Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Jaką firmę farb do włosów polecacie???

Polecane posty

Gość romka3211
A tutaj https://www.gobli.pl/alfaparf-evolution-farba-do-wlosow-60ml-cala-paleta-p2833 już zaglądaliście? Alfaparf Evolution ma ogromny wybór odcieni. Kobieta zmienną i jest o czym sama doskonale wiem :) Sama lubię eksperymentować i często zmieniam kolor. Po tej farbie włosy nie są sztywne i niemiłe w dotyku, ale miękkie i miłe. Jeśli chodzi o włosy, to zawsze stawiam na jakość!

Gość gość
Ja też wypróbowałam niedawno cameleo omega i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona, że za tak niewielką cenę można dostać taki dobry produkt. Najlepszy jest efekt mięciutkich włosów po farbowaniu :)

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1302 Może marka nie jest aż tak bardzo znana, ale za to - porządnej jakości. Największe znaczenie ma zawsze odpowiednie dopasowanie solidnych kosmetyków. Zresztą - ludzie chodzą do salonów dla jakości - tego samego kosmetyku można użyć samodzielnie.

Gość gość
Moja fryzjerka pracuje na farbach revlona z holgramem, nie zawierają amoniaku więc nie niszczą włosów. Kolor wygląda bardzo ładanie a włosy s a lśniące i miękkie

Gość gość
Jakość ok, ale bez przesady, że musi to iść w parze z nie wiadomo jak wysoką ceną. Ktoś już wyżej pisał o tych farbach, ja od siebie też mogę zdecydowanie polecić cameleo omega. to serum z olejków działa cuda. normalnie po farbowaniu miałam strasznie suche włosy, po tej są mięciutkie w dotyku :)

Gość gość
zgadzam się oryginalne farby revlona są najlepsze dlatego tylko w salonach są dostęne

Gość marawstala
Ziołowe mogą być, ale po nich trochę swedzi skora głowy : )

Gość Keri

Moim odkryciem ostatniego roku są farby Color&Soin, są na bazie naturalnych składników i świetne kolory do wyboru 🙂 Można dostać w aptekach.

Gość kakte

Jeśli chodzi o jakość kosmetyków, to zdecydowanie ten kierunek - sprzet-fryzjerski.pl/category/profesjonalne-farby-fryzjerskie Solidne marki robią różnicę i zapewniają jakość. Najlepiej stawiać na jakie produkty, które mają w sobie to coś. Z byle jakich kosmetyków efektów nie będzie, bo niby z czego miałyby one wynikać? Nie farbujecie się codziennie, więc starannie przynajmniej dopasowujcie kosmetyki. 

Gość Natalcia

A co myślicie o syos?

Gość pepted

Z naprawdę porządnych produktów to polecam - .sprzet-fryzjerski.pl/category/profesjonalne-farby-fryzjerskie A po prostu lepiej zapłacić więcej za rozwiązanie i mieć coś solidnego niż przepłacać za byle co. Kupujesz jakość, to widzisz fajny efekt i naprawdę nie ma w tym niczego zaskakującego. Działajcie. 

Jeśli zalezy Wam na utrzymaniu włosów w dobrej kondycji, polecam zainwestować w farby bez zawartosci amoniaku. Jak na przykład Garnier Ollia. Farba nie śmierdzi jak wiele farb, ale pachnie co jest miłym zaskoczeniem 🙂 Krycie farby jest dobre, nie pozostawia plam na główie oraz wyglada naturalnie ( o ile oczywiśćie dobierzecie pasujący do Was odcień farby).  NIe niszczy włosów ale sprawia, ze znacznie ladniej się blyszczą.  W sklepach stacjonarnych ceny bywaja wysokie, ale warto jest polować na promocje w sklepach internetowych. Jak tutaj https://lavandin.pl/product-pol-6393-GARNIER-Olia-farba-do-wlosow-bez-amoniaku-6-3-Zlocisty-Jasny-Braz.html

Gość Skadi
9 godzin temu, grzybowskamonika napisał:

Ja też próbowałam wrócić do naturalnych i nie farbowalam włosów przez 10 miesięcy odrost miałam ok 10 cm. Jednak z powrotem wróciłam do farbowania bo mój kolor(ciemny mysi blond) wydawał się taki szary, nijaki i twarz była bez wyrazu, a szkoda bo mam tak zniszczone włosy, że chciała bym zaprzestać farbowania, ale też chce się dobrze czuć wyglądając bardziej wyraziście.

Jakie macie opinie o maskach koloryzujących od Davines

Stosowała któraś? 

Zawsze szamponem koloryzyjącym farbowałam. Marion, Wenita  ( nie mylić z saszetkami) Nie rozjaśniałam tylko ton w ton ożywiałam brązem, swoje włosy też brązowe. Na rynku z szamponów została Paleta. Fryzjerzy odradzają Paletę Ale to indywidualnie każdy się przekona Mnie wypaliła najdelikatniejsze włosy przy skroni. Na szczęście odrastają. 

9 godzin temu, grzybowskamonika napisał:

Jakie macie opinie o maskach koloryzujących od Davines?

Nie znam tego,  poczytam.