Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalistyczna - PROSZE

BŁAGAM!!! PRZETŁUMACZCIE NA ANGIELKI! PROSZE! naprawde prosze!!!!

Polecane posty

To jest moja pierwsza pamiątka.Ja dostałam ją gdy byłam pierwszy raz nad morzem Bałtyckim. Byłam wtedy mała, chodziłam do 5 klasy szkoły podstawowej. Dała mi ją moja wychowawczyni/ opiekunka. Byłam nad morzem bez rodziców. Z tymi muszelkami wiąze się ciekawa historia. Dostałam ją w/ jako nagrodę podczas chrztu. < kolonijnego> Ja musiałam wtedy chodzić po szyszkach, jeść zupę np. z majonezu, ketchupu, musztardy itp. całować w kolana( stopy) króla Naptuna. Byłam też bita przez diabły.Byli to przebrani starsi koledzy.Byli pomalowani farbą na czarno. Na sam koniec zostałam wrzucona do morza w ubraniu. Byłam całą mokra. Dziś się z tego śmieje ale wtedy było to straszne. Zostałam uznana za dziecko morza. To są miłe wspomnienia.

Gość boże to po polsku
jest zupełnie bezsensu a co dopiero po angielsku

Gość a na jaka okolicznosc to
piszesz? to jest list czy do szkoly ci potrzebne?

no ale co jest bezsenu. przeciez tam nie ma jakichś trudnych zdań dla kogoś kto umie jezyk angielski... poprostu opis wakacyjnyej historii... z czego jest zupa, załowanie kolana, chodzenie po szyszkach, wakacje bez rodziców.. normalne chyba no nie? PROSZE!!!!

do szkoły dla mojej córki, mamo pomóż, a mama angielkiego nie bardzo...;/

no i co? znajdzie sie ktoś życzliwy....

A ocenę prześlesz mi za zaliczone zadanie? myślisz że córce pomoże jak ktoś za nią zadania będzie robił? Lepiej weź jej daj na korepetycje a nie idziesz po najmniejszej lini oporu. Wstyd normalnie jaki przykład córce chcesz dawać.

Gość alibabka33
This is my first souvenir.I got it, when I was by the Baltic see for the first time.I was a little girl, studied in 5th grade in the primary school.I got it from my tutor.By the see I was without my parents.A very interesting story is related to that shells..I got it as my reward during my baptism at the camp.I had to walk on the cones, eat soup made from mayonaise, ketchup, mustard etc and kiss the Neptun King knees.I was also hit by the devils, who were my old friends in costumes.They were painted in black.At the end I was thrown in to the see.I was soaking wet.Today I laugh at it ( I laugh when thinking about it), but that time it was teriffying.I became the see child.I have lovely momeories of it. moze tak...ale nie recze za bledy:)

Poprawione, ale zdania nie powinny byc tak telegraficzne - no ale jak to dla corki. Alibaba - morze to sea!!!!! nie see This is my first souvenir. I got it, when I was for the first time by the Baltic sea. I was a little girl from 5th grade at the primary school. I got it from my tutor. By the sea I was without my parents. A very interesting story is related to these shells. I got them as my reward during my baptism at the camp. I had to walk on the pine cones, eat soup made from mayonaise, ketchup, mustard etc and kiss King Neptun\'s knees. I was also hit by the devils, who were my old friends in costumes. They were all covered in black paint. At the end I was thrown in to the sea. I was soaking wet. Today I laugh about it, but at that time it was teriffying. I became a sea child. I have lovely momeories of it.

Gość naturalnie że
s e a s i d e :D yes yes yes ;) :p