Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek_mmmm

kariera czy rodzina?

Polecane posty

Gość motylek_mmmm

Jak uwazacie czy po studiach chcielibyscie pracowac w upragnionym zawodzie czy zaraz po skonczeniu studiow planowac zalozyc rodzine?? jezeli to 1 sze to jest ryzyko ze bedzie juz sie w "nie produkcyjnym" wieku zeby urodzic i ciezko a jezeli to 2 to nie bedziecie miec szansy na wykorzystanie kwalifikacji ze studiow tylko zaraz pieluchy, wiec nie ma sensu robic studia

Gość motylek_mmmm
zazwyczaj wiele dziewczyn po studiach ktore chca zalozyc rodzice przeciez nie ma funduszy na to , nie ma mieszkania bo przeciez sie zaciskalo pasa w trakcie tudiow wiec pio skonczeniu zazwyczaj jest czas na dorabianie sie, no to kiedy dzieci? bo nie

Gość maturka4
A pogodzić tego nie można? W końcu rodzina to co najmniej 3 osoby, w tym dwie dorosłe. Czy w takim razie uważasz, że "pan i władca" palcem w domu i przy dzieciaku nie kiwnie? To spuść go na glebę póki czas

Gość kiedy dzieci
około trzydziestki optymalnie.

Gość verdadero
Ktos kto rodzi dzieci zaraz po studiach, nie wie ile traci. Matka sie jest juz do konca zycia, wiec dlaczego nie dac sobie kilku lat tylko dla siebie?:O

Gość motylek_mmmm
no tak ale w jednym czasie szukac upragnionego zawodu, mieszkac na stancji, skladac na konto na mieszkanie nowe wlasne, bawic dzieci, no i oczywiscie dom(gotowanie, pranie sprz).... to nie za duzo? moje kolezanki mialy juz dzieci tak w 23 lata -26lat t juz taki wiek jak to mowia ja mam 26 ale mysle ze odpowiedni moment to 30 jak juz bedzie sie mialo troche zaplecza w postaci mieszkania stalej pracy i troche usytuowanej sytuacji materialnej a wy jak myslicie?

Gość motylek_mmmm
wszyscy sie mi dziwia ze cos nie tak ze mna ze JESZCZE nie ma dziecka i pytaja sie "...no to kiedy dzidzius?juz niedlugo?..." :(