Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienina22

zauważyłyście jakieś pozytywne objawy picia herbaty z liści malin od 32tc?

Polecane posty

Gość nienina22

Podobno nie działa w ogóle pita dopiero od 40 tygodnia..

A ja czytalam zeby nie pic herbaty z malin bo to moze przyspieszyc porod

Gość nienina22
no w 32 tygodniu to juz o to wlasnie chodzi ;p zeby przyspieszyc ;) a jezeli sie nei uda, to zeby chociaz szyjka byla bardziej miekka

Gość nienina22
tak po prostu nie ejstes w stanie wywołać porodu przez picie tych ziółek.. najwyżej przyspieszyć jak już i tak ma być

w 32 tygodniu to chyba przesadzasz, chyba nie chcesz jeszcze urodzic!

Gość nienina22
dlaczego oszalalam???? nie kapuję.. niektórzy zalecają pić to całą ciążę.

Gość nienina22
no przeciez pisze, ze to nie wywoła porodu!!!!! ewentualnie przyspieszy, jezeli i tak miałby być - tzn zadziałają najwcześniej pewnie od 38tygodnia... dajcie spokój, kobiety!!

jesli chcesz przyspieszyc porod to raczej nie zaleca sie rodzic przed 38 tygodniem, wszystko wczesniej to porody przedwczesne!

Gość nienina22
nie ma szans, zeby glupei maliny spowodowały poród przedwczesny!!!! ile razy mam pisac? :|

no to po co pytasz czy sa jakies skutki picia tej herbatki?

Gość nienina22
no bo jestem ciekawa, czy to pomoże urodzić w terminie, albo chociaż ok 38-39tygodnia. Poprzednia ciążę przenosilam 2 tygodnie i chce z malinami sprobowac - pytam czy to ma sens..

Gość JA BYM NIE DALA TAK
znajoma polozna powiedziala mi ze ta herbata dziala ale nie przyspiesza porodu tylko powoduje szybszy porod juz w jego trakcie , ze jest szybszy.

Gość nienina22
wezwijcie lekarza ->>>> LECZ sIE :|

Gość a jak na ciebie podziala
to pozniej bedziesz zalowala jak urodzisz wczesniaka ktory bedzie musial dlugo lezec w inkubatorze . kazda ciaza jest inna nie sugeruj sie tym ze znow przenosisz . zwykle drugie dziecko rodzi sie przed terminem

Gość nienina22
słyszałyście chociaż o jednym przypadku na świecie, gdzie picie malinowej herbatki sprowokowały przedwczesny poród? Czemu powtarzacie niczym niepoparte mity? :(

a ja to przeczytalam w "Mamo to ja!". Tak samo, ze nie powinno sie trzymac zbyt dlugo rak w gorze, na przyklad przy wieszaniu firanek, bo to tez moze spowodowac przedwczesny porod

Gość maliny sa czesto zalecane
Mi polozna zalecila picie naparu z lisci malin po skonczeniu 36tc. Nie wywolaja one porodu przedwczesnego, maja za zadanie przygotowac szyjke do porodu, co podobno przyspieszy porod i zmniejszy bol podczas rozwarcia. Czy działa? Nie wiem- jestem w 39tc i czekam na rozwoj akcji :) Podobne dzialanie ma arnika montana- granulki homeopatyczne. Te preparaty nie maja zadania przyspieszyc porodu- chyba zadna rozsadna matka nie zacznie brac czegos co by mialo to spowodowac w 32tc! Maja one za zadanie przygotowac szyjke, a dzidzia i tak przyjdzie w swoim czasie

Gość maliny sa czesto zalecane
mowiac o przyspieszeniu porodu jako pozytywnej rzeczy mam na mysli sama akcje trwania 1 i 2 fazy, a nie termin :)

Gość nienina22 do ciebie
skoro uwazasz ze masz racje to po co sie radzisz na kafe ? rob co chesz to twoja ciaza - tylko pozniej nie placz i jest roznica pomiedzy wypiciem zwyklej herbatki malinowej a naparem z lisci malin

Gość 12 pesymistyczna
juz napisalam wyzej po co tu pisze... bo bylam ciekawa, czy pomoze to urodzic ok 38tc...

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja pije od 32 tc polecila mi położna i jestem juz 2 dzien po terminie i nic nie rusza

Ja piłam te liscie malin i nic nie pomogly. Tak samo jak zadne inne \'metody\', ktore ponoć mają przyśpieszyć porod. Tyle czytalam, tyle roznych stosowalam, z dziecko i tak sie urodzilo tydzien po terminie i tak ;) Ale może na niektorych to dziala, wiec warto próbować.