sa normalne bojki, ja sie go boje i mam go dosc.... pomozcie mi, napiszcie cos chociaz :(

Gość pedagogo szkolny
pogadaj z pedagogiem szkolny.

Gość fagasik
czy to dziecko nie ma kolegow i wlasnych zajec? a ty jestes juz na tyle duza ze nie musisz z nim siedziec w domu.

Gość moze byc ladny
zajeb mu z lokcia . na bank pzrestanie sie tak zachowywwac

Gość AMW
No tak, ale przeciez przez akis czas po szkole siedzimy razem w domu...

Gość fagasik
to nie siedz z nim w domu. jestes nianka czy co?

Gość AMW
ja w roku szkolnym raczej malo wychodzę . a On to juz praktycznie caly czas siedzi w domu, bo mama nie pozwala Mu wychodzic kiedy jej nie ma w domu a ona duzo pracuje, wraca okolo 18-19

Gość heheheheheheeh
Nagraj jego zachowanie, może mamie otworzą się oczy.

Gość eh te szczeniaki
a mnie zastanawia jak reagujesz na jego 'wyglupy' bo nie warto nadstawiac grugi policzek, ale tez sie odwdzieczyc.... a jesli gotujesz cos i ci dokucza to tez powiedz cos w stylu- won szczeniaku bo zryc nie dam...z chamstwem trzeba po chamsku, po prostu!

Gość AMW
ja jego zachowanie staram sie ignorować, a czasem puszczą mi nerwy i krzykne na niego lub nawet popchne to wtedy jest jeszcze gorzej...

Gość swietne rady dajecie
tylko, ze ona jest adoptowana. Nie zapomnijcie o tym, ze on jest rodzonym dzieckiem. Wiec cokolwiek by sie jemu stalo... no wiadomo ;)

Gość brunetka 24
Kochana to ze jestes adoptowana nic nie zmienia, to jest twoj brat, a ty jego siostra. Jesli chodzi o jego zachowanie, ja mam siostre w twoim wieku, przezywa teraz okres dorastania i zachowuje sie okropnie w stosunku do mnie, a lat mam tyle co w nicku. TWoj 14 letni brat takim zachowaniem chce dominowac, a takze mysle takim zachowaniem zwrocic na siebie uwage, prawdopodobnie rodzicow. Wiem co czujesz gdy mama tak zbywa twoje uwagi, ale wez ja raz do kuchni na osobnosci i powiedz twardo i stanowczym glosem mamo, ja sie go boje, jego zachowanie jest agresywne i nie ma na to wytlumaczenie, zrob z tym cos! Takie bezposrednie skierowanie do niej uwagi sprawi mam nadzieje ze nie przejdzie kolo tego obojetnie, powodzenia

Gość a dlaczego ona mialaby
z domu wychodzic, zeby mu z drogi schodzic nie rozumiem? Przeciez ma takie samo prawo do przebywania w tym domu!