Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia coreczki ninki

Ile miesiecznie wydajecie na dziecko?

Polecane posty

Chodzi mi o miesieczny koszt utrzymania niemowlaka tak do 6 miesiaca zycia.Poszczegolnie ile i na co wydajecie, wliczajac do tego opłate za mieszaknie? Ja wydaje na dziecko miesiecznie: 270zł- mieszkanie( w tym prad) 200zł - mleko 150zł- pieluszki 70zł- srodki higieniczne(chusteczki nawilzane, oliwka, mydełko) i chemiczne( proszek do prania) To sa wydatki niezbedne dla dziecka. A tak dodatkowo: smoczek, butelka jakies ubranka czy zabawki. Na podstawowe rzczy wydaje miesiecznie 700ZŁ

Gość tkksjs
A co ma do tego mieszkanie??? Bo nie kumam. ok. 500zł

Gość sunmiee
ok. 400zł

a ja przyznam szczerze że nigdy nie podliczałam kosztów utrzymania mojgo dziecka. czy to takie istotne? przecież nie wystawię małej później rachunku :o spokojnie starcza od pierwszego do pierwszego więc nie liczę nigdy ile pieluch zużywa czy mleka wypija.

Gość drogo drogo
co ma mieszkanie do tego??? przeciez to nie jest chjyba koszt utrzymania dziecka bo ty tez tam miszkasz? nie kumam ja yez nie liczę bo co mi to da?? tak jak ktoś napisał co mamy wystawic później rachunek ;)

Tak zbieram informacje do sprawy o alimenty.I wiem ze mieszkanie oplaty tez sie wlicza.

Gość drogo drogo
to pisz odrazu o co ci tak naprwdę chodzi

pamietaj ze wszystkie koszty dzielisz na pol. ale wpisz zawsze wieksza kwote od tej co bys chciala uzyskac tak o 100 zł

Mam 2 miesieczne dziecko.Na podstawowe rzeczy wydaje 700zł miesiecznie.Niewliczam w to np.ubranek, lekarstw , zabawek.W sprawie o alimenty wpisalam kwote 400zł.Ojciec małej powiedział mi ze nigdy tyle na dziecko nieda.Niby miał mi normalnie placic ale mineły 2 miesiace a on nawet tego tematu nieporusza.Wiec zmuszona jestem złozyc sprawe do sadu o alimenty.

Gość 1987456
Sprawa do sadu i komornik,napisz wiecej 500 zl zawsze sad ma z czego zejsc ,jak bedziesz chciala 400 to ci przyzna np 350

Gość Ja w tym miesioncu wydalam
malutko. :) Raptem 130 z kawalkiem zostawilam w Ikei bo dziecko skonczylo rok wiec kupilismy mu posciel i wypelnienie, do tego jeszcze jakies przescieradla flanelki o i taka sumka sie uzbierala. No i 30 z kawalkiem poszlo w Tesco na niefirmowe pieluchy. Jedzenie nic nas nie kosztowalo bo zaczol jesc juz to co my, a reszte rzeczy ma jeszcze z poprzednich miesiecy. Nie jest zle. :)

Gość Ja w tym miesiacu wydalam
miesiacu a nie miesioncu :P ktos powinien isc spac...