Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalistyczna - PROSZE

Czy jest tu ktoś życzliwy kto może mi to przetłumaczyć!!! PROSZE!!!!!!!!!!

Polecane posty

To jest moja pierwsza pamiątka.Ja dostałam ją gdy byłam pierwszy raz nad morzem Bałtyckim. Byłam wtedy mała, chodziłam do 5 klasy szkoły podstawowej. Dała mi ją moja wychowawczyni/ opiekunka. Byłam nad morzem bez rodziców. Z tymi muszelkami wiąze się ciekawa historia. Dostałam ją w/ jako nagrodę podczas chrztu. < kolonijnego> Ja musiałam wtedy chodzić po szyszkach, jeść zupę np. z majonezu, ketchupu, musztardy itp. całować w kolana( stopy) króla Naptuna. Byłam też bita przez diabły.Byli to przebrani starsi koledzy.Byli pomalowani farbą na czarno. Na sam koniec zostałam wrzucona do morza w ubraniu. Byłam całą mokra. Dziś się z tego śmieje ale wtedy było to straszne. Zostałam uznana za dziecko morza. To są miłe wspomnienia.

NA JĘZYK ANGIELKI OCZYWIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIĘKUJE WSZYSTKIUM Z GÓRY:*:*:*:* mój angielki jest beznadziejny, wiec prosze was o to ;]

To jest moja pierwsza pamiątka.Ja dostałam ją gdy byłam pierwszy raz nad morzem Bałtyckim. Byłam wtedy mała, chodziłam do 5 klasy szkoły podstawowej. Dała mi ją moja wychowawczyni/ opiekunka. Byłam nad morzem bez rodziców. Z tymi muszelkami wiąze się ciekawa historia. Dostałam ją w/ jako nagrodę podczas chrztu. < kolonijnego> Ja musiałam wtedy chodzić po szyszkach, jeść zupę np. z majonezu, ketchupu, musztardy itp. całować w kolana( stopy) króla Naptuna. Byłam też bita przez diabły.Byli to przebrani starsi koledzy.Byli pomalowani farbą na czarno. Na sam koniec zostałam wrzucona do morza w ubraniu. Byłam całą mokra. Dziś się z tego śmieje ale wtedy było to straszne. Zostałam uznana za dziecko morza. To są miłe wspomnienia. ;)....

zaraz sprobuje przetlumaczyc :) pewnie i tak bedzie zle.... ale zaraz zjawi sie tu cala masa anglikow besztajacych moj beznadziejny angelski :D to moze ktos pomoze :)

ale przynajmniej masz dobre intecje i chcesz pomóc;] fajny nick tak pozatym ;p;p;p kabel... hehe

no i co z tym tłumaczeniem drodzy kafeteriowicze....

Autorko, napisz po swojemu. Prędzej Ci ktoś sprawdzi, niż odwali za Ciebie całe wypracowanie ;)

Autorko słownik w rączkę i do roboty. Jeżeli napiszesz źle szybciej uzyskasz pomoc w poprawianiu błędów niż napisaniu całej notki ;))

ok. ale sprawdzicie potem napewno... bo juz nawet nieraz pisałam to i tak nikt nie chciał sprawdzic albo sie wysmiał z moich błędów;/;/;/ a co ja poradze ze niecierpie anglika;/;/

SPRAWDŹCIE CO TO NAWYMYŚLAŁAM... TO MA BYĆ BARDZIEJ USTNIE POWIEDZIANE NA ZADANIE NIZ PISEMNIE WIEC NIE PATRZCIE NA FOME... TYLKO NA POPRAWNOŚĆ!!! It is my first souvenir. I got her when I was at the Baltic sea for the first time. I was then little girl. I walked to 5 classes of the primary school. I was at the sea without parents two weeks. ( ßtu nie ma być past continius?) My minder gave me this souvenir. Interesting history is connected with shells. I must: for example. - to walk on cones –chodzić po szyszkach - to eat soup with the salt and pepper of the mayonnaise, the mustard, the ketchup It was a disgusting food. - To kiss foot of neptunium. The Neptune is a king of the sea. - I was beaten by devils.(? być bitym przez diabły?) My older friends were devils. They were painted with black paint. - At the end they threw me into the sea. Water was cold. I was soggy. On that day I became the child of the sea. ;] These are good memories. Then it was terrible but today I is laughing at it.

Gość L.L.L.L.L.L.L.L.L.L.
It is my first souvenir. I got IT when I was BY the Baltic sea for the first time. I was A little girl THEN. I WAS ATTENDING 5 class AT primary school. FOR TWO WEEKS I was BY the sea without parents. My CAMP COUNSELLOR gave me this souvenir. AN Interesting history is connected TO THE shells. I HAD TO, for example, walk on cones, eat soup with salt and pepper, mayonnaise, mustard, AND ketchup. It was disgusting food. -i ALSO HAD TO kiss THE FEET of THE NEPTUN. The Neptune is a king of the sea. - I was beaten by devils. My older friends were THE devils. They were painted with black paint. - At the end they threw me into the sea. Water was cold. I was SOAKED. On that day I became the child of the sea. ;] These are good memories. It was terrible THEN, but today I LAUGH at it.

Gość Czarna_Dalia
zgadzam się z L.L.L.L ale napisałabym: They had got painted black faces. I was wet. -Byłam mokra. I laugh at it at the present but it was terrible then. Dziś się z tego śmieję, ale wtedy było to straszne. ale ogólnie i tak jest dobrze :):):)