Gość DR.DRE Napisano Maj 12, 2009 Mam nadzieję,że być może wspólnie uda nam się rozwiązac moj problem... Otóz jako dziecko niespełna 3 letnie przeszłam 7 zapaleń płuc... każde leczone penicyliną... po ostatnim przytyłam ok. 1/3 masy swojego ciała... z normalnego zdrowego dziecka stałam się otyłą i chorowitą dziewczynką... lekarze zbagatelizowali tak nagly przyrost wagi... w wieku 7 lat wylądowałam w szpitalu z powodu zapalenia trzustki, miałam coś nie halo z amylazą trzustkową... roczna dieta bez tluszczy i surowizny... Z otyłością borykam sie do dzis...mam 26 lat i wazę 89 kg przy 170cm wzrostu... nie.. nie szukam wymowek na usprawiedliwianie ewentualnego obzarstwa... rzadko się najadam do syta, ograniczam posiłki, od kilku lat pracuję fizycznie (dzwigam i duzo chodzę)... mimo wszystko czuję ze cos jest nie tak z moim zdrowiem... kazdy normalny człowiek nie utyłby przy moim trybie życia... Poszperałam trochę w internecie i dowiedzialam się ze przyczyną zapalenia trzustki mogło być leczenie penicyliną ( 140 dawek podanych w przeciagu roku przy 7 zapaleniach pluc). Zastanawiam się jednak w jaki sposób pomóc z sobie z leczeniem otyłości. Być może ktoś z was boryka się z podobnym problemem? Czy możliwe jest że powodem otyłości jest przebyta choroba trzustki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach