Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jghgyftdtrhu

do osob, które potrafia angielski

Polecane posty

Gość jghgyftdtrhu

- jak wy to zrobiliscie?:O chyba jestem jakims wyjatkowym beztalenciem jezykowym, bo otwieram dzisiaj dawny zeszyt, próbuje siebie przepytac ze słówek i g... co pamietam:O A mówie teraz o takich podstawach, jak np. sąsiad, czesac włosy itp:O

Gość ZNAWCA TEMATUYY
JEZYK MOZNA ZNAĆ A NIE POTRAFIĆ :-O

Gość jghgyftdtrhu
do osób, które znają angielski - zadowolony?:O

Gość jghgyftdtrhu
jak nie masz nic do powiedzenia to się zamknij!

Gość jghgyftdtrhu
18:14 [zgłoś do usunięcia] jghgyftdtrhu jak nie masz nic do powiedzenia to się zamknij! to podszyw...

Gość bfbfhfdfh
Wkuwanie słówek na pamięć nie ma NAJMNIEJSZEGO sensu, jeśli chcesz posługiwać się językiem w PRAKTYCE.

Gość jghgyftdtrhu
bfbf - w takim razie jak mam sie ich inaczej nauczyc?

Gość rowiec rowiec
nie to, ze się czepiam ale na cholerę tobie angielski skoro polskiego nie znasz? "potrafią angielski" :O

wszystko sie zapomina gdy sie jezyka obcego NIE UZYWA. Myslisz, ze to jest jak z jazda na rowerze i nigdy sie nie zapomina? NIE.

Gość jghgyftdtrhu
rowiec rowiec - nie sądziłam, że 'potrafią' nie pasuje, już się poprawiłam - patrz wyzej - wiec sobie odpusc i nie mów, ze nie znam polskiego. no chyba ze ci to przyjemnosc sprawia, to prosze bardzo:O

Gość jghgyftdtrhu
nadia - chyba nie ma takiej mozliwosci, zebym wszystkie słowka, które znam, i które jeszcze poznam, co chwilę powtarzala. Potrafie czytac ze zrozumieniem - zawsze domysle sie sensu zdania. Ale na sama mysl o rozmowie z obcokrajowcem robi mi sie niedobrze

bo wlasnie poprzez rozmowe powinnas sie uczyc! po to sie uczysz przeciez jezyka, zeby umiec sie porozumiewac! jedynie kontakt z zywym jezykiem Ci pomoze - sluchanie stacji radiowych, ogladabie filmow/czytanie w oryginale, a przede wszystkim rozmowa po angielsku. Inaczej to bedziesz znala jezyk co najwyzej w teorii, a jak przyjdzie do praktyki to zero.

Gość jghgyftdtrhu
karamba - próbowałam ogladac filmy bez napisów i słuchac angielskich stacji radiowych - praktycznie kompletnie nic nie rozumiałam, wiec sobie odpusciłam. Pomyślałam, że najpierw powinnam podszkolic sie w słownictwie - tyle, ze szybko zapominam:O

Gość rewfewfwe