Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witajcie kobitki. Mam taki dylemat,pocieszcie mnie:) Zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł pozytywnie,ale ta druga kreska jest bardzo jaśniutka. Poza tym mam trochę objawów: bolą sutki,na czczo mam mdłości i chwiejnośc nastoju. Miała tak któraś z Was? Mam nadzieję że za paę dni jak powtórzę test te keski bedą wyaźne. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:)

gratuluje :) jasniutka kreseczka to tez ciąża :)

Gość do auuuuuuuuuuuutorki
a w ktorym dniu cyklu robilas? GRATULUJE!

Test ciążowy może jedynie nie wykazać ciąży,w drugą stronę się nie myli...jeśli pojawiła się druga kreska,choćby nawet blada,oznacza to,że jesteś w ciąży...Gratuluję,wszystkiego dobrego!🌼

Jestem w 28 dniu cyklu,z tym ze cykle mam 31 dniowie. Nie mogłam już wytrzymac i zrobiłam. za parę dni powtórzę. Jejku ale się cieszę:!!!:):):)

Gość Asiaaaaaa
gratuluje ja w oby dwoch testach mialam bardzo ale to bardza jasna druga kreske i okazalo sie ze ciaza :D

hehe ja tez się przylaczam ;p i gratuluje :) mialam podobna sytuacje zrobilam jeden test i druga kreseczka byla jasna prawie nie widoczna po paru dniach zrobilam dwa inne byly juz bardziej wyrazne :) ale to i tak ciaza testy jednak nie kłamią bylam u lekarza teraz to juuz 9 tydzien hehe powodzenia domi :)

Dzięki za słowa otuchy,mam nadzieję że ten stan już sie nie zmieni:) Pozdrawiam wszystkie szczęsliwe przyszłe mamusie:)

Gość gratulacjeeee
ja tez tak mialam i bardzo chcialam zeby ten test był pozytywny....był :) 10 tydzień u mnie:)gratuluje raz jeszcze:)))))))))

domi gratuluje :) ja tez mialam cykle od 32 wzwyz,OM mialam 18.10 a 15.11 juz wiedzialam :) i to juz 30 tydz :) jak poszlam do apteki po drugi to pani mi dala kwas foliowy zamiast drugiego testu ;) tyle,ze ja robilam taki "cyfrowy" test z ekranem lcd ktory pokazywal "ciaza" lub "brak ciazy " :P

Paula_Oslo jaki Ty masz śliczny brzuszek:) też bym taki chciała,ale po pierwszej ciąży mam straszne rozstępy i teaz to się boję że już będzie tragedia na moim brzuchu. Używasz jakiegos dobego kremu? Pozdawiam:)

Ja to w ogóle jestem w szoku,dokładnie 2 tygodnie temu(wtedy były moje dni płodne) podjeliśmy z mężem decyzje,że zaczynamy się starać,a dziś już są dwie kreski. Śmieję się z męża że jest Mcgyver.naszą starszą córę też wykombinowaliśmy od razu w pierwszym miesiącu starań:)

dziekuje za komplement :) na poczatku uzywalam kremu Mustela,bardzo bylam z niego zadowolona,ale po 2 opakowaniach,ktore zakupilam w PL nie moglam tego po takiej cenie jak w PL dostac tutaj,w Norwegii,wiec przerzucilam sie na oliwke dla dzieci i smaruje sie wtedy,kiedy mi sie przypomni(znaczy mezowi bo to jego praca :) ) hehe a przytylam juz 12 kg a rozstepow niet,mam nadzieje,ze na 20 kg sie zatrzymam :) tez uwazam,ze to niesamowite,ze dowiedzielismy sie tak szybko,w sumie przypadkiem,bo szlam na impreze tego dnia wieczorem i jakos tak mnie tknelo ;) tyle,ze my staralismy sie od lipca a w pazdzierniku na wakacjach w Berlinie stwierdzilismy,ze jak sie teraz nie uda to trudno,przestajemy o tym myslec i niech sie dzieje wola nieba :) i chyba poskutkowalo :)

Gość lusesitka lusia
kurcze dziewczyny czy moze wy mialyscie taka syt? otoz poprzedni okres mialam 30 marca, mialam zawsze regularne, teraz powinnam dostac najwczesniej 30 kwietnia a najpozniej 3 maja. nie dostalam wiec 2 maja zaczelam brac clitromazolum dopochwowo na zapalenie pochwy... i tu jest problem bo bralam to 3 dni(2 globulki dziennie) i 2 dnia brania dostalam delikatne, bardzo delikatne plamienie ktore trwalo az do hmmm przedwczoraj czyli tak jakby normalny okres. i tu moje pytanie, czy to bylo wywolane globulkami tzn ten brak okresu i plamienie, czy moze ciaza? dodam ze ok 4 maja robilam test i wyszedl negatywny

Hejka. Clotrimazolum nie ma żadnego wpływu na ewentualny embrion,więc napewno nie zaszkodz. może masz nadżerkę i zakrwawiłaś z niej,a może to krwawienie implantacyjne,powtórz test za parę dni. Ja robiłam test 3 dni temu - negatywny,a dziś już pozytywny. Pozdawiam

Gość lusesitka lusia
nadzerke mam ale juz bardzo dlugo i nigdy nie mialam z niej plamien.nie martwie sie ze clotrimazolum zaszkodzi bo wiem ze nie:) tylko dziwi mnie to plamienie zamiast okresu, i to bylo doslownie malutkie plamienie

Gość lusesitka lusia
znalazlam to o krwawieniu implantacyjnym " Dopiero po czasie wyczytałam na necie że trzeba odczekać przynajmniej 48 godzin od krwawienia i dopiero testować... " ja robilam w czasuie krwiawienia wiec moze to mialo wplyw?

Ja też miałam nadżerkę długo długo i nigdy mi nie dawała objawów. Dopiero w ciąży miałąm grzybice i po globulkach plamiłam i po stosunku też. Po urodzeniu małej miałam ją wymrazaną bo już była duza. Szyjka macicy jest bardzo ukrwiona i przy nadżerce łatwo może kwawić,nie martw się,ale jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza, on na pewno rozwieje je wszystkie. Pozdrawiam

Tak masz rację,hormon który wykrywają testy ciążowe wytwaza się dopiero w momencie zagnieżdżenia się komórki jajowej w macicy,ale na początku może go i tak być tak mało,że dopiero po około tygodniu testy coś wykryją. Można też zrobić z krwi beta HCG,on jest dokładniejszy i pewny. :)

Gość lusesitka lusia
ja ostatnio przed plamieniami nie kochalam sie z partnerem tylko jakos ok dni plodnych;) ah mam nadzieje ze to to:)

Gość lusesitka lusia
wiem wiem jutro ide do gina i z nim pogadam o ile bedzie a jak nie to kupuje test i tym razem juz zrobie z porannego moczu:)

Gość a mico
zrobilam jeden test wy nik pozytywny(pre tes t) nastepnego dnia n astepny ale wynik negatywny i c o teraz?

A ten następny robiłaś rano? Po popołudniu jeżeli to wczesna ciąża wyniki mogą być mylne(rozcieńczony mocz) i nie wykrył po postu.:)

Gość a mico
po poludniu robiłam

Także zrób jeszcze jeden rano dla pewności i się wyjaśni. Pozdrawiam:)