Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA OD GRUDNIA

Dieta 4 miesiecznego maluszka

Polecane posty

Gość MAMA OD GRUDNIA

Witam, moja córa skonczyla niedawno 4 miesiac, jest na butli. Od niedawna na noc podaje jej butelke mleka zageszczonego kleikiem kukurydzianym. A od zeszlego tygodnia próbowala po pare lyzeczek, bananów i jabluszek ze sloiczka. Dzis dalam jej pare lyzeczek soku jablkowego Gerbera. Nie wiem co wprowadzac dalej, ze schematu karmienia niemowlat wynika ze takie dziecko powinno oprócz mleka dostawac raz dziennie zupke jarzynowa i sok jablkowy przecierowy. Jesli chodzi o zupki - lepsze ze sloiczka gotowe ( chociaz wiadomo drozsze ) cy zrobic samemu jesli tak to jak, czy dobrze doczytalam .... gotujemy ziemniaka (obranego ) w wodzie z dodatkiem oliwy moze byc tez marchew i potem to wszystko miksujemy ? Czytalam tez ze mozna dodac kleiku lub kaszki ale to juz bez mleka ..... czy kleik i kaszka na mleku ?

Gość mama 5 miesięcznej
moja ma 4,5 mca prwie 5, n a poczatek daje jej dania ze słoiczka, jest na bebiko więc je na noc smaczny sen z kleikiem kukur-ryżowym a na śniadanie kleik ryzowy w czasie dnia bebiko 2, na deser mleczko z owocami ze sloiczka przez smoka czwórkę AVENT. na obiad wg wieku na słoiczku, wszystko wg wieku a sama nic bo się boję, pozatym skąd weźmiesz jagody np. albo szpinak wole dac 3 zł i dziecko ma czyste witaminki, nic narazie sama nie kombinuje